“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Η αλαζονεία του Ερντογάν και η κόντρα με την Γερμανία για το Ιντσιρλίκ

Της Ελένης Παναγιώτου
Η πρόσφατη συμφιλίωση της Τουρκίας με την Ρωσία (αλλα και με το Ισραήλ) φαίνεται να ειναι ο λόγος που ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί την βάση του Ιντσιρλίκ ως μοχλό πίεσης προς την Γερμανία. 
Η κόντρα Τουρκίας - Γερμανίας σχετικά με την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ εχει αρχίσει να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις με γερμανούς αξιωματούχους να αναφέρουν οτι θα αποσυρθούν τα γερμανικά στρατεύματα απο την Τουρκία και με μερικούς να αναφέρουν ακόμη οτι εαν φύγουν απο την Τουρκία θα μπορούσε να μεταφερθούν στην Ελλάδα ή στην Ιορδανία. 

Στη Χάγη δεν ηττήθηκε η Κίνα, νίκησε η Ελλάδα, η Κύπρος και το Καστελόριζο

Αποκαλύπτεται ο προδοτικός ρόλος των πολιτικών επί δεκαετίες
Μεγάλη ήττα της Κίνας για την ΑΟΖ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας: Τι σημαίνει η απόφαση

Του Θεόδωρου Καρυώτη  
Την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016, το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης, έκδωσε την απόφασή του για την αντιδικία μεταξύ της Κίνας και των Φιλιππίνων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: Ο ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού
Στις 14 Ιουλίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη. Πρόκειται για μια σπουδαία εκκλησιαστική προσωπικότητα του 18ου αιώνα, η οποία έβαλε τη δική της σφραγίδα στην Εκκλησία και το Γένος μας την κρίσιμη εκείνη περίοδο, όπου η Οθωμανική αυτοκρατορία βρισκόταν στο απόγειο της δύναμής της. Συνετέλεσε επίσης στην αποσόβηση του κινδύνου της αλλοιώσεως του ορθοδόξου φρονήματος, από την επέλαση πολυαρίθμων παπικών και προτεσταντικών «ιεραποστόλων», οι οποίοι ασκούσαν ασφυκτικό προσηλυτισμό εις βάρος των υποδούλων Ορθοδόξων Ελλήνων. Ο άγιος Νικόδημος, με τον πολύπλευρο αγώνα του βοήθησε τα μέγιστα για τη σωτηρία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Στρατηγός της Τουρκίας λειτουργείται και μεταλαμβάνει των ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αυτά τα γεγονότα δεν μπορείς να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου και τον στενό κύκλο σου.
Η Κωνσταντινούπολη θα γίνει Ελληνική ομολόγησε σε πάρα πολλούς ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, την μνήμη  του οποίου τιμάμε πανηγυρικά  σε ολάκερη την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ήδη  η ΠΟΛΗ  είναι από πολύ καιρό ¨Ελληνική¨ γιατί το ΣΧΕΔΙΟ του ΘΕΟΥ δουλεύει μυστικά πάνω από την Βασιλεύουσα.