“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

☦ ο ιδρώτας

Ένας υποτακτικός, νέος στην ηλικία και καταγόμενος από πλούσια οικογένεια, ανέβαζε από την θάλασσα μέχρι την καλύβα τους το φορτίο στην πλάτη.

Από τον πολύ κόπο σαν να δυσανασχέτησε. Παρακάλεσε λοιπόν τον γέροντά του να του επιτρέψει να χρησιμοποιεί υποζύγιο, για να ανεβοκατεβαίνει ο ίδιος και να μεταφέρει τα απαραίτητα.

☦ Μᾶς ἄφησε ὁ Θεός τά ἱερά Λείψανα τῶν Ἁγίων, γιά νά μᾶς ὁδηγήσει στό ζῆλο ἐκείνων καί γιά νά μᾶς χαρίσει ἕνα λιμάνι καί μιά δυνατή παρηγοριά στίς θλίψεις πού συνέχεια μᾶς βρίσκουν.

Γι᾿ αὐτὸ παρακαλῶ ὅλους σας, εἴτε εἶναι κάποιος λυπημένος, εἴτε ἄρρωστος ἢ ἀδικεῖται ἢ ἀντιμετωπίζει ὁποιαδήποτε ἄλλη θλίψη τῆς ζωῆς, ἢ βρίσκεται σὲ βάθος ἁμαρτιῶν, ἄς ἔρχεται ἐδῶ μὲ πίστη καὶ ὅλα αὐτὰ θὰ τὰ ἀποβάλει, θὰ φεύγει μὲ πολλὴ χαρὰ καὶ μὲ ἀνακουφισμένη τὴ συνείδηση, καὶ μόνο ποὺ θὰ βλέπει τὸ σκήνωμα τοῦ Ἁγίου.''

Ἅγιος Ἰωάννης Χρυσόστομος

(PG 50, 595-596)

proskynitis

☦ Γέροντας Ασκητής: «ο εμφανισθείς-αφανισθείς, ενώ ο αφανής διασωθείς»

Θ.Π.: τι εννοούσε τώρα ο γέροντας ασκητής από το 2016 για αυτούς που θα «εμφανισθούν» και θα αφανισθούν και αυτούς που θα «αφανισθούν» και θα διασωθούν μόνο ο Άγιος Θεός το γνωρίζει. ΑΜΗΝ

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ζεστά τα τελευταία μεσημεριανά του Σεπτεμβρίου. Ένα από αυτά με βρήκε καταϊδρωμένο στην πλατεία της Μητροπόλεως μπροστά στον ανακαινισμένο Καθεδρικό Ναό των Αθηνών. Δεν έχασα την ευκαιρία να δροσιστώ πνευματικά από το σκήνωμα της κυράς των Αθηναίων ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ και του Αγίου Πατριάρχη του Έθνους μας Γρηγορίου του  Ε΄.

☦ “Ο Προφήτης Ηλίας τροχάει τη μάχαιρά του. Πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, Δεσποτάδες, παπάδες, μοναχούς!” Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

☦ " λίγο πριν το τέλος της δαιμονικής μπόρας θα κλείσουν τα στόματα, θα φιμωθεί ο λόγος, όλα θα τα σκιάζει η σκλαβιά και αυτό για να πάρουν τα πράγματα τον δρόμο τους και να έρθει η ΘΕΙΚΗ ΛΙΑΚΑΔΑ που τόσο την στερηθήκαμε"

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com