“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

☦ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ

«Μένε μεθ’ ἡμῶν τῶν δούλων σου, μένε ἀεὶ ὦ Πορταΐτισσα ἔνδοξε, καὶ μὴ χωρισθῇς ἀπὸ τῆς ποίμνης σου πώποτε, τὰ ἡμῶν παραβλέπουσα πταίσματα. Σε γάρ φῶς και προστάτην, ζωήν και πνοήν επιγραφόμεθα»

Η Παναγία σαν μάνα φροντίζει τους Μοναχούς

Στο κοινόβιο Μοναστήρι του Αγίου Παύλου, πριν από 30 χρόνια ζούσε ένα πολύ απλό κι αγαθό Γεροντάκι, γνωστός με το όνομα Γερο - Θωμάς, πάντα πρόθυμος και ακάματος εργάτης της υπακοής. Σαν υπηρεσία του (διακόνημα) είχε να είναι βοηθός στον ζυμωτή και φούρναρη του Μοναστηριού.

☦ Θέλω να συγχωρέσω πέρα από κάθε λογική

"Θέλω να συγχωρέσω πέρα από κάθε λογική. Πέρα από κάθε πίκρα. Χριστέ μου, άσε με να κοινωνήσω την παράλογη αγάπη Σου για τους ανθρώπους. Εγώ δε μπορώ. Εσύ όμως μπορείς, να αρπάξεις την ψυχή μου και να την αναστήσεις. Εις χείρας Σου παραδίδωμαι..."

Άγιος Νεκτάριος

apantaortodoxias

☦ ΕΙΠΕ ΑΣΚΗΤΗΣ...

Η σιωπή του Θεού είναι μια καταναγκαστική φωτιά για τον άνθρωπο που τον πλησιάζει. Μέσω αυτής της θεϊκής σιωπής, ο άνθρωπος απομακρύνεται λίγο από αυτόν τον κόσμο. Είναι χωρισμένος από τη γη και από τον εαυτό του. Η σιωπή μας ωθεί προς μια άγνωστη χώρα που είναι ο Θεός. Και αυτή η γη γίνεται η πραγματική μας πατρίδα.

☦ Το πιο εύκολο πράγμα

Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι ο Ιούδας. Λες πως είσαι φίλος, μα όταν βρεις την ευκαιρία, δε διστάζεις για τριάκοντα αργύρια, με ένα φιλί τους ανθρώπους σου να τους προδώσεις.

Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι ο Πιλάτος. Κάθε φορά που τα πράγματα ζορίζουν, εσύ ‘’νίπτεις τας χείρας σου’’. Δεν παίρνεις την ευθύνη ούτε για τις πράξεις σου, ούτε για τη ζωή σου.