“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Άγιος Πατροκοσμάς: «Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορρα στον τόπο μας».

Ο κόσμος μας μοιάζει σήμερα να φέρνει γύρους με αστραπιαίες ταχύτητες πάνω σε έναν κρατήρα ενεργού ηφαιστείου. Πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν με την πεπερασμένη μας λογική, συμβαίνουν καθημερινά.
Όλα δείχνουν πως έχουμε πλέον μπει στην τελική ευθεία βαδίζοντας με βήμα ταχύ προς τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε λίγο καιρό δεν θα ακούμε και δεν θα μαθαίνουμε τίποτα και στο τέλος οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν παράγκες, όπως μας προειδοποίησε ο Πατέρας του Γένους μας, ο Ισαπόστολος, Οσιομάρτυρας και Εθνομάρτυρας, Θαυματουργός και Προφήτης, ο Άγιος Πατροκοσμάς ο Αιτωλός.

ΟΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ ΚΟΥΝΟΥΣΕ ΤΑ ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ

Θ.Π.: ΑΣ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΤΩΝ ΙΒΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ..

Ηχητική επιστολή του Γέροντα Γαβριήλ προς τον πρόεδρο Πούτιν (Βίντεο)

Μια πραγματικά γεροντική επιστολή, με χαρακτηριστικές παραινέσεις από τον γνωστό Aγιορείτη Γέροντα Γαβριήλ προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν.
Η επιστολή αυτή της οποίας το ηχητικό παρουσιάζεται παρακάτω, γράφτηκε πρόσφατα και σχετίζεται με τις τρέχουσες εξελίξεις και κυρίως τον ρόλο που καλείται από τον Γέροντα να παίξει ο ορθόδοξος πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν.

ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ, ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ. 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Τιμούμε τον άγιο Μάρκο τον Ευγενικό. Γιατί αν δεν ήταν αυτός, εμείς τώρα θα ήμαστε φράγκοι...
του ΣΕΒ Μητροπολίτη πρώην Φλωρίνης
Σήμερα, 19 Ιανουαρίου, αγαπητοί μου, εορτάζει ο άγιος Μάρκος Εφέσου ο Ευγενικός. Στα εκκλησιαστικά βιβλία υπάρχουν και άλλοι Μάρκοι. Ένας είναι ο ευαγγελιστής, που έγραψε το δεύτερο Ευαγγέλιο. Άλλος Μάρκος είναι ο ασκητής που έζησε στην έρημο. Ο σημερινός λέγεται Μάρκος ο Ευγενικός, και ήταν μητροπολίτης Εφέσου.
* * *
Πότε έζησε; Λίγο προτού να πέση η Πόλις. Η Πόλις έπεσε 29 Μάη 1453, ημέρα Τρίτη. Μερικά χρόνια πριν έζησε και έδρασε ο άγιος Μάρκος. Ήταν χρόνια δύσκολα για το γένος μας. Οι Τούρκοι είχαν κατορθώσει να κυριεύσουν όλη τη Μικρά Ασία. Κάψανε σπίτια, ατιμάσανε γυναίκες… Περάσανε τα Δαρδανέλλια, ήρθαν στη Θράκη, φτάσανε μέχρι την Κωνσταντινούπολι, και την πολιόρκησαν. Κινδύνευσε η Πόλις να πέση στα χέρια τους.

Το Μεγάλο Θαύμα που θα γίνει στο Έθνος μας (Βίντεο)

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας καταθέτει μια συγκλονιστική μαρτυρία, που βίωσε ο ίδιος με τον Άγιο Παΐσιο. Απόσπασμα από την εκπομπή “ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΤΑ”