“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ

Στα χρόνια μας δεν γίνεται διωγμός των χριστιανών, όπως σε παλαιότερες εποχές, από ειδωλολάτρες αυτοκράτορες ή άλλους άπιστους ανθρώπους, και εύχομαι να μη γίνει ποτέ. Διεξάγεται όμως, ένα πνευματικός πόλεμος ανάμεσα στους πιστούς και τους δαίμονες. Τώρα, όπως λέει ο απόστολος, «δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τους κυρίαρχους του σκοτεινού τούτου κόσμου, τα πονηρά πνεύματα που βρίσκονται ανάμεσα στη γη και στον ουρανό» (Εφ.6:12).

Τουρκική κορβέτα σε Ελληνικά νερά μέχρι Καφηρέα και με τους S - 300 ...στη θάλασσα

Νέα προκληση των Τούρκων στο Αιγαίο. Κορβέτα έφθασε μέχρι τον Καφηρέα την ίδια περίπου ώρα που αρματαγωγό του ΠΝ είχε αποπλεύσει από τον Ναύσταθμο μεταφέροντας τους S - 300 στην Κρήτη. Η τουρκική κορβέτα παρέμεινε σε ελληνικά χωρικά ύδατα πάνω από 18 ώρες!

Ένα σύγχρονο θαύμα της Παναγίας της Πορταΐτισσας. Η μαρτυρία ενός Αρχιερέως

Η ακόλουθος ιστορία αποτελεί πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» στην Αθήνα το 1985 και αποτελεί μία ζωντανή μαρτυρία, ότι ο Άγιος Θεός επιτελεί θαύματα, όταν εμείς ειλικρινά πιστεύομε χωρίς δισταγμούς ή αμφισβητήσεις. Τα όσα γράφονται είναι η προσωπική μαρτυρία του σημερινού εφησυχάζοντος Μητροπολίτου Αντινόης Παντελεήμονος (κατά κόσμο Γεωργίου Λαμπαδαρίου).

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του γνωστού τουρκικού ειδησεογραφικού καναλιού, NTV, την Πέμπτη 27 Μαρτίου, η γνωστή Τουρκάλα δημοσιογράφος, Nilgün Balkaç, σχολιάζοντας την κατάρριψη του συριακού πολεμικού αεροσκάφους από πυραύλους αέρος αέρος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, είπε το εξής χαρακτηριστικό : «γιατί η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν έκανε το ίδιο όταν τον περασμένο Οκτώβριο ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο στην Μαύρη Θάλασσα και γιατί δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα όταν, προσέξτε, τα ελληνικά πολεμικά… αεροσκάφη παραβιάζουν… τον τουρκικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο ;»

FT: Το «αθόρυβο» deal της Gazprom στην Γερμανία

του Stefan Wagstyl (Βερολίνο)
Η συμφωνία της Gazprom για την απόκτηση της Wingas, αποκαλύπτει το μεγάλο εύρος και βάθος της ρωσικής εμπλοκής στην γερμανική ενέργεια. Οι οικονομικές, πολιτικές και ...ψυχολογικές προεκτάσεις. Σε δύσκολη θέση Βερολίνο και Βρυξέλλες.
Μια συμφωνία της Gazprom, που είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητη, για την απόκτηση μιας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου της Ευρώπης, μπαίνει τώρα στο μικροσκόπιο στην Γερμανία, καθώς βαθαίνει η αντιπαράθεση με την Ρωσία για τις επιθετικές κινήσεις της εναντίον της Ουκρανίας.

ΜΕ ΤΑ ΚΥΑΛΙΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ ! ΞΥΠΝΑΕΙ Η “ΑΡΚΟΥΔΑ” ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΗ ΟΔΗΣΣΟ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΡΩΣΙΑ
Οι ρωσόφιλοι πολίτες της Οδησσού -τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και σημαντικό λιμάνι στον Εύξεινο Πόντο- από το μεσημέρι της Κυριακής βγήκαν στους δρόμους για να απαιτήσουν δημοψήφισμα για προσάρτηση με την Ρωσία! Να θυμίσουμε ότι στην Οδησσό υπήρχε μία αρκετά οργανωμένη ελληνική παροικία στις αρχές του 19ου αιώνα. Η Οδησσός είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ελληνισμού, αφού εκεί συστάθηκε η Φιλική Εταιρεία. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το χαστούκι του Τούρκου στον Κολοκοτρώνη και ο όρκος του ανήλικου τότε Θοδωράκη

Το θλιβερό περιστατικό, που πείσμωσε τον ανήλικο Κολοκοτρώνη. "Δεν θα ξαναπατήσω στην Τρίπολη παρά μόνο λεύτερος" ήταν ο όρκος που έδωσε.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε, όπως ανέφερε ο ίδιος στα απομνημονεύματά του, τη Δευτέρα του Πάσχα του 1770. Η μητέρα του ετοιμόγεννη αναγκάσθηκε να φύγει με τους δικούς της από το Λιμποβίσι της Γορτυνίας, μετά τη γνωστή αποτυχία του κινήματος του Ορλώφ και τα φοβερά αντίποινα που εξαπέλυσαν οι Τούρκοι. 
Στον δρόμο την έπιασαν οι πόνοι του τοκετού και κάτω από ένα δένδρο γέννησε τον μελλοντικό αρχιστράτηγο του 1821. 

Η Συνοδοιπόρος στα “ναρκοπέδια” και η “Μπουρλοτιέρισσα” του Αρχιπελάγους.

Ταμπέλες καθοδήγησης έχουν από πολλού μαρκάρει τις ζωές μας.
Προς οικονομικό ναρκοπέδιο,  Προς πνευματο- κοινωνικό ναρκοπέδιο,  Προς οικογενειακό-επαγγελματικό ναρκοπέδιο,  Προς πολιτικό ναρκοπέδιο,  Προς γεωπολιτικό- γεωστρατηγικό ναρκοπέδιο. Ένας πλανήτης σκέτο ναρκοπέδιο!!