“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Γεώργιος Ζερβός: “Μετά τον ήχον της καμπάνας τι άλλο θα θυσιάσετε, Μακαριώτατε, προς χάριν της πολυφυλετικής Ελλάδος;”

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΗΧΟΝ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ, ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ, ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;
ΜΕΓΑ ἱστορικὸν λάθος ἡ ἀπόφασις τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν κ. Ἱερωνύμου νὰ ἐκδώση ἀπόφασιν, μὲ τὴν ὁποίαν συνιστᾶ τὸν περιορισμὸν τοῦ ἤχου τῆς Καμπάνας. Ἡ ἀπόφασις ὑπηρετεῖ τὰς ἀνάγκας τῆς πολυφυλετικῆς καὶ πολυπολιτισμικῆς Ἑλλάδος. Θυσιάζονται τὰ σύμβολα καὶ ἡ Παράδοσις τῆς Ἐκκλησίας εἰς τὸν βωμὸν τῆς πολυφυλετικῆς Ἑλλάδος. Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος βεβαίως δὲν ἐπικαλεῖται τὰς ἀνάγκας τῆς πολυφυλετικῆς καὶ πολυπολιτισμικῆς Ἑλλάδος. Ἐπικαλεῖται τὰς ὥρας κοινῆς ἡσυχίας, τὸ ἠχητικὸν περιβάλλον πέριξ τῶν Ἐκκλησιῶν κ.λπ.
Τὰ σχόλια τῆς Κοινωνίας καὶ ἰδιαιτέρως τοῦ πιστοῦ λαοῦ εἶναι πολὺ ἀρνητικὰ διὰ τὸν ἴδιον. Ὁ πιστὸς λαὸς τὸν θεωρεῖ καὶ μετὰ τὴν ἀπόφασίν του αὐτὴν «φερέφωνον» τῆς κοσμικῆς πολιτικῆς ἐξουσίας καὶ τῆς Νέας Τάξεως Πραγμάτων εἰς τὴν καταρρέουσαν, ἀπὸ κάθε ἄποψιν, Ἑλλάδα.

Η κόρη του Παπουτσή, Ζωή-Μελίνα, δουλεύει από το 2011 για την Παγκόσμια Τράπεζα [εικόνες]

Η Ζωή Μελίνα, κόρη του Χρήστου Παπουτσή, νέου εκπροσώπου -από τον Σεπτέμβριο- της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, βρίσκεται εδώ και χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες αρχικά για σπουδές και στη συνέχεια εργαζόμενη.
Με σπουδές στο φημισμένο πανεπιστήμιο του Yale κατόπιν υποτροφίας του ιδρύματος Fulbright η Ζωή Μελίνα Παπουτσή, βρέθηκε το 2011 στις Φιλιππίνες, από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου, μετέχοντας στην επίσημη αποστολή της Παγκόσμιας Τράπεζας υπό την ιδιότητα results and fiduciary rewie, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο των Φιλιππίνων raissa robles.

Γέροντος Παϊσίου: Πώς να ζούμε πνευματικά τις γιορτές

Γέροντας Παΐσιος 1924 -12 Ιουλίου 1994
Σαν σήμερα μας έφυγες... αλλά ποτέ δεν μας άφησες. Ο Θεός σε έστειλε σαν Δώρο σε μια εποχή αλλοτρίωσης, σε μια εποχή σκοτεινή, εποχή υπερηφάνειας, μηδενικής επικοινωνίας και χαμένων ονείρων. Αλλά εσύ στέκεσαι σαν Φάρος Ορθοδοξίας και μας φωτίζεις με την αγάπη σου, δείχνοντάς μας, όπως και οι Άγιοι που αγαπούσες τόσο πολύ και τους μιμήθηκες με την ζωή σου, το δρόμο προς το Φως!
Σ' ευχαριστώ.

"Όπου φυσάει ο άνεμος..."

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ : Ο Παπουτσής εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα...
Ο πρώην υπουργός και Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Χρήστος Παπουτσής ορίστηκε εκπρόσωπος της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, τους τελευταίους μήνες υπάρχει στενή συνεργασία της κυβέρνησης με την Παγκόσμια Τράπεζα στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, διευκόλυνση του επιχειρείν και περαιτέρω αναβάθμιση της  Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με βάση τους δείκτες ανταγωνιστικότητας που καταρτίζει η Παγκόσμια Τράπεζα...

Τι μας επιφυλάσσει άραγε η Ουάσινγκτον;

Γράφει ο Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων
Οι συγκυρίες και ο μοχλός πίεσης για τους Αμερικανούς.
Έπειτα από την (προσωρινή;) απομάκρυνση της Gazprom από την ΔΕΠΑ και την πώληση της ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους, οι πόρτες του Λευκού Οίκου ανοίγουν...διάπλατα για τον Αντώνη Σαμαρά. Στην Αθήνα ελπίζουν η Ελλάδα να πάρει επιτέλους κάτι από τους Αμερικανούς, οι οποίοι βλέπουν την χώρα μας αλλά και την Κύπρο ως μοναδικούς προβλέψιμους παράγοντες στην φλεγόμενη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ - Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ

Το DVD (ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ - Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ, «Ο Ασυρματιστής του Στρατού και του Θεού» ) για τη ζωή του π. Παϊσίου που εξέδωσε το "ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ-ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΑΣ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ»" (http://www.enromiosini.gr/) συνολικής διάρκειας 3 ωρών και 14 λεπτών, σε δύο μέρη.

Ο Γ.Μπουτάρης ανοίγει τζαμί να προσευχηθεί ο Α.Νταβούτογλου στο Μπαϊράμι

Ο φιλότουρκος Γιάννης Μπουτάρης ανοίγει τζαμί στη Θεσσαλονίκη για να προσευχηθεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στη λήξη του Μπαϊραμιού.
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» ο Νταβούτογλου θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη στις 8 Αυγούστου, οπότε και ολοκληρώνεται η νηστεία των μουσουλμάνων. Αντί να βρεθεί λοιπόν σε κάποιο τζαμί στην Τουρκία θα προσευχηθεί σε χώρο λατρείας των μουσουλμάνων στη συμπρωτεύουσα, μετά από πρόσκληση προφανώς του κ. Μπουτάρη.

Σαν σήμερα, στις 12 Ιουλίου του 1994 ο Γ. Παΐσιος πέρασε στην αιωνιότητα!

''Στις 12 Ιουλίου του 1994, στις 11:30 τη νύχτα, την ησυχία τάραξε μια δυνατή βροντή! Κατόπιν με συνεχείς αστραπές φωτιζόταν όλο το Άγιον Όρος. Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ο Γέροντας είχε περάσει στην αιωνιότητα.'' ΠΗΓΗ

"Θερμή" υποδοχή Μπένι στην Κρήτη - Τον... φυγάδευσαν

Εν μέσω αντιδράσεων και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται η "κάθοδος" του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης στη Κρήτη.
Στο Αρκαλοχώρι από όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία ο κ. Βενιζέλος, έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, οι οποίοι κρατώντας μαύρες σημαίες διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο.