“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

☦ “η Παναγία είναι το καύχημα των παρθένων, το αγαλλίαμα των μητέρων, το στήριγμα των πιστών, η κορώνα της εκκλησίας” Αγ. Πρόκλος Κωνστ/λεως

☦ “Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.” (Ματθ. 7,6).

☦ Ο ΕΒΡΑΊΟΣ ΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ.

Στην κηδεία της Παναγία μας, όταν πήγαιναν οι Απόστολοι το νεκροκρέβατο της Παναγίας μας στην Γεσθημανή, παρουσία πολλού κόσμου, για να την θάψουν, ένας παπάς Εβραίος, ονόματι Αθώνιος, μπήκε ο Διάβολος μέσα του και πλησίασε το φέρετρο, δήθεν να ασπαστεί την Παναγία μας και αρπάζει με τα δύο του χέρια να ρίξει κάτω το νεκρό σώμα της Παναγίας μας. Και θα το έκανε…

☦ “Οι πέτρες της πείνας”

“Οι πέτρες της πείνας”: Οι πρόσφατες ξηρασίες στην Ευρώπη έκαναν για άλλη μια φορά ορατές τις «Πέτρες της Πείνας» σε ορισμένα ποτάμια της Τσεχίας και της Γερμανίας. Αυτές οι πέτρες χρησιμοποιήθηκαν για να σηματοδοτήσουν απελπιστικά χαμηλά επίπεδα ποταμών που θα προέβλεπαν λιμούς. Αυτό, στον ποταμό Έλβα, είναι του 1616 και λέει: "Αν με δεις, κλάψε"

apantaortodoxias

☦ Σαν πιαστούμε απ’ το χέρι Του...

Υπάρχει μια εικόνα με τον Χριστό που τείνει το άχραντο χέρι Του και σηκώνει τον Απόστολο. Πέτρο που καταποντίζεται από τα κύματα…

Πόση παρηγοριά σκορπίζει στις θαλασσοδαρμένες μας ψυχές.

Όμως παρότι μας συμπονά ο Χριστός μας δεν αρπάζει ποτέ κανέναν…..Απλώνει την Αγάπη Του και όποιος νοιώθει την ανάγκη χρειάζεται απλά να τεντώσει την ύπαρξη του και να Τον πλησιάσει…..

☦ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ!

Η Ορθόδοξη Εκκλησία γεννήθηκε από την Παναγία.!

Στα περίχωρα της Άρτας κοντά στην ιστορική κωμόπολη, Πέττα υπάρχει ακόμη και σήμερα ένα μοναστηράκι αφιερωμένο στην Παναγία, το λεγόμενο «Θεοτοκιό».

Αυτό ήταν μεγάλο μοναστήρι, του 14ου αιώνα, το οποίο μετά από καταστροφές έμεινε ένα μικρό μοναστηράκι, όπως δείχνει και το όνομά του.