“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ! ΜΕΤΕΦΡΑΖΑΝ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΤΟ GOOGLE

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από το briefingnews.gr
Διάφορα ευτράπελα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Καταθέτοντας ο Γιώργος Αγγελόπουλος, πρώην υπεύθυνος πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψε πως δεν γνωρίζει γαλλικά και μετέφραζε τη λίστα  στο Google Translate (!) για να την επεξεργαστεί. Είπε ότι, αναζητούσε λέξεις-κλειδιά  στο Google! 

Η Gazprom μειώνει τις τιμές φυσικού αερίου για την Ελλάδα

Σε μειώσεις των τιμών του γαλάζιου χρυσού, σκοπεύει να προχωρήσει εντός του 2013 ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός, Γκαζπρόμ. Η μείωση θα γίνει επιλεκτικά. Μάλιστα, μεταξύ των χωρών που θα έχουν μείωση, είναι και η Ελλάδα αναφέρεται σε άρθρο στην εφημερίδα Izvestia. Σημαντική πτώση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, εκτιμούν υψηλόβαθμοι κύκλοι της Γκαζπρόμ (Gazprom) ότι θα υπάρξουν το 2013.

«"Gracias, Grecia" Nuestra herencia» από Ισπανούς μαθητές

«Ευχαριστώ Ελλάδα» Κληρονομιά μας !!!

«ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ! ΜΙΑ ΜΠΟΡΑ ΕΙΝΑΙ, ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!»

Σύγχυση μεγάλη υπάρχει. Μύλος γίνεται∙ είναι ζαλισμένοι οι άνθρωποι. 
Ο κόσμος είναι όπως οι μέλισσες. Αν χτυπήσης την κυψέλη, οι μέλισσες βγαίνουν έξω και αρχίζουν «βούου…» και γυρίζουν γύρω από την κυψέλη αναστατωμένες. Ύστερα η κατεύθυνσή τους θα εξαρτηθή από τον άνεμο που θα φυσήξη. Αν φυσήξη βοριάς, θα πάνε μέσα. Έτσι και τον κόσμο τον φυσάει… «Εθνικός Βοριάς», «Εθνικός Νοτιάς», και είναι ο καημένος ζαλισμένος. Όμως, αν και γίνεται τέτοιο βράσιμο, νιώθω μέσα μου μια παρηγοριά, μια σιγουριά. Μπορεί να ξεράθηκε η ελιά, αλλά θα πετάξη νέα βλαστάρια. Υπάρχει μια μερίδα Χριστιανών, στους οποίους αναπαύεται ο Θεός. Υπάρχουν ακόμη οι άνθρωποι του Θεού, οι άνθρωποι της προσευχής, και ο Καλός Θεός μας ανέχεται, και πάλι θα οικονομήση τα πράγματα. Αυτοί οι άνθρωποι της προσευχής μας δίνουν ελπίδα.

Τι “παίζεται” με τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη;

Γιατί δεν αντιδρά η Ελλάδα στην αλητεία των Βουλγάρων;
Η βουλγαρική κυβέρνηση ζήτησε χθες, από τη Βουλή της χώρας να καταγγείλει παράνομα μονομερώς τη διακυβερνητική συμφωνία Ελλάδας–Βουλγαρίας–Ρωσίας για την κατασκευή και εκμετάλλευση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη αλλά η ενέργεια αυτή έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στην Μόσχα.

Προκαλούν συνεχώς οι Αλβανoί: «Μνημείο των Τσάμηδων» στα Eλληνο-αλβανικά σύνορα!!

Σύμφωνα με ιστοσελίδα της βορείου Ηπείρου aftonomi.gr, οι αλβανοί με προεξάρχοντες 2 μέλη των τσάμηδων, τον πρόεδρο Σπετίμ Ίντριζι και τον ταχίρ ξεκίνησαν εργασίες για την ανέγερση μνημείου των «σκοτωμένων τσάμηδων» από την «θηριωδία των Ελλήνων το 1945», το ίδιο παραμύθι συνέχεια για να στηρίξουν τις αστήριχτες κατηγορίες τους εναντίον του Ελληνισμού. 

ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ …. (Α)ΝΟΜΟΙ !!!

Επιστολή στον Μεϊμαράκη: Το κάπνισμα απαγορεύεται παντού εκτός από τη Βουλή
Ογδόντα οκτώ βουλευτές κατάφεραν να βρουν ο Ανδρέας Ψυχάρης και ο Πύρρος Δήμας για να στηρίξουν την πρωτοβουλία τους κατά του καπνίσματος στους χώρους της Βουλής. Οι δυο βουλευτές συνέταξαν επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής στην οποία αναφέρουν ότι η εικόνα που παρουσιάζει η Βουλή είναι απαράδεκτη αφού σχεδόν σε όλους τους χώρους του Κοινοβουλίου οι βουλευτές καπνίζουν και αδιαφορούν για τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν.

Σπαταλώντας το δημόσιο χρήμα -Αγορά 5.300 πούρων για δημόσιες σχέσεις -36.700 ευρώ για κηδεία

Η διαφθορά και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος δεν έχει τέλος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να κρατάει τα σκήπτρα της κακοδιαχείρισης. Σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφορά το 2010 φάνηκε πως εγκρίθηκαν και σπαταλήθηκαν απίστευτα ποσά για κηδείες, υπερωρίες συνταξιούχων, για πούρα, αναμνηστικά δώρα και κινητά τηλέφωνα.

Εκτός της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ο Νάσος Θεοδωρίδης

Πολιτική θύελλα προκάλεσε μια ακόμη παρέμβαση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θεοδωρίδη, ο οποίος μία ημέρα μετά την αναφορά στη μακεδονική γλώσσα και την ανάγκη χρήσης στα ελληνικά δικαστήρια, χθες αποκάλεσε τις νησίδες Ιμια... «Καρντάκ», υποστήριξε ότι αυτές βρίσκονται πιο κοντά στην Τουρκία και έκανε λόγο για... «δήθεν ύπαρξη εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Το καυστικό σχόλιο του Γιώργου Βέλτσου στο Βήμα για τις χθεσινές ουρές έξω από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Τα χθεσινά συμβάντα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου παραγωγοί μοίρασαν δωρεάν τα προϊόντα τους στον κόσμο, έχοντας στήσει πάγκους λαϊκής, και την ουρά των πολιτών που έσπευσαν να προμηθευτούν δωρεάν φρούτα και λαχανικά, σχολιάζει σήμερα ο Γιώργος Βέλτσος στο Βήμα με την ευσύνοπτη διατύπωση:

Μας χλευάζουν κιόλας!! Τουρκικά ΜΜΕ: «Το έβαλαν στα πόδια οι ‘Ελληνες για την ΑΟΖ»!!

Γ.Θ : Όσο μεγαλύτερη είναι η αλαζονεία τους τόσο περισσότερο θα τους πονέσει η κατάρρευσή τους.
Προκαλεί ο τουρκικός τύπος για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, γράφοντας ότι οι Έλληνες το «έβαλαν κυριολεκτικά στα πόδια» μετά τις άμεσες τουρκικές αντιδράσεις, αφού δεν ανακηρύξαμε μονομερώς την Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη. Οι τουρκικές εφημερίδες, Milliyet, Star, Akşam, Radikal, επικαλούνται για να στηρίξουν αυτές τις πληροφορίες τους και δημοσιεύματα του κυπριακού τύπου και συγκεκριμένα της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος, όπως γράφει ο Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης.

Κίνδυνος κατάσχεσης για όσα νησιά ενοικιαστούν

Τον κίνδυνο κατάσχεσης από κράτη και ιδιώτες δανειστές των ελληνικών νησιών και βραχονησίδων που θα περιληφθούν στη λίστα ενοικίασης με στόχο την κατασκευή τουριστικών κατοικιών θέτει με επείγουσα γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Ανδρέας Ταπραντζής, έχει επιβεβαιώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg την ύπαρξη της σχετικής λίστας προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι να κατασκευαστούν σε αυτά τουριστικές κατοικίες και άλλες τουριστικές δραστηριότητες. Το δημοσίευμα του πρακτορείου έκανε λόγο για σχετική λίστα 40 νησιών και βραχονησίδων.

Εμφύλιος και Έλληνες! Το “κουσούρι” που έστειλε τον Κολοκοτρώνη φυλακή!

Έχουμε τον “εμφύλιο” μέσα μας, εμείς οι Έλληνες;
Δεν μπορεί να μην το σκεφτείς, διαβάζοντας την ιστορία μας, αλλά και ζώντας το σήμερα. Η κρίση έχει αναδείξει αυτή την “άρρωστη” πτυχή της εθνικής μας ιδιοσυγκρασίας. Δεν είναι κάτι νέο, αλλά πάντα θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ΄χουμε ξεπεράσει. Από την ανάσταση του Έθνους το 1821, το “κουσούρι” αυτό μας βασανίζει και μας κρατά πίσω. Σαν σήμερα το 1825 εμείς οι Έλληνες συλλάβαμε και φυλακίσαμε …τον Κολοκοτρώνη. Για πρώτη φορά, γιατί ακολούθησε κι άλλη το 1833!

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

Προστάτης όλων των ασθενούντων και ιδιαιτέρως των καρκινοπαθών.
Ο Όσιος Παρθένιος καταγόταν από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μεγάλου Κωνσταντίνου (324-337 μ.Χ.). Ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο διδάχθηκε την Ορθόδοξη Πίστη.
Ο Άγιος από την παιδική του ηλικία προέκοπτε στην αρετή και την ευσέβεια. Ο τρόπος με τον οποίο ο Κύριος αλίευσε τους Αποστόλους, που ήταν ψαράδες, τον έκανε να αγαπήσει την αλιεία. Και όταν έριχνε τα δίχτυα στην Απολλωνιάδα λίμνη ή τα ανέσυρε γεμάτα ψάρια, αισθανόταν ότι εργαζόταν σε ένα από τα πλοιάρια του Αποστόλου Πέτρου ή του Ιωάννου.

ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΥΛΙΝΑ

...η "αναρχία"  τους  τελειώνει, εκεί  που  ξεκινάει  η "αναρχία"  του  διπλανού  τους... 
Και  εμείς  έχουμε  μάνα...Και  εμάς  μας  αγαπάει  η  μάνα  μας...Και  για  εμάς  είναι περήφανη  η  μάνα  μας...Μάνα  δεν  είναι  μόνο   η  Παυλίνα...Τα  θύματα  της  τρομοκρατίας  είχαν και  εκείνα  μάνα...Δεν προήλθαν  από παρθενογένεση!  Θα  τρίζουν  τα  κόκαλά   τους ακούγοντας  όλες  αυτές  τις  ευαίσθητες  φωνές  που  έπεσαν  να  φάνε  τους  αστυνομικούς  που  συνέλαβαν  τα  "παιδιά",  ρίχνοντας  και  μερικές  ανάποδες...

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΠΡΟΟΔΟ!»

Σήμερα την αμαρτία την έκαναν μόδα.
Βλέπεις, ορθόδοξο έθνος εμείς και πώς είμαστε! Πόσο μάλλον οι άλλοι! Ναι, το κακό είναι που οι σημερινοί άνθρωποι, επειδή η αμαρτία έχει γίνει μόδα, αν δουν έναν να μην ακολουθή το ρεύμα της εποχής, να μην αμαρτάνη, να είναι λίγο ευλαβείς, τον λένε καθυστερημένο, οπισθοδρομικό.  Αυτοί οι άνθρωποι το να μην αμαρτάνουν το θεωρούν προσβολή και την αμαρτία την θεωρούν πρόοδο. Αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Αν οι σημερινοί άνθρωποι που ζουν στην αμαρτία τουλάχιστον το αναγνώριζαν, θα τους ελεούσε ο Θεός. Αλλά δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και εγκωμιάζουν την αμαρτία.