“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Λένε πως ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Στη προκειμένη περίπτωση, ο ελληνικός λαός έχει ηγέτες ψεύτες, απατεώνες, κλεφτές του κρατικού κορβανά, αδίστακτους ανθρώπους της νύχτας, ανίκανους δανδήδες, σοκολατόπαιδα που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους, lifestyle ξανθές και μοιραίες, άθεους χωρίς κανένα ιερό και όσιο, διάφορα παχύδερμα που το μόνο που τα ενδιαφέρει είναι το πώς θα φάνε περισσότερο και τέλος, εν ψυχρώ προδότες που η μόνη ικανότητα τους ήταν να ξεπουλήσουν την εθνική κυριαρχία αυτής της χώρας.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΑΠΗΚΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΑΛΑΑΤ ΠΑΣΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τελικά δεν επετράπη η είσοδος στο ελληνικό έδαφος της θρασύτητας τουρκικής επιτροπής «Ταλαάτ Πασά», που ήρθε στην Αθήνα για να διοργανώσει δημόσια εκδήλωση έξω από την ελληνική βουλή και μάλιστα στην πλατεία Συντάγματος, εναντίον της αναγνώρισης της γενοκτονίας των χριστιανών στην Μικρά Ασία.

Προεκλογικά “σεμινάρια” Θρησκευτικού και…Πατριωτικού χαρακτήρα από τον Ε. Βενιζέλο

Βενιζέλος: "ο Θεός είναι σκανδαλωδώς Φιλέλλην... η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…. Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι" (βίντεο)
Παρουσία της πολιτικής και διπλωματικής ηγεσίας, καθώς και στελεχών του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα σήμερα, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου Εξωτερικών από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η Λεπέν ζήτησε από τον Ολάντ την έξοδο από τη Σένγκεν για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε σήμερα με τη Μαρίν Λεπέν, πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN), ενώ μαίνεται η αντιπαράθεση για τη συμμετοχή του κόμματος στη μεγάλη διαδήλωση που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, για να τιμηθούν τα θύματα της επίθεσης εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ 300 ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Στρατιωτικοί καλούν τους 300 της Βουλής να επιστρέψουν τον μισθό Ιανουαρίου που εισέπραξαν
Πρόταση που θα σοκάρει τους 300 της Βουλής από στρατιωτικούς. Με έγγραφό της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών καλεί τους 300 της Βουλής να επιστρέψουν τον μισθό Ιανουαρίου που ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου κατατέθηκε στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Και οι στρατιωτικοί προχωρούν παραπέρα την πρότασή τους προς τους βουλευτές. Τους καλούν για λόγους “ισότητας και δικαιοσύνης” να επιστρέψουν τους μισθούς “σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε συγκροτημένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με δημόσια κοινοποίηση της ενέργειάς σας αυτής”.

Οι εκλογές κι οι… εναγκαλισμοί πολιτικών αρχηγών με την Εκκλησία

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, και τα κόμματα προσπαθούν να κερδίσουν τους ψήφους των αναποφάσιστων.
Οι αρχηγοί των κομμάτων, μικρών και μεγάλων, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εμφανίζονται ως φίλοι από τα παλιά... με την Εκκλησία.

“Η Δύση δημιουργεί και συντηρεί τους τρομοκράτες”

«Οι άνθρωποι που κηρύττουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ, θα σταματήσουν, εάν θέλουμε να τους σταματήσουμε. Η Δύση έχει το μεγάλο φταίξιμο, επειδή παράγει σε μεγάλο βαθμό τζιχαντιστές για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της». Αυτό ανέφερε ο καθηγητής Βίχρεν Μπούζοφ, ειδικός στην κρίση της ασφάλειας.

βρε Μπακαλόγατοι θα μας βγάλετε ή όχι από το ΕΥΡΩ ;

LIVE: Σε "καθεστώς" τρομοκρατίας το Παρίσι
Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της σατυρικής εφημερίδας, Charlie Hebdo, στην "καρδιά" του Παρισιού.

LIVE: Σε "καθεστώς"  οικονομικής και όχι μόνο τρομοκρατίας η Αθήνα.
Οι Φράγκοι “Μπακαλόγατοι” άνοιξαν τα τεφτέρια.
¨Κοντά στα 48 δισ. ευρώ για τη Γαλλία και στα 63,6 δισ. ευρώ για τη Γερμανία, τοποθετεί το κόστος του Grexit η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, επιχειρώντας να αποτιμήσει σε οικονομικούς όρους την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών.

Άγιον Όρος και τεχνικός πολιτισμός (Κείμενο του 1975)

(Πανοσ. Αρχ. Βασίλειος Γοντικάκης, Καθηγ. Ι. Μ. Σταυρονικήτα*)
.......Είναι πλέον σαφές εις όλους ότι το Άγιον Όρος αποτελεί το μεγαλύτερον και τελευταίον κεφάλαιον της σωτηρίας του Γένους και της Εκκλη­σίας μας. Είναι κιβωτός η οποία φέρεται άθικτος επί των υδάτων τού κατα­κλυσμού των θορύβων τού συγχρόνου πολιτισμού που παραμορφώνει την δημιουργίαν, μολύνει, επί κυριολεξία, τον αέρα, την γην και την θάλασσαν.
Τα νέφη του αρξαμένου τούτου κατακλυσμού επισωρεύουν εις τον άνθρωπον κινδύνους. Και απειλούν την σωματικήν υγείαν, την πνευματικήν του ισορροπίαν και επιβίωσιν. Δι’ αυτόν τον λόγον πολλοί καταφεύγουν εις την σκέπην τής Κυρίας Θεοτόκου ενσυνειδήτως, και έρχονται εις τον Ιερόν ημών Τόπον, ως εις χώραν Μετανοίας. Αισθάνονται ότι το άγιον τούτο τεμάχιον τής γης είναι ο αγρός όπου ευρίσκεται κεκρυμμένος ο μαρ­γαρίτης τής Βασιλείας τών Ουρανών.