“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Καλαβρύτων Αμβρόσιος προς Γόρτυνος Ιερεμία: '' Άξιος! Συγχαρητήρια Σεβασμιώτατε''

Του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιου
Χθές αναστατώθηκε το Πανελλήνιο μόνο και μόνο επειδή ένας Αρχιερεύς στάθηκε στο ύψος της αποστολής του! Προέβη σε δημόσιο έλεγχο μιάς ατόπου ενεργείας Επισήμων Εκπροσώπων του Ελληνικού Κράτους, όπως άλλωστε ώφειλε να πράξει!

Ένας ταπεινός Άγιος Βασιλέας

Γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος,
costasgp@yahoo.gr 
Πολλοί απ’ τους δικούς μας αυτοκράτορες ήταν κεράκια αναμμένα και πολύ αγαπούσαν την ταπείνωση μπροστά στον Βασιλέα των Όλων. Είχαν τόση μεγάλη ευσέβεια και τόση πολλή προσευχή, ώστε αγίασαν μέσα στη ζωή τους και έφτασαν σε μέτρα επουράνια.
Δε μιλάμε για ηγέτες μικρούς, μιας μικρής περιφέρειας, ας πούμε, αλλά μιλάμε για ηγέτες παντοδύναμους, δηλαδή βυζαντινούς κοσμοκράτορες, που καθόλου δεν ήταν αλλαζόνες, αλλά ήξεραν να πέφτουν στα γόνατα και να έχουν ευσέβεια ασύγκριτη για τον Κύριο τους και Θεό τους. Έξοχο τέτοιο παράδειγμα ήταν ο Άγιος Βασιλεύς Θεοδόσιος B’ ο Μικρός ο Ευσεβής, τον οποίον εορτάζει η Εκκλησία μας κάθε χρόνο στα τέλη Ιουλίου.

Εγκρίθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία του Eurogroup

Της Νίκης Ζορμπά
Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαραθώνια ξεπερνώντας τις 12 ώρες διαβουλεύσεων.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας, "πέταξε" το γάντι στους βουλευτές του ζητώντας: "Θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε, ή διαφωνείτε, κι αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε, θέλω να το πει εδώ".  

Η “Άκρη της Ουράς” της Μεταπολίτευσης είναι το Αγγλικό Δίκαιο

Μπορεί ο Τσίπρας να ορκίσθηκε πολιτικά στην τιμή και την συνείδηση του αλλά ο Ελληνικός Λαός που βαρέθηκε από θεάματα δίχως άρτο “ορκίσθηκε”  και ψήφισε με το σκεπτικό  ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις αποτελούν χρονικά την ουρά της σαραντάχρονης  μεταπολίτευσης που τον έβγαλε έξω από τα νερά του.

"Πότε, γιαγιά μου, πότε;"

Γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος, costasgp@yahoo.gr
Στο ποίημα του Γεώργιου Βιζυηνού, «Ὁ τελευταῖος Παλαιολόγος» (1882), ρωτάει το παιδάκι τη γιαγιά του: «Ἀπέθανε, γιαγιά;». Και η γιαγούλα απαντάει: «Ποτέ, παιδάκι μου, κοιμᾶται».

Στα αμάξια για την Πόλη

Γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος, costasgp@yahoo.gr
Νομίζω στην Πόλη θα επιστρέψουμε. Σήμερα, αύριο, σε δέκα ή σε χίλια χρόνια. Θα το δείχνει ζωντανά η τηλεόραση, το διαδίκτυο, ή κάποια συσκευή του μέλλοντος που θα έχουν γεννήσει οι καιροί. Όλοι θα κοιτούμε και θα κλαιμε. Απίστευτο, θα λέμε. Θα βγάλουν σημαίες τα νοικοκυριά. Θα χτυπάνε οι καμπάνες όλη μέρα. Θα γελάνε τα πρόσωπα δακρύζοντας, αλλά όχι για χαρά προσωπική.

ΝΙΚΗ με γεύση πικραγγουριάς

Το Μαξίμου  προσπαθεί να πανηγυρίσει, αλλά κάτι όμως δεν φαίνεται ακόμη  στον ορίζοντα
“ΕΝΤΑΦΙΑΣΑΜΕ ΤΟ EMAIL ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ - Μαξίμου: Οι 7 λόγοι που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση - Δεν ζητήσαμε παράταση Μνημονίου.” www.iefimerida.gr  24|02|2015

Μόλις σβήσει ή οικογένεια, θα σβήσει ό κόσμος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ 
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης 
Όταν κάποτε ρώτησε τον Γέροντα ένας καθηγητής αν πρέπει να νηστεύουμε τα παιδιά, του έδωσε την εξής απάντηση: «Δεν πρέπει να νηστεύετε τα μικρά παιδιά Όταν κάθεστε στο τραπέζι για φαγητό σε ήμερες νηστείας, θα τους λέτε: Βλέπετε, εμείς οι γονείς σας τρώμε νηστίσιμο, ενώ εσείς όχι. Δεν σας δίδαμε νηστίσιμα, γιατί έχετε ανάπτυξη». "Απάντηση πολύ έξυπνη και παιδαγωγικά ορθή. Κι αυτό, γιατί όταν το παιδί μεγαλώσει θα πει: Αφού δεν έχω πια ανάπτυξη, πρέπει να νηστεύω όπως οι γονείς μου.