“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Ερντογάν: «Δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία»

Επιμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει πως «δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία» και πως η Ε.Ε δεν θα έπρεπε να την είχε εντάξει στους κόλπους της. Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του που πραγματοποίησε στο Πανεπιστήμιο ΕLTE της Βουδαπέστης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Ουγγαρία, δήλωσε πως «η Ε.Ε, παρόλο που οι ελληνοκύπριοι δεν δέχθηκαν το σχέδιο Ανάν, επιβράβευσε τους ελληνοκύπριους και τους έκανε μέλος της Ε.Ε αυτό που είναι δυνατόν, τι είδους ιδεολογική προσέγγιση είναι αυτή; Τώρα η Ε.Ε προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την οικονομία των ελληνοκυπρίων που χρεοκόπησε και έτσι πληρώνει τίμημα». Ο Ερντογάν δεν δίστασε να δηλώσει πως «δεν υπάρχει κράτος Κυπριακής Δημοκρατίας. Εμείς δεν το αναγνωρίζουμε».  

ΣΑΡΟΝ: ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΟΠΟΥ ΟΜΙΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Ταξιδεύοντας στο Ιράν, συνάντησα κάποιον που επάνω που άκουσε ότι ήμουν Έλληνας, μου είπε την ακόλουθη συναρπαστική ιστορία. Στο Ιράν, στα βουνά κοντά στη Περσέπολη, υπάρχει ένα χωριό αποκαλούμενο Σάροο (Σάρον), όπου οι άνθρωποι μιλούν Ελληνικά μέχρι σήμερα. Μου είπε ότι επισκέφτηκε το χωριό ο ίδιος και άκουσε τους ανθρώπους εκεί να μιλάνε την Ελληνική γλώσσα. Η εξήγησή του ήταν ότι μετά που ο Αλέξανδρος επέστρεψε από τις Ινδίες, και αφού έκαψε την Περσέπολη, μερικοί από τους στρατιώτες του παρέμειναν πίσω και δημιούργησαν εκεί μιά αποικία ονόματι Σάρον. Αυτή η αποικία είναι σήμερα το χωριό Σάροο.

ΜΙΤ: "Aκούει" με βάση απέναντι απο τη Χίο

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, αφού παρέλαβε όλες τις αρμοδιότητες στον τομέα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης και των υποκλοπών από τις ένοπλες δυνάμεις στα «χέρια» της, προχώρησε με ταχύτατα βήματα στην αναδιοργάνωση της δομής της και φυσικά από το «κάδρο» δεν θα μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα.

Σαμαρά, Bενιζέλο, Kουβέλη αυτές οι εικόνες είναι για να κάνετε χαρακίρι!


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

"Διαγράψτε άμεσα τον κ. Θεοδωρίδη ή θα είστε απόλυτα συνυπεύθυνος"

Νέα απίστευτη πρόκληση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ: Τα Ίμια λέγονται Καρντάκ και ανήκουν στην Τουρκία! Να χωρίσουμε στη μέση το Αιγαίο!
Ούτε Τούρκος στρατηγός δεν θα έγραφε τέτοια πράγματα. Διαβάστε όσα γράφει ο κ. Νάσος Θεοδωρίδης και κρατηθείτε:

ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ: ''Λάθος ή όχι το πρόγραμμα ΔΕΝ αλλάζει''

Όχι στην τροποποίηση του προγράμματος που εφαρμόζει η Τρόϊκα στην Ελλάδα λέει ο Χ. Ράϊχενμπαχ παρά το ότι το ΔΝΤ και η Ε.Ε ομολόγησαν πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίχθηκε σε λάθος υπολογισμούς.
Αρνητικός στο να ανοίξει η συζήτηση για τροποποίηση του προγράμματος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, μετά την παραδοχή από αξιωματούχους του ΔΝΤ και της Ε.Ε. πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίχθηκε σε λάθος υπολογισμούς, είναι ο επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης (Task Force) της Κομισιόν στην Αθήνα Χορστ Ράϊχενμπαχ.

Μην θρηνείτε για την Ελλάδα μας. Ας θρηνήσουμε για τον εαυτό μας ....

Μην θρηνείτε για την Ελλάδα μας. Ας θρηνήσουμε για τον εαυτό μας, πριν μας το πουν οι άλλοι, γιατί αυτών των άλλων και η αλήθεια τους είναι ψ έ μ α. Αν δεν επιστρέψουμε στον Θεό πού πίστευαν οι πατέρες μας δεν υπάρχει μέλλον. Επειδή επιλέξαμε α ν ύ π α ρ κ τ η πνευματική κατάσταση, ο Κύριος μας παρέδωσε στον προτεσταντικό Φαραώ του γερμανικού καλβινιστικού επεκτατισμού, για να βάλουμε μυαλό. 

Η Μ. Ρεπούση, το Σύνταγμα και το μάθημα Θρησκευτικών

Η Μαρία Ρεπούση προσπάθησε αρχικά να καταργήσει τους ήρωες και τους μάρτυρες από την ελληνική Ιστορία. Απέτυχε. Μετά επεχείρησε να καταργήσει τον εκκλησιασμό των μαθητών. Απέτυχε. Τώρα θέλει να ...καταργήσει τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. 
Πάλι θα αποτύχει, διότι η πρόσφατη απόφαση 115/2012 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων απαντά τελεσίδικα (δεν εφεσιβάλλεται) σε δύο ερωτήματα: α) Ποιοι απαλλάσσονται από το μάθημα και β) Ποιος πρέπει να είναι ο προσανατολισμός του μαθήματος. 

Γ.Τράγκας:Ερχονται γεγονότα...Κάτι δεν πάει καλά


greek-observatory.blogspot.com

Ἐγκαταλείπουν τὴν ΑΟΖ;

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Τουρκολόγος
Πανηγυρίζει ὁ τουρκικὸς τύπος γιὰ τὸ ζήτημα τῆς ἐπιδίωξης τῆς ἑλληνικῆς πλευρᾶς νὰ ἀνακηρύξει μονομερῶς τὴν ΑΟΖ, μὲ πρωτοσέλιδα ποὺ ἀναφέρουν χαρακτηριστικὰ ὅτι οἱ Ἕλληνες τὸ «ἔβαλαν κυριολεκτικὰ στὰ πόδια» μετὰ τὶς ἄμεσες τουρκικὲς ἀντιδράσεις. Σύμφωνα μὲ τὰ τουρκικὰ δημοσιεύματα, (φυσικὰ ὅποιος θέλει τὰ πιστεύει), ἡ ἄμεση καὶ δυναμικὴ τουρκικὴ ἀντίδραση εἶχε σὰν ἀποτέλεσμα ἡ ἑλληνικὴ κυβέρνηση νὰ κάνει πίσω καὶ νὰ ἐγκαταλείψει οὐσιαστικὰ   τὴν ὑλοποίηση τῆς πρόθεσής της νὰ ἀνακηρύξει τὴν Ἀποκλειστικὴ Οἰκονομικὴ Ζώνη, μὲ τὴ ἐπιδίωξη τῆς ἄμεσης ἐκμετάλλευσης τῶν ἐνεργειακῶν κοιτασμάτων τῆς περιοχῆς

Κύπρος: Μήλον έριδος Ρωσίας και EE !!

Γιατί οι Ευρωπαίοι, και ειδικά οι Γερμανοί, ζητούν από τη Ρωσία να συμβάλλει στη "σωτηρία" της Μεγαλονήσου.
Αλέξανδρος Δημητρίου, ειδικά για την RBTH  
Στους συναλλαγματικούς πολέμους που κυριαρχούν αυτό το διάστημα, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κύπρο δεν αφήνει το ευρώ να πάρει τα πάνω του. Την εκτίμηση αυτή κάνει η οικονομική ιστοσελίδα, "Εlite trader", και στο ερώτημα ποιός θα πονέσει περισσότερο αν "πέσει" η Κύπρος, η Ρωσία ή η Ευρωζώνη, δίνει την απάντηση "μάλλον η Ρωσία".