“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Γεωστρατηγικό ματ: Παρακάμπτεται ο Βόσπορος με σύνδεση Αλεξ/πολης-Μπουργκάς!

Τελικά "και ο άγιος φοβέρα θέλει", όπως λέει ο σοφός λαός: Μετά τις αποκαλύψεις του defencenet.gr στις 03/09 που δημιούργησαν μείζον θέμα με ερωτήσεις στην Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τσαμπίκας Ιατρίδη, που προήλθε από το δημοσίευμα του defencenet.gr, απάντησε ότι εν τέλει βρέθηκαν τα κονδύλια για την σύνδεση του λιμένος του Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο! 

Προς γείτονες και ΗΠΑ: Το Πεκίνο στέλνει μήνυμα ηγεμονίας!

Ο ειδικός σε θέματα παγκόσμιας διακυβέρνησης, κινεζικής εξωτερικής πολιτικής και Ανατολικής Ασίας του Ινστιτούτου Μελετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για Θέματα Ασφάλειας Νικόλα Καζαρίνι μιλάει στο «Βήμα» από το Παρίσι για τις διαφιλονικούμενες βραχονησίδες μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας. 

Θα λέγατε ότι η Κίνα χρησιμοποιεί τη συγκυρία για να «τιμωρήσει» οικονομικά την Ιαπωνία;
«Η Κίνα χρησιμοποιεί οικονομικά μέσα για να στείλει ένα μήνυμα στην Ιαπωνία, αλλά ίσως - και αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό - για να στείλει ένα μήνυμα ηγεμονίας στους πιο μικρούς και αδύναμους γείτονές της στη Νοτιοανατολική Ασία, με τους οποίους το Πεκίνο έχει μείζονες εδαφικές και θαλάσσιες διαφορές. Μια ισχυρή κινεζική στάση αποτελεί μήνυμα ηγεμονίας και προς τις ΗΠΑ.

Έγκλημα τρόϊκας: Σταμάτησαν την διάνοιξη της αντιαρματικής τάφρου στον Έβρο!

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται πλέον πολεμική προπαρασκευή της χώρας λόγω της οικονομικής κατάρρευσης, την στιγμή που ο κίνδυνος από την Ανατολή, όχι απλώς αποκτά τα χαρακτηριστικά μη αντιμετωπίσιμης απειλής, αλλά ακριβώς λόγω αυτού του γεγονότος εξελίσσεται μία κατάσταση ακόμα χειρότερη και από μία ήττα στο πεδίο της μάχης: Κίνδυνος δορυφοροποίησης-φινλανδοποίησης της χώρας. Δηλαδή παράδοσης-αιχμαλωσίας, χωρίς πόλεμο. Ίσως το πλέον χαρακτηριστικό σημάδι δεν είναι η αποδυνάμωση των ΕΔ με μαζικές αποσύρσεις όπλων και συστημάτων που μπορούσαν ακόμα να προσφέρουν πολλά, αλλά το εξής πρωτοφανές: Σταμάτησε η διάνοιξη της αντιαρματικής τάφρου στον Έβρο!

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


Σε ΧΡΥΣΟ ΘΡΟΝΟ (!!!) ο Πάπας και ΜΠΡΟΣΤΑ από Πρωθυπουργούς και Προέδρους Κρατών (!!!), πίσω όλοι αυτοί στις... καρεκλίτσες τους σαν καλά και υπάκουα παιδιά μπροστά στον Αρχηγό του ΚΟΣΜΙΚΟΥ κράτους του Βατικανού! Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις για τα ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ που κυβερνούν ολόκληρη την Ευρώπη...! ΠΗΓΗ

Επίδειξη δύναμης του μουσουλμανικού στοιχείου στην Αθήνα: τέμενος η ομόνοια μετά το ξύλο.

Η Ομόνοια έγινε ένα τεράστιο τζαμί, ένα τέμενος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Χώρος λατρείας μωαμεθανών για να εκτονωθεί η οργή τους. Ποτέ δεν φανταζόμαστε ότι μια από τις πιο ιστορικές πλατείες της Ελλάδος πέρασε στην "δικαιοδοσία" των σκληροπυρηνικών και βαλτών ρουφιάνων του μουσουλμανικού στοιχείου της Αθήνας. Και κάποιοι -τέτοιες ώρες- έχουν το θράσος και κάνουν και πολιτικές εκτιμήσεις.
Τα καθίκια. Οι κοπρίτες. Οι προδότες.

Άλλο ELLADA κι άλλο UGANDA !!!

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του defencenet
Η Eλλάδα του μνημονίου παίρνει Phantom του Βιετνάμ και η Ουγκάντα Sukhoi Su-30MK2!
Ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να εντάξει τα γερμανικά F-4F ICE στο Πολεμικό της Μουσείο, ε,ε,ε,ε,ε,ε συγγνώμη, εννοούμε στην Πολεμική της Αεροπορία, η ... Ουγκάντα, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την κρατική εταιρία – φορέα που εποπτεύει τις στρατιωτικές εξαγωγές, της Ρωσίας, την Rosoboronexport, για την προμήθεια έξι ακόμα σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών Su-30MK2 πολλαπλών ρόλων. Η χώρα έχει υπογράψει συμβόλαιο για την αρχική αγορά έξι μαχητικών του τύπου και πλέον προτίθεται να ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης (option) για την προμήθεια άλλων έξι!

Σάλος από τις αποκαλύψεις της Realnews

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews αυτής της Κυριακής με τίτλο "Κατάθεση-φωτιά για 3 υπουργούς!". Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας, Μεϊμαράκης, Λιάπης και Βουλγαράκης κατονομάζονται εγγράφως, ύστερα από κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, πρώην συνεργάτη του Ι. Καρούζου, για συμμετοχή σε υπόθεση που εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε μεγάλο κύκλωμα που ξέπλυνε μαύρο χρήμα αγοράζοντας ακίνητα αξίας 10,2 δισ. ευρώ. 

Ιράν: "Έρχεται σύντομα πόλεμος, αλλά δεν ξέρουμε πότε ακριβώς"

Σε στρατιωτικό χτύπημα εκτιμά ο επικεφαλής των Ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης» Μοχάμαντ Αλί Τζαφάρι, ότι προχωρήσει το Ισραήλ, προβλέποντας ότι «Θα γίνει πόλεμος σύντομα, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πότε και πού και ποια έκταση θα αφορά. Μπορεί να είναι και παγκόσμιος». Οι αναφορές του επικεφαλής των Φρουρών, στο πλαίσιο στρατιωτικής έκθεσης στην Τεχεράνη γίνονται ενώ οι ενισχύονται οι φόβοι πως το Ισραήλ θα πλήξει ιρανικές εγκαταστάσεις ίσως ακόμη και πριν τις αμερικανικές εκλογές, όπως σημειώνει το Reuters.

Πακιστανός υπουργός: "100.000 δολάρια σε όποιον σκοτώσει τον βλάσφημο δημιουργό"

Αμοιβή 100.000 δολαρίων σε όποιον καταφέρει να σκοτώσει τον δημιουργό της βλάσφημης για το Ισλάμ ταινίας «η Αθωότητα των Μουσουλμάνων», δίνει ένας υπουργός από το Πακιστάν. «Ανακοινώνω ότι θα δώσω 100.000 δολάρια σε αυτόν που θα σκοτώσει αυτόν τον βλάσφημο που προσέβαλε τον ιερό προφήτη», είπε σε δημοσιογράφους στην Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ο υπουργός Σιδηροδρόμων, Γουλάμ 'Αχμεντ Μπιλούρ.