“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Φωτιές στη Γερμανία ανάβει ξανά η ελληνική κρίση εν μέσω της προεκλογικής περιόδου

Παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες της γερμανικής κυβέρνησης να αφήσει την Ελλάδα και την ευρω-κρίση σε δεύτερο πλάνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το δημοσίευμα του «Spiegel» περί νέου προγράμματος στήριξης στις αρχές του νέου έτους έφερε το ακανθώδες ζήτημα στο επίκεντρο. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσε να υποβαθμίσει το δημοσίευμα, το οποίο βασίζεται σε έγγραφο με εκτιμήσεις της Bundesbank.

Νέες αυξήσεις στις συντάξεις βουλευτών!

Τα καλά και συμφέροντα για τα... δικά μας παιδιά. Φαίνεται πως οι Έλληνες πολιτικοί δε βάζουν μυαλό και παίζουν με τις αντοχές των πολιτών!
Των πολιτών που βλέπουν καθημερινά μισθούς και συντάξεις να συρρικνώνονται... όχι μόνο εξαιτίας των περικοπών αλλά και γιατί πρέπει να πληρώνουν τον έναν φόρο μετά τον άλλο, χαράτσια κτλ.

Ἐμφάνιση τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου στὸ χωριὸ Χρυσοβίτσα Μετσόβου

Ἕνα συγκλονιστικὸ γεγονὸς συνέβηκε πρόσφατα στὸ χωριὸ Χρυσοβίτσα Μετσόβου. Ἕνας κάτοικος τοῦ χωριοῦ (ἔχουμε στὴ διάθεσή μας, τὸ ὄνομά του) ὁδηγοῦσε τὸ αὐτοκίνητό του ἔξω ἀπὸ τὸ χωριό, στὴ θέση «Πολιτσὲς» ὅπου καλλιεργεῖται ἡ φημισμένη πατάτα τῆς Χρυσοβίτσας.
Στὶς 12 Ἰουνίου γύρω στὶς 11:30 π.μ. ἐμφανίστηκε μπροστά του ὡς νεφέλη φωτεινὴ μία μαυροφόρα γυναίκα, μὲ ἕνα βλέμμα γλυκύτατο καὶ ταυτόχρονα αὐστηρὸ καὶ τὸν ρώτησε: «Μὲ γνωρίζεις Ἐκεῖνος ταραγμένος τῆς ἀπάντησε: «Εἶσαι ἡ Παναγία τῆς Χρυσοβίτσας».
Καὶ κείνη ἀπαντᾶ: «Εἶμαι ἡ Παναγία ὅλου τοῦ κόσμου. Νὰ πεῖς στοὺς χωριανούς σου καὶ στοὺς κατοίκους τῆς γύρω περιοχῆς νὰ μετανοήσουν» καὶ ἀμέσως ἐξαφανίστηκε.

Ὅλα τὰ πουλοῦν, ὅ,τι προλάβουν...

Διαμαρτυρία τῆς Ἀνώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ἑλλάδος
Πέρυσι τέτοια ἐποχὴ καὶ ἐπὶ δύο σχεδὸν μῆνες, σὲ ὅλα τὰ ΜΜΕ γινόταν λόγος ὅτι ἡ Κυβέρνηση θὰ προβεῖ σὲ περικοπὴ τῶν πολυτεκνικῶν ἐπιδομάτων, γιατί δῆθεν ἐπιέζετο ἀπὸ τὴν «Τρόικα»… Μὲ αὐτὸ τὸ πρόσχημα, κατάργησε τὸ ἐπίδομα καὶ τὴν σύνταξη τῆς πολύτεκνης μητέρας, τὸ ἐπίδομα τοῦ τρίτου τέκνου καὶ τὴν ἒφ΄ ἅπαξ παροχὴ τῶν 2.000 εὐρὼ γιὰ ὅσες ἀποκτοῦσαν 3ο τέκνο καὶ ἄνω, καταργώντας κάθε ἴχνος δημογραφικῆς πολιτικῆς. Προχώρησε δὲ στὴν θέσπιση τοῦ ἐπιδόματος στήριξης τέκνων καὶ τοῦ ἐπιδόματος τριτέκνων καὶ πολυτέκνων καὶ στὸ σχέδιο νόμου «Ἔγκριση μεσοπροθέσμου πλαισίου δημοσιονομικῆς στρατηγικῆς 2013-2016 κλπ.» ἀναφαίρετο στὴν ἔκθεση τοῦ Γενικοῦ Λογιστηρίου, ὅτι οἱ νέες ρυθμίσεις ἔγιναν μὲ στόχο τὴν ἐξοικονόμηση 86.000.000 εὐρὼ (σέλ.45-46 τῆς ἔκθεσης Γ.Λ.Κ ποὺ συνόδευε τὸ ἐν λόγω σχέδιο νόμου, ἤδη νόμος 4093/2012).

Bloomberg: Τώρα είναι η ευκαιρία να χρεοκοπήσετε!

O τίτλος είναι προκλητικός, αλλά μόνο έτσι θα έκανα αίσθηση το δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου, Bloomberg. Η αρθρογράφος, με αφορμή το γεγονός ότι η Ελλάδα εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα, κάνει λόγο για ένα απίστευτο διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της κυβέρνησης. Την ηθελημένη χρεοκοπία!
Όπως εξηγεί η Μέγκαν Μακάρντλ, η Ελλάδα κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα αν και ο προϋπολογισμός της παραμένει ελλειμματικός μετά τις πληρωμές για κοινωνική ασφάλιση, των τόκων του χρέους και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παγωμένη όσο ποτέ η Μόσχα με την Αθήνα

Τη νέα διαπραγμάτευση της τιμής διάθεση του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα έθεσε με επιστολή του στα τέλη Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά η απάντηση ακόμα δεν έχει δοθεί, και σίγουρα κατ'αρχήν δεν είναι θετική. Η ενέργεια του πρωθυπουργού έγινε σε συνέχεια του αιτήματος της ΔΕΠΑ προς τη ρωσική Gazprom ένα μήνα νωρίτερα, για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που εισάγει η χώρα μας από τη Ρωσία, αλλά μάλλον επέλεξε κακό timing: Η Μόσχα είναι πιο "παγωμένη" έναντι της Αθήνας από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Νέα τουρκική πρόκληση για την αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Την προκλητική άποψη ότι έχουν αρθεί όλα τα νομικά εμπόδια για να ξαναγίνει η αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης, το σύμβολο της Ορθοδοξίας και του χριστιανισμού ξανά μουσουλμανικό τέμενος, προβάλλει σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Türkiye, με ημερομηνία 12/8.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα και τον Τούρκο ιστορικό Taha Uğurluel, μετά την προκλητική μετατροπή του ιστορικού ναού της αγίας Σοφίας της Νίκαιας από μουσείο σε τζαμί και την πρόσφατα επίσης προκλητική μετατροπή της αγίας Σοφίας Τραπεζούντας παρά τις διαμαρτυρίες πολλών κατοίκων της περιοχής σε τζαμί, τώρα δεν μένει παρά και η πασίγνωστη παγκοσμίως και προστατευόμενη από την ΟΥΝΕΣΚΟ  αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης να ξαναγίνει μουσουλμανικό τέμενος.

Ν. Λυγερός: Στη Μονή Αγίας Αικατερίνης

Στη Μονή Αγίας Αικατερίνης
μην κοιτάξεις μόνο
το ζωγραφισμένο βιβλίο
ή το ελληνιστικό
στοιχείο με το άχρονο 
συγκεντρώσου
στο παράξενο βλέμμα
του Παντοκράτορα*
αν θέλεις πραγματικά
να σ' αγγίξει ο Χριστός 

για να νιώσεις
όχι μόνο το δέος
αλλά το κλέος
των αιώνων των αιώνων

ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Πάσχα του καλοκαιριού ονομάζει ο πιστός λαός μας την δεκαπενθήμερη περίοδο που ξεκινά την 1η Αυγούστου και καταλήγει στις 15 Αυγούστου, την ημέρα που η Αγία μας Εκκλησία τιμά την Κοίμηση της Υπεραγίας μας Θεοτόκου.
Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί καθ’ όλη την περίοδο αυτή τελούμε παρακλήσεις στην Παναγία, ικετεύουμε τη μεσολάβησή Της, την πρεσβεία της προς τον Υιό Της να μας ευσπλαχνιστεί και να ανοίξει τον Παράδεισο και για μας τους ελεεινούς και τρισάθλιους. Παρακαλούμε την Δέσποινα του κόσμου, την Πλατυτέρα των ουρανών να μεσιτεύει, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ποικίλες δυσκολίες της ζωής, να στεριώσουμε την πίστη μας στην Αγία Τριάδα, να αποφύγουμε το πυρ της κολάσεως.