“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κάποτε ένας Τούρκος δικαστής κάλεσε τον π. Βασίλειο (μετέπειταγέροντας Ιερώνυμος) στο αρχοντικό του.  Όταν έφθασε στο αρχοντικό του δικαστή του είπε:
-Αφέντη παπά, εγώ είμαι Τούρκος, μωαμεθανός. Όμως απ' το μισθό που παίρνω, κρατάω τα απαραίτητα για την οικογένεια μου και τα υπόλοιπα τα ξοδεύω σε ελεημοσύνες. Βοηθάω χήρες, ορφανά, φτωχούς, προικίζω άπορα κορίτσια που παντρεύονται, βοηθάω αρρώστους. Κρατάω με ακρίβεια τις νηστείες, προσεύχομαι και γενικά προσπαθώ να είμαι συνεπής στην πίστη μου. Επίσης όταν δικάζω, προσπαθώ να είμαι δίκαιος, δε χαρίζομαι σε κανέναν, όσο μεγάλη θέση κι αν έχει.
Τι λες, όλα αυτά που κάνω δεν είναι αρκετά για να κερδίσω τον παράδεισο, που λέτε σεις οι χριστιανοί;

Έρχεται πολιτική ανατροπή στην Τουρκία;

Πόλεμος μεταξύ δυο πρώην, άσπονδων συμμάχων
Η είδηση έπεσε (φαινομενικά) σαν βόμβα: εν μια νυκτί, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δεκάδες επιχειρηματίες με την κατηγορία της διαφθοράς και της δωροδοκίας.
Μέσα σε αυτούς όμως ήταν και γιοι υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος ΑΚΡ του πρωθυπουργού Ερντογάν, κάποιοι μάλιστα υπουργοί του. Πρόκειται για τους γιους των υπουργών Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν και Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Ερντογάν Μπαϊρακτάρ. Σύμφωνα με τη Χουριέτ, οι Μπαρίς Γκιουλέρ, Σαλίχ Κάαν Τσαγλαγιάν και Αμπντουλάχ Ογούζ Μπαϊρακτάρ.

Εδώ και τώρα δεν πρέπει να “ψαρώσουμε”... πάση θυσία

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Τι κρισάρα περνάμε λένε; Οι τεχνοκράτες μιλάνε για οικονομική κρίση
Οι πνευματο- κράτες υποστηρίζουν ότι αυτή  ήταν απόρροια πνευματικής κρίσης. Άραγε γιατί όλοι αυτοί τόσο καιρό  μας ξεκούφαιναν με τις “καμπάνες” του εφησυχασμού  τους και τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν την αιτία του κακού; Το χειροπιαστό είναι ότι ο κοσμάκης περνάει κρίση ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ και οι ημέτερες δυνάμεις  με καλή πρόθεση βαλθήκανε να του “γνωρίσουν” και άλλες κρίσεις φερ ειπείν πολεμικές.