“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

☦ΦΩΣ ο ΠΑΤΗΡ, ΦΩΣ ο ΥΙΟΣ, ΦΩΣ το ΠΝΕΥΜΑ το ΑΓΙΟΝ. Όλα κινούνται μέσα στο ΦΩΣ και εμείς χαραμιζόμαστε μέσα στα σκοτάδια.

«Όλα μέσα στο ΦΩΣ για αυτό και η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και οι Πιστοί δεν μπορούν να συγκοινωνήσουν με τα έργα του σκότους των ημερών μας. Το ΦΩΣ αυτό έχει γεύση , έχει ευωδία, έχει χαρά και θεραπεία, έχει αγιασμό σαν να ξεδιψάς με το πιο γάργαρο καθαρό νερό»

☦ «Η Κυρία Θεοτόκος εγγυάται τα σύνορα της Ελλάδος» (video)

Βίντεο από επίσκεψη στρατιωτικών μονάδας τεθωρακισμένων της Βορείου Ελλάδας στις 13 Μαϊου 2012, στην Ιερά Σκήτη Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους.
Στο βίντεο ο ιερομόναχος π.Γεώργιος Αλευράς, πνευματικός της Σκήτης, από το Ιερό Κελλίον Ζωοδόχου Πηγής, μεταφέρει το μήνυμα στο στράτευμα ότι “η Κυρία Θεοτόκος όπως είχε θαυμαστά αναφέρει ο Γέρων Παϊσιος είναι εκείνη που εγγυάται τα σύνορα της χώρας και πως οι Έλληνες χρειάζονται αγάπη και έχουν ανάγκη να ακολουθήσουν ένα όραμα για να υπερκεράσουν την κρίση”.

☦ Αυτά που ζούμε δεν είναι απλώς ιστορικά, αλλά συγκλονιστικά και σε λίγο τραγικά. 33μ.Χ ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας άνοιξε την εκκλησία ΤΟΥ – 2020 μ.Χ. τολμήσαμε να την κλείσουμε για να μην πεθάνουμε από το φάρμακο της ΑΥΤΟΖΩΗΣ.

Η φετινή εορτή της Πεντηκοστής έχει πολύ πίκρα από την προηγούμενη περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδος. Πως τολμήσαμε , πως μας ξεγέλασαν , πως μας μάντρωσαν; Τουλάχιστον να μας γίνει παιδαγωγία μαζί με τα άλλα που έρχονται γιατί όλη η επίγειος ζωή είναι μια συνεχόμενη ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το 1988 κυκλοφόρησε από την Ιερά Μονή Παρακλήτου στον Ωρωπό σε Α΄έκδοση,  το συναξάρι για πρώτη φορά στην Ελλάδα του ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ του ΣΑΡΩΦ(δεν είχε βρεθεί ακόμα το σκήνωμα του ΑΓΙΟΥ που βρισκόταν χαμένο μέσα στα άδυτα των υπογείων του κομμουνιστικού καθεστώτος ).  Αυτό το συναξάρι αλλοίωσε πολλούς. Ο ΑΓΙΟΣ ήταν απερίφραστα κάθετος « ο σκοπός της ζωής μας είναι η απόκτηση του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησίας»

☦ «….Θυμούμαι μία ιστορία»

«–θα σας την πω και με αυτήν θα τελειώσω– για κάποιο παιδάκι Ορθόδοξο Ελληνόπουλο που ζούσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.  Όταν έπαιζε με τα άλλα παιδάκια, τα Μουσουλμανάκια, και τον κτυπούσαν, αυτός δεν κτυπούσε, δεν ανταπέδιδε.
Τον ερώτησαν λοιπόν μία φορά τα παιδιά τα άλλα, οι μουσουλμάνοι, οι φίλοι του: “δεν μας λες, εμείς όταν μας χτυπάνε, χτυπάμε. Εσύ, βλέπουμε, όταν σε χτυπάνε, δεν χτυπάς, δεν ανταποδίδεις”.

☦Η χάρις δεν μάς εξετάζει εμάς το πότε θα έρθει

Ἡ χάρις δὲν μᾶς ἐξετάζει ἐμᾶς πότε θά ῾ρθει. Λέει ἕνας ἀπὸ τὴ συνοδία μου, λέει, σήμερα ἦταν τῆς Μεταμορφώσεως, δὲν ἐχάρηκα. Δὲν ἐχάρηκες τῆς Μεταμορφώσεως; Ναί. Μπορεῖς νὰ χαρεῖς τὴν ἄλλη μέρα ποὺ εἶναι καθημερινή. Ὄχι ἀπὸ τὸ σεβάσμιο τῆς ἡμέρας, ἀπὸ τὴν κρίση τοῦ Θεοῦ ἐξαρτᾶται ἡ χάρις. Ἔχει βέβαια, δὲν εἶναι καὶ καθολικὸς νόμος αὐτός. Ἀλλὰ πάντως ὅμως ἡ κρίσις τοῦ Θεοῦ εἶναι διαφοροτέρα ἀπὸ τὴν κρίση τῶν ἀνθρώπων.

☦Ερμηνεία και Θεολογία στην εικόνα της Πεντηκοστής

Η εκκλησιαστική τέχνη, όπως κάθε άλλη τέχνη, είναι ένα γλωσσικό ιδίωμα που μιλά μέσα από τα σχήματά του. Η εικόνα, μας μεταδίδει το μήνυμα της με το σχήμα της ή με το στυλ της. Όπως γράφει ο π. Ιωάννης Μέγιεντορφ, η ιερή τέχνη είναι για τους ορθοδόξους αχώριστη από την θεολογία. Η εικόνα, όπως και η Λειτουργία ολόκληρη, ανοίγει τους οφθαλμούς του πνεύματος σ’ εκείνους που ανήκουν στην Εκκλησία εγκαινιάζοντας γη καινή και καινό ουρανό. Με την μεσολάβηση της εικόνας, εκείνος που προσεύχεται εισέρχεται σε ορατή κοινωνία με το πρόσωπο ή το γεγονός που προσκυνά, και αντίστοιχα αυτά του αποκαλύπτονται δια της εικόνος. Επομένως τα λόγια του Χριστού « Υμών δε μακάριοι οι οφθαλμοί, ότι βλέπουσι, και τα ώτα υμών, ότι ακούουσιν», που μας παραδίδει ο Ματθαίος (ιγ’, 16), αποκτούν το πλήρες νόημά τους. [1]

☦Πλησιάζουμε στις κόκκινες γραμμές των γνωστών προφητειών του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Αιτωλού μέσω των λόγων του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού (λόγω επόμενων κρίσιμων 24ωρων).

Πριν λίγο, καλός φίλος και αγωνιστής για ΧΡΙΣΤΟ και ΕΛΛΑΔΑ μας έστειλε αυτή την φώτο και το παρακάτω μήνυμα.  «ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ. ΚΩΣΤΑ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΣΎΡΡΑΞΗ. ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ.  Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΠΑΥΛΟΣ» 
H Παγκόσμια οικονομική κρίση προ των πυλών την στιγμή που υπόσχονται πακτωλό ρευστότητας. Η επικαιρότητα με τις οικονομικές ειδήσεις που διαφημίζουν. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να μοιράσουν την πίτα για να χορτάσουν την δαιμονική πλεονεξία τους. Πλησιάζουμε στις κόκκινες γραμμές των γνωστών προφητειών του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Αιτωλού.  Η ανακεφαλαίωση των προφητειών και των λόγων των αγίων πατέρων μας πρέπει να στηρίζεται στην διάκριση, ώστε να κατανοούμε τα σημεία των καιρών, δίχως να υποβαλλόμεθα στην βάσανο της φαντασίας και του ανθρώπινου φόβου, καθότι η ΠΙΣΤΗ έξω εκβάλλει τον φόβο.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Η φτωχοποίηση- κακοποίηση της Ελλάδος, αλλά και το Μεγαλείο της προφητεύθηκαν.  Όλοι οι άγιοι πατέρες συγκλίνουν καθότι μια είναι η πηγή της πληροφόρησης για αυτούς, ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ το Πνεύμα της Αληθείας.  Πως μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά όχι από οικονομικής και γεωπολιτικής πλευράς, αλλά από Πνευματικής.   Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ δεν είναι το ζητούμενο, το ζητούμενο είναι η κατά ΧΡΙΣΤΟΝ Ζωή που με την μετάνοια μας οδηγεί στον Ουρανό.