“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Τα παιδιά και οι άγιοι θα κρίνουν τον κόσμο. Εμείς οι άλλοι είμαστε επαναστάτες...

Μή διώχνετε τό Θεό ἀπό τά παιδιά σας.
Μή φροντίζετε μόνο νά διατηρεῖτε τό σῶμα τῶν παιδιῶν σας ἀσφαλές γιατί ἀκόμα καί οἱ ἀλεποῦδες τό ἴδιο κάνουν γιά τά μικρά τους. Ἀλλά βασικά ἐνδιαφερθεῖτε γιά τήν παρουσία τοῦ Θεοῦ στή ζωή τῶν παιδιῶν σας. Ἐάν ἐσεῖς ἐνδιαφέρεστε γιά τήν παρουσία τοῦ Θεοῦ, Ἐκεῖνος θά φρόντισει γιά ὅλα τά ὑπόλοιπα. Καί ὅ,τι ἐσεῖς συσσωρεύετε μέ πόνο καί κόπο γιά τά παιδιά σας Ἐκεῖνος τούς τά παρέχει ἄνετα καί ταχύτητα. (Ματθ 6: 33).

“σαν βγεις στην στράτα για την ΠΟΛΗ”

Ένα δοκίμιο - καρτ ποστάλ για τις εκπλήξεις- εξελίξεις  που  ήρθαν, έρχονται και τρέχουν. Λάβετε θάρρος, κουράγιο από τέλος των δεινών. Δεν πρέπει να αποκάμουμε όσοι δαίμονες και αν μας πολεμούν. Η μάχη ξεκίνησε στον Ουρανό πρώτα και την γη. Ας ανοίξουμε τώρα τα μάτια για να μην μας ξαναρίξουν πάλι σε χαντάκια. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ανοίγει την αυλαία του μέσα από τα άνομα σχέδια των εχθρών μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«σαν βγεις στην στράτα για την ΠΟΛΗ να εύχεσαι να είναι μια σταλιά  ο δρόμος ..τους κουρσάρους των εθνών,   τους τούρκους  μη τους φοβάσαι...τέτοιους ξιπασμένους  συνάντησες από παλαιά στα μονοπάτια της ζωής.

Βίος & Μαρτύριο Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πολιούχου Αθηνών

Ο άγιος ιερομάρτυρας Διονύσιος ήταν μέλος της «εξ Αρείου Πάγου Βουλής» και υπερείχε όλων κατά τον πλούτο, τη δόξα, τη σύνεση και τη σοφία. Ασπάστηκε την πίστη του Χριστού, όταν άκουσε το κήρυγμα του αποστό­λου Παύλου στο βράχο του Αρείου Πάγου, και έλαβε το άγιο Βάπτισμα. Χειροτονήθηκε επίσκοπος Αθηνών, διαδε­χθείς στον επισκοπικό θρόνο τον άγιο και σοφό Ιερόθεο. Από τον άγιο δε και σοφό αυτό προκάτοχό του ο άγιος Διονύσιος διδάχτηκε θεία και απόρρητα μυστήρια της πίστεώς μας. Έτσι ο Άγιος άφησε συγγράμματα σπουδαιό­τατα, παράδοξα και θαυμαστά. Εδώ θα μνημονευτούν εν συνεχεία, ως μικρό παράδειγμα, κάποια στοιχεία μόνο από ένα σύγγραμμά του.
Γράφει λοιπόν ο άγιος Διονύσιος σ’ ένα σύγγραμμά του, μεταξύ των άλλων, και τα εξής: «Όταν κάποτε πήγα στην Κρήτη, με φιλοξένησε ο ιερέας Κάρπος, ο οποίος ήταν πολύ ενάρετος, είχε καθαρότατη διάνοια και, έτσι, με τη χάρη του Θεού, ήταν καταλληλότατος σε θεοπτίες.

Ο Ερντογάν αποκαλύπτεται : επιθυμεί να προκληθεί πολιτική ή πολιτειακή ανωμαλία στην Ελλάδα;

ΦΩΤΟ: η «ΤΠΚ Δανίολος» του ΠΝ περνά σαν φάντασμα την 29η Ιουλίου του 2015 τα Στενά του Βοσπόρου
Δεκαετία του 90  - Τι να εννοούσε άραγε ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός όταν μας  έλεγε: «να μας «κτυπήσει»  ο Τούρκος για να γλυτώσουμε από την φωτιά που θέλουν να μας βάλουν στα Βόρεια σύνορα μας;» 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μπήκαμε συν γυναιξί και τέκνοις στην τελική ευθεία. Τα Βαλκάνια γέμισαν με πράκτορες  και τζιχαντιστές μαζί με  εθνικό αλυτρωτισμό βλ. και δήθεν  μεγαλοιδεατισμό μέσω παραποιημένων ιστορικών στοιχείων.