“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ

Αν ο Χριστός δεν είναι Θεός, τότε εμείς μένουμε στο σκοτάδι και είναι αδύνατο να δικαιώσουμε τον Θεό βλέποντας τα ατελείωτα παθήματα του κόσμου. Αν όμως πραγματικά ο Χριστός είναι Θεός, όπως εμείς αδίστακτα πιστεύουμε, τότε κανένας δεν μπορεί να μεμφθεί τον Θεό για τα κακά που διαδραματίζονται στον κόσμο.
Χάρη στην εμφάνιση του Χριστού γνωρίζουμε τώρα ποιός είναι ο Θεός. Τον αγαπούμε και δεν επιρρίπτουμε σε Αυτόν καμία μομφή. Ο Χριστός μας φανέρωσε τον Θεό, ο οποίος είναι Φως «και σκοτία εν Αυτώ ουκ έστιν ουδεμία».    Ομολογούμε ταυτόχρονα τον Χριστό ως αυθεντικό άνθρωπο. Ο Πατέρας, βλέποντας έναν τέτοιο άνθρωπο, του έδωσε θέση στην αιωνιότητα, στα δεξιά Του. Τον απέδειξε τελείως ίσο με τον Εαυτό Του. 

Το Βελιγράδι καλεί τον Ερντογάν να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του για το Κόσοβο

Το επίσημο Βελιγράδι με καθυστέρηση δύο ημερών αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ότι το Κόσοβο και η Τουρκία αποτελούν μια χώρα. 
Ο πρώτος αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος απαιτώντας από την Τουρκία να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. 

1940 - ΟΧΙ σε όλα, 2010- ΝΑΙ σε όλα, 2013- Πάρτε τα όλα η φύγετε τώρα...?

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY ΒΑΡΔΑΚΑ
Πολλές φορές η επικεφαλίδα είναι από μόνη της κείμενο, δίχως να χρειάζονται  περισσότερα λόγια.  Όμως θα επιμείνουμε στην ιστορική λέξη ΟΧΙ  του έπους του 40  που μπορεί να μας φιλοτιμήσει όψιμα να ξυπνήσουμε από τον πνευματικό “αεροψεκασμό” της σημερινής ακηδίας μας. Από εμάς εξαρτάται αν το ΟΧΙ του 40  θα είναι και το τελευταίο ΟΧΙ που είπε η Ρωμαίικη Ράτσα.

Σαν ακρίδα έπεσαν όλοι να κατασχέσουν τώρα τις καταθέσεις

Του Γιώργου Δελαστίκ
Καλά η Εφορία, αλλά και οι... δήμοι και οι ιδιώτες; Και όμως, ναι! Είναι απίστευτος ο εσμός που έχει επιπέσει εναντίον των τραπεζικών καταθέσεων του κοσμάκη και θέλει να κατασχέσει οποιοδήποτε χρέος των καταθετών σε οποιονδήποτε δημόσιο, αυτοδιοικητικό ή ιδιωτικό φορέα! Σε βαθμό που έχουν αγανακτήσει και πανικοβληθεί όχι μόνο τα θύματα, οι καταθέτες, αλλά και οι... τραπεζίτες! Δεν υπερβάλλουμε.

Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΥ

Η ευχή του Ιησού, που γίνεται με το κομποσκοίνι, θερμαίνει την καρδιά του ανθρώπου, ενεργοποιεί την Θεία Χάρι στον ίδιο, τον προσευχόμενο και καθαρίζει τους ρύπους της αμαρτίας, όπου αυτοί πολεμούν τον άνθρωπο. Η ευχή του Ιησού, σκοπό έχει, να ενοποιήσει τον όλο άνθρωπο, δηλαδή τις τρεις δυνάμεις της ψυχής. Η προσοχή, να συγκεντρωθεί στην καρδιά. Στην αρχή, να αισθάνεται η καρδιά την ενέργεια της ευχής και έπειτα, νους και καρδιά να ενωθούν.
+++

Φόβοι για μεγάλο σεισμό στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο των γιγάντιων ψαριών

Οργιάζουν οι φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για επικείμενο σεισμό στις ΗΠΑ μετά τον εντοπισμό δεύτερου γιγάντιου ψαριού στην Καλιφόρνια.
Το θρυλικό ψάρι – κουπί (oarfish), μήκους 4,3μέτρων, εντοπίστηκε από δύτη στις ακτές της πόλης Oceanside. Πέντε ημέρες νωρίτερα είχε βρεθεί νεκρό ανοιχτά του νησιού Catalina άλλο ένα ψάρι – κουπί, μήκους 5,5 μέτρων.

Ὁ θρίαμβος τοῦ ἡσυχασμοῦ

Γράφει ὁ Ἱερομόναχος Σάββας Ἁγιορείτης
Ὁ ἡσυχασμός στήν ὀρθοδοξη Ρωμαϊκή Αὐτοκρατορία ἀνθεῖ, θριαμβεύει. Δέν ἀποτελεῖ κάτι καινούργιο στήν Ὀρθοδοξία (ὅπως ἴσως κάποιοι πίστεψαν στήν Δύση), ἀλλά εἶναι ἡ αὐθεντική ἐπαναδιατύπωση τῆς Ὀρθόδοξης Πατερικῆς Παράδοσης, τοῦ ὀρθόδοξου πατερικοῦ θεραπευτικοῦ ἤθους, ὅπως φανερώθηκε σέ μιάν ἀδιάσπαστη συνέχεια ἀπό τήν ἐποχή τοῦ Κυρίου μέχρι σήμερα.

Βαρθολομαίος: Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του Ατατούρκ

Επίσκεψη στην πατρική οικία - μουσείο του ιστορικού ηγέτη της Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, που βρίσκεται στο χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ο κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από ιεράρχες του Πατριαρχείου, έγινε δεκτός από τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Tugrul Biltekin (Τουγρούλ Μπιλτεκίν), ο οποίος στη συνέχεια τον ξενάγησε στις αίθουσες του ανακαινισμένου μουσείου, που φιλοξενούν δημοσιεύματα και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη ζωή του Κεμάλ Ατατούρκ καθώς και το κέρινο ομοίωμα του.

Βαρυσήμαντη επιστολή πρώην πρέσβεων στον Σαμαρά

Με μία ιδιαίτερης σπουδαιότητας και ειδικού βάρους επιστολή που αφορά τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, η οποία παραδόθηκε στο διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού στις 10/10/2013 και απευθυνόταν προσωπικά προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, 23 πρώην πρέσβεις της Ελλάδας καταγράφουν περιληπτικά τα υφιστάμενα μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος προβλήματα που απειλούν την Ελλάδα... και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για την χώρα.