“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Έχει κι ο Ταμήλος τα δίκια του!

Πανελλήνια συγκίνηση για το δράμα των βουλευτών που πληρώνονται μόλις μια φορά το μήνα για τη συμμετοχή σε υποεπιτροπές που μπορεί να μην είναι και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος τους. Δυστυχώς, υποεπιτροπές για ποδόσφαιρο και γκόμενες δεν προβλέπονται ούτε στο νέο μνημόνιο! Κι όμως η ωμότητα κάποιων δηλώσεων, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με έκπληξη και δυσθυμία. Λυτρωτικά θα έπρεπε να λειτουργεί για την αναγκαία μετάβαση του πολιτικού σκηνικού στη νέα εποχή. Στο τέλος, τέλος έχει κι ο Ταμήλος τα δίκια του!

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στην Κωνστ/νούπολη !!!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντάται στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, έχοντας στην ατζέντα του μεταξύ άλλων την εμφύλια διαμάχη στην Συρία. Μέχρι στιγμής, η Μόσχα εμφανίζεται εγγύτερα προς το καθεστώς Ασαντ, ενώ η Αγκυρα υποστηρίζει ανοιχτά τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης. Ερντογάν και Πούτιν αναμένεται επίσης να επικεντρώσουν τις συνομιλίες τους σε ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας, αλλά και σε ζητήματα εμπορίου, καθώς οι δεσμοί οι οποίοι συνδέουν Ρωσία και Τουρκία και στους δύο τομείς είναι στενότατοι.

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 το Πυροβολικό εορτάζει την μνήμη της Προστάτιδας του, Αγίας Βαρβάρας.


Βρέθηκε η προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών
-Χανιά-  Βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η ορειχάλκινη προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκησε υπαίθριο χώρο στη περιοχή Καλύβες Αποκορώνου Χανίων δίπλα από κάδους απορριμμάτων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η προτομή φέρει ένα κτύπημα το οποίο εκτιμάται πως προήλθε κατά την αφαίρεσή του από αγνώστους στην οδό Ακρωτηρίου στη περιοχή Άγιος Ματθαίος Χανίων. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων για τον εντοπισμό των δραστών. Η είδηση για την κλοπή της προτομής του Κ.Ηλιάκη που είχε χάσει τη ζωή του τον Μάιο του 2006, κατά τη διάρκεια αναγνώρισης και αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, στον εναέριο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινωνία των Χανίων.

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς

Ξίφει πατὴρ θύσας σε, Μάρτυς Βαρβάρα,
Ὑπῆρξεν ἄλλος Ἀβραὰμ διαβόλου.
Βαρβάρα ἀμφὶ τετάρτῃ χερσὶ τοκῆος ἐτμήθη.

Εορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου - Βιογραφία
Η Αγία Βαρβάρα αποτελεί κόσμημα των μαρτύρων του 3ου αιώνα μ.Χ. Ο πατέρας της ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως και ονομαζόταν Διόσκορος. Μοναχοκόρη η Βαρβάρα, διακρινόταν για την ομορφιά του σώματός της, την ευφυΐα και σωφροσύνη της. Στη χριστιανική πίστη κατήχησε και είλκυσε τη Βαρβάρα μια ευσεβής χριστιανή γυναίκα. Τη ζωή της μέσα στο ειδωλολατρικό περιβάλλον η Βαρβάρα περνούσε «ἐν πάσῃ εὐσεβείᾳ καὶ σεμνότητι» (Α' πρός Τιμόθεον, β' 2). Δηλαδή με κάθε ευσέβεια και σεμνότητα.

Πρόταση - βόμβα ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη φορολόγηση

Πρόταση - βόμβα για φορολόγηση των εισοδημάτων που ξεπερνούν τις 26.000 ευρώ με συντελεστή 45% επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της επικείμενης φορολογικής μεταρρύθμισης και των προτάσεων που θα τεθούν εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου μεθαύριο, Τετάρτη, με τους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την υπέρμετρη φορολογία, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει όπως η «βασική» έκπτωση των 1.950 ευρώ ισχύει για όλα τα εισοδήματα και όχι μόνο για όσους δηλώνουν μέχρι 18.000 ευρώ. Ετσι, οι παράγοντες του υπουργείου υποστηρίζουν ότι, ουσιαστικά, για εισοδήματα μέχρι και 25.000 ευρώ θα υπάρχουν μειώσεις, όμως δεν θα ισχύει το ίδιο και για όσους έχουν υψηλότερα των 26.000 ευρώ, αφού θεωρούνται «πλούσιοι» για την εφορία.