“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ἀποδομῆστε τοὺς ἀποδομητὲς

Γράφει ὁ Κωνσταντῖνος Χολέβας, Πολιτικὸς Ἐπιστήμων
Μετὰ τὴ Μεταπολίτευση τοῦ 1974, περισσότερο δὲ κατὰ τὴν τελευταία δεκαετία ἔχει ἐμφανισθεῖ μία πολύχρωμη καὶ θορυβώδης ὁμάδα ἱστορικῶν ἀποδομητῶν. Προσπαθοῦν νὰ ἀλλάξουν ὅ,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα γιὰ τὸν Ἑλληνισμό, νὰ ἀλλοιώσουν τὴν ἐθνική μας ταυτότητα, νὰ γκρεμίσουν ἥρωες καὶ μάρτυρες, νὰ ἀθωώσουν τὶς ξένες κατακτήσεις καὶ τοὺς ἐθνικισμοὺς τῶν γειτόνων. Ἄλλοι δίνουν ἔμφαση στὴν προπαγάνδα κατὰ τοῦ ἐθνικοῦ καὶ ἐκπαιδευτικοῦ ρόλου τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας. Κάποιοι ἄλλοι ἐπιχειροῦν νὰ ἀμφισβητήσουν τὴ διαχρονικὴ συνέχεια τοῦ Ἑλληνισμοῦ. Καὶ μία ἄλλη ὁμάδα ἄρχισε μετὰ τὸ 2000 νὰ ὑλοποιεῖ τὴ συμφωνία Γ. Παπανδρέου-Ἰσμαὴλ Τζέμ. Θέλει νὰ ἐξωραΐσει τὴν ὀθωμανικὴ καταπίεση καὶ νὰ γράψει σχολικὰ βιβλία ἀρεστὰ στοὺς Τούρκους.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΤΗ ΚΑΜΙΝΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

του ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΒΑΡΔΑΚΑ
Θρηνεί το όμορφο ΜΕΣΟΡΟΠΗ στις παρυφές του Παγγαίου όρους κάτω από την Σκέπη της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ, θρηνεί  με βουβό κλάμα όλη η ΕΛΛΑΔΑ τα τρία παιδιά της σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία των ημερών μας. Σε λίγες μέρες  η Εκκλησία μας θα γιορτάσει  τους  ΑΓΙΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΤΗ ΚΑΜΙΝΩ. Βαβυλώνια αιχμαλωσία τότε, Βαβυλώνια οικονομική σκλαβιά τώρα. Τυχαίο, συμπτωματικό η ένα τρανταχτό σημάδι  ότι ήδη με πόνο μπήκαμε σε ανθρωπιστική κρίση, με πρώτα θύματα αθώα παιδιά. Ποιος φταίει? Στην Ελλάδα των μνημονίων κοιτάζει ο ένας τον άλλον και ανασηκώνει τους ώμους του περιμένοντας με  προσμονή τις τοκογλυφικές δόσεις, πιστεύοντας ότι αυτές θα λύσουν ((πάσαν νόσον και …)) του νεολληνικού  μορφώματος. Λοιπόν,  όλοι εμείς οι μεγάλης ηλικίας φταίμε που με τις πράξεις και την αδιαφορία μας όχι μόνο καλλιεργήσαμε αλλά και ποτίσαμε ζιζάνια που αναρριχήθηκαν  στο κήπο του δημοκρατικού πολιτεύματος και σήμερα απομυζούν κάθε ικμάδα των νέων βλασταριών, των αθώων παιδιών μας.

Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΒΙΛΛΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παραμονή των Ταξιαρχών στα Βίλλια. Απόγευμα του 1965, κρύο και αέρας. Ή γριά νεωκόρος μένει απέναντι από τους δυο ναούς: του Σωτήρος, έργο του Τσίλερ στα 1819, και του Ταξιάρχη. Μόλις έχει επιστρέψει από τον εσπερινό και ανάβει το τζάκι. Κάποιος της χτυπά την πόρτα. Ξαφνιάζεται. Μπροστά της στέκεται ένας όμορφος ψηλός άνδρας, γύρω στα τριάντα, με τσάντα, καπέλο και παλτό.
-Έλα να μου ανοίξεις, σε παρακαλώ, της λέει. Θέλω να προσκυνήσω τον Άγγελο.
-Μα, Χριστιανέ μου, μόλις έκλεισα. Να βγω πάλι έξω με τέτοιο  καιρό; -Σε παρακαλώ κυρά-Μαρία... Ή γυναίκα υπακούει. Ντύνεται καλά και βγαίνουν. Προχωρούν βιαστικά. Μόλις φτάνουν, ξεκλειδώνει την πόρτα και ό ξένος προσκυνά με τρόπο παράξενο... δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο ή γυναίκα. Έπειτα ανάβει ένα μόνο κερί με μεγάλη προσήλωση και το αφήνει στο μανουάλι. Μένει για λίγο ακίνητος, κρατά χαμηλά το κεφάλι κι έχει στο στήθος το καπέλο του.
-Δεν θέλω να μου το σβήσεις! Της λέει με έμφαση δείχνοντας το κερί. Άφησε το, να καίει μέχρι τέλους!

ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ !!!

Έμαθαν οι Τούρκοι για την πώληση των υποβρυχίων και ήρθαν για τα "συχαρίκια"!
Η τουρκική κορβέτα TCG Beykoz (F-503) που εικονίζεται στην φωτογραφία, προερχόμενη από την Σμύρνη πέρασε πριν λιγες ώρες ανοικτά του Σουνίου μεταξύ Κέας και Κύθνου σε μία πρόκληση από αυτές που πλέον συνηθίζει η Τουρκία και τις θεωρεί "αβλαβή διέλευση". Αυτή την στιγμή βρίσκεται ανατολικά της Κρήτης παρακολουθούμενη από την παλά φρεγάτα κλάσης "S", την F451  Λήμνος. Δεν παρενοχλήθηκε σε κανένα σημείο της πλεύσης της, παρ'ότι δεν έχει απενεργοποιήσει τα οπλικά της συστήματα και κάνει συχνές εκπομπές προς την βάση της. Η πλεύση της σε ακτίνα βολής πυροβόλου από την Αττική, έρχεται λίγες ώρες μετά την διαρροή της πρότασης του ειδικού συντονιστή για την "επίλυση" του προβλήματος των υποβρυχίων Σκαραμαγκά, Μ.Αναστασόπουλου για πώληση των δύο υπό αποπεράτωση υποβρυχίων Type 214 για να εξοικονομηθεί 1 δισ. ευρώ! Ας δούμε και την σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: