“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Άγιος Παΐσιος: «Ἦρθε ὁ καιρός νά πολεμήση τό καλό μέ τό κακό…»

-Γέροντα θὰ γίνη πόλεμος;
-Ἐσεῖς κάνετε προσευχή; Ἐγὼ ἔχω ἀπὸ τὴν ἄνοιξη μέχρι τὸ φθινόπωρο ποὺ κάνω ἐπιστράτευση προσευχῆς -ἀθόρυβα-, γιὰ νὰ μᾶς λυπηθῆ ὁ Θεός, νὰ ἀποφύγουμε τὴν ἐπιστράτευση καὶ τὸν πόλεμο. Εἶχα πληροφορία: "Κάνετε πολλὴ προσευχή, γιὰ νὰ ἐμποδιστοῦν οἱ Τοῦρκοι, διότι τὴν Κυριακὴ 16 Ὀκτωβρίου, ἔχουν σκοπὸ νὰ μᾶς χτυπήσουν" (εἰπώθηκε τὸν Νοέμβριο τοῦ 1983. Ἡ πληροφορία δὲν ἦταν ἀνθρώπινη ἀλλὰ θεϊκή). Δόξα τῷ Θεῶ, μέχρι στιγμῆς μᾶς φύλαξε ἡ Παναγία, ἂς εὐχηθοῦμε νὰ μᾶς προστατεύσει καὶ στὴ συνέχεια.

Πόσο ζυγίζει η αμαρτία;

«Κορόιδευε ένας άθεος έναν ιεροκήρυκα μια μέρα, λέγοντάς του:
—Μας μιλάτε κάθε τόσο για φορτίο αμαρτιών και τα παρόμοια. Πιστέψτε με, όμως, ότι προσωπικά δεν νοιώθω κανένα τέτοιο βάρος. Αλήθεια, πόσο ζυγίζει η αμαρτία;
Ο άνθρωπος του Θεού πολύ ψύχραιμα, απάντησε τότε:
—Δεν μου λέτε, αν βάλετε πάνω σ’ ένα νεκρό μια πέτρα εκατό κιλών, θα τη νοιώση;
—Όχι, απάντησε απορημένος ο άθεος, γιατί είναι νεκρός.
—Το ίδιο συμβαίνει και με σας, κατέληξε ο ιεροκήρυκας. Έξω από τη Χάρι του Θεού ο άνθρωπος είναι “νεκρός στις παραβάσεις και τα παραπτώματα”(Εφ 2, 1). Γι’ αυτό δεν νοιώθετε το βάρος της αμαρτίας».  
Πηγή: proskynitis.blogspot.gr
http://www.diakonima.gr

Τι κακά κάνουν οι Χριστιανοί στις απόκριες (Αγ. Νικόδημος ο Αγιορείτης)

Ποιός μπορεί να διηγηθή τις αταξίες, που κάνουν οι Χριστιανοί κατά την περίοδο των Αποκρέων, και μάλιστα στα νησιά; Στ’ αλήθεια, θα μπορούσε να πη κανείς, ότι τότε οι Χριστιανοί δαιμονίζονται όλοι, διότι χορεύουν, παίζουν, τραγουδούν ασυνείδητα, μέχρι και αυτοί οι πλέον γέροντες. Και, όποιος δεν χορέψει ή δεν τραγουδήσει, θεωρείται τρελλός, διότι οι άνδρες φορούν γυναικεία φορέματα και οι γυναίκες ανδρικά· διότι ντύνεται ο καθένας με διαφορετικά ρούχα και μάσκες, τις κοινώς αποκαλούμενες μουτσούνες· τότε δεν έχει διαφορά η ημέρα από την νύκτα· διότι όπως η ημέρα και όλη η νύκτα ξοδεύεται σε χο­ρούς και μασκαριλίκια· τότε δεν διαφέρουν οι λαϊκοί από τους κληρι­κούς και τους ιερωμένους· διότι όλοι εξ ίσου ατακτούν· τότε, για να πω έτσι, πανηγυρίζει η ασέλγεια· γιορτάζει η ακολοσία· ευφραίνεται η μέ­θη· αγάλλεται η τρυφή και η ασωτεία· χορεύει ο διάβολος με δέκα μανδύλια και μαζί με αυτόν χορεύει όλο το πλήθος των δαιμόνων· 

Δήλωση-«βόμβα» της Ιταλίδας Υπουργού Άμυνας για κυπριακά κοιτάσματα – Τινάζουν στον αέρα Ελλάδα-Κύπρο

Θ.Π.: Για άλλη μια φορά μας πουλάνε Ευρώπη  ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο και το είχαμε επισημάνει παλαιότερα και τώρα θα βγάλουμε εμείς τα κάστανα από τη φωτιά. ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ "ΜΙΣΑ-ΜΙΣΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΉΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ; 
Στο πλοίο-πλατφόρμα της Eni που βρίσκεται σε κυπριακά χωρικά ύδατα εν αναμονή για να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις, αναφέρθηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι.
«Αναζητούμε μια κοινά αποδεκτή λύση», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός.

Μετά το επεισόδιο στα Ιμια, οι Ελληνες ψάχνουν στη Google τη λέξη επιστράτευση!

Μετά το χτεσινό επεισόδιο στα Ίμια, οι αναζητήσεις στο Google για τον όρο ‘επιστράτευση’ αυξήθηκαν πολύ, καθώς μεταξύ σοβαρού και αστείου πολλοί τον ανέφεραν στα social media. Να λοιπόν μερικές πληροφορίες, με την ελπίδα να μη τις χρειαστεί ποτέ κανείς.
Μπορεί μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας των ανδρών, όλοι οι στρατεύσιμοι να απολύονται από τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού αυτό όμως δε σημαίνει ότι η συγκεκριμένη απόλυση είναι και οριστική. Στην πραγματικότητα, οι στρατεύσιμοι λαμβάνουν μία άδεια μακράς διάρκειας μέχρι ο Ελληνικός Στρατός να τους ξανακαλέσει για τρεις από τους παρακάτω λόγους: μετεκπαίδευση, επιστράτευση ή για τη δοκιμή του συστήματος επιστράτευσης.

Σήμερα ζόρια στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Σύντομα κεριά στην ΠΑΝΑΓΙΑ μέσα στην Αγιά Σοφιά

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Α. Σήμερα ζόρια στο Αιγαίο και στην Κύπρο.
Δεν μπορείς να βάζεις κοτζάμ Ρωσία να υλοποιεί κατά 50% τον  Turkish Stream και εσύ να θέλεις με εκβιασμούς να λάβεις ενεργειακή αντιπαροχή στο ΑΙΓΑΙΟ και στην ΚΥΠΡΟ  από τους Δυτικούς.

Κάπου η ανεκδιήγητη  πλεονεξία  θα κάνει τον Ρώσο να θυμηθεί σε ιστορική αναδρομή το ποιον σου .

Και τότε ανοίγεις το καπάκι  της γεωπολιτικής  Πανδώρας.

«Η είδηση πως ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, θα βρεθεί στην Τουρκία, ταυτόχρονα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, μόνο στα… ψιλά δεν μπορεί να περάσει.

Ὁ πειρασμός τῆς μικροψυχίας

Όταν ο Θεός θελήσει να φέρει τον άνθρωπο σε μεγάλη στενοχώρια, ώστε να μετανοήσει και να εκζητήσει το έλεός του, παραχωρεί να εμπέσει στη μικροψυχία. Και αυτή γεννά την ισχυρή δύναμη της αμέλειας, η οποία τον κάνει και γεύεται τον ψυχικό πνιγμό, που είναι μια γεύση της κόλασης. Απ΄αυτό, χτυπά τον άνθρωπο, μετά, το πνεύμα της φρενοβλαβείας, από το οποίο πηγάζουν ατέλειωτοι πειρασμοί, όπως η σύγχυση, ο θυμός, η βλασφημία, η γκρίνια και η μεμψιμοιρία, οι χαλασμένοι λογισμοί, η μετάβαση από τόπο σε τόπο, γιατί πουθενά δε βρίσκει ανάπαυση, και τα όμοια.
Αν με ρωτήσεις ποια είναι η αιτία για όλα αυτά, σου απαντώ: Η αμέλειά σου, γιατί δε φρόντισες να βρεις τη γιατρειά τους.

Ο Γέροντας Παΐσιος ήθελε να «συγγενεύουμε» με την Παναγία

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ 
Ο πατήρ Παΐσιος, όταν ήθελε να πάει να προσευχηθεί στην Παναγία, έκοβε λίγα αγριολούλουδα έξω από την καλύβη του και τα πήγαινε στην Εικόνα Της. «Πώς να πάω με άδεια χέρια να Την παρακαλέσω;», έλεγε.
Ήθελε, ο άγιος Γέροντας, να πηγαίνουμε αφιερώματα στην Παναγία, ό,τι έχει ο καθένας. Έλεγε μάλιστα για κάποιον που πήγε στην Μονή των Ιβήρων, για να προσκυνήσει την Παναγία την Πορταΐτισσα.