“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

«Καμπανάκι» από το ΔΝΤ: Η τουρκική οικονομία καταρρέει

Ο μειωμένος αριθμός τουριστών οδήγησε στην απώλεια μίας ολόκληρης μονάδας του ΑΕΠ, σημειώνει το Ταμείο
Βουλιάζει η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, καθώς νέα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποκαλύπτει πως ο μειωμένος αριθμός των επισκεπτών έχει οδηγήσει στην απώλεια μιας ολόκληρης μονάδας από το ΑΕΠ της γειτονικής χώρας.

"Αλίμονο σ᾿ εσάς που τώρα είστε χορτάτοι, γιατί θα πεινάσετε"

«Αλίμονο σ᾿ εσάς που τώρα είστε χορτάτοι, γιατί θα πεινάσετε»
Ο αποφθεγματικός αυτός λόγος του Κυρίου αφορά τους παραβάτες της αγίας εντολής της νηστείας.  Με τι θα τρέφεστε στην αιωνιότητα, όταν εδώ μάθατε να παραχορταίνετε από υλικές τροφές, που δεν υπάρχουν στον ουρανό;  Με τι θα τρέφεστε στην αιωνιότητα, όταν δεν γευθήκατε κανένα ουράνιο αγαθό; Πως θα τραφείτε και θα ευφρανθείτε με τα ουράνια αγαθά, όταν γι᾿ αυτά δεν νιώσατε παρά αδιαφορία ή και αποστροφή; Ο σαρκικός άνθρωπος είναι ολοκληρωτικά βυθισμένος στις αμαρτωλές απολαύσεις. Και ο νούς και η καρδιά και το σώμα του είναι παραδομένα στην ηδυπάθεια. Δεν μπορεί όχι μόνο πνευματικές απολαύσεις να αισθανθεί και τη θεία χάρη να αποδεχθεί, μα ούτε και να μετανοήσει.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ «KOYUN ADAŞI» – ΟΙΝΟΥΣΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ… ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ «ΣΤΑΝΙΟ»!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Νέο ανθελληνικό παραλήρημα από τουρκικής πλευράς με στόχο αυτή την φορά την επίσκεψη του Έλληνα αρχηγού του Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου Alkıvıadis Steafanis- Αλκιβιάδη Στεφανή, στην ελληνική νήσο Οινούσσες ανατολικά της Χίου στις 19 Φεβρουαρίου, με συνοδεία Ελλήνων κομάντος.

Δεν είστε μόνοι. Από το ΑΙΓΑΙΟ μέχρι την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σας συντροφεύουν πολλές ψυχές.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο ΘΕΟΣ δεν κάνει γεωπολιτική, απλώς γράφει ΙΣΤΟΡΙΑ. ΚΑΙ την ιστορία την γράφει με ωραίες ψυχές.
Τίποτε δεν άλλαξε στο ΑΙΓΑΙΟ, ο επικυρίαρχος του είναι ο Έλληνας Πιλότος, ο Ναύτης, ο Στρατεύσιμος. Στο ΑΙΓΑΙΟ γίνεται μια σκυταλοδρομία ωραίων Ελληνικών ψυχών.
Ο τούρκος είναι η ενοχλητική αλογόμυγα που μπαινοβγαίνει στο Αρχιπέλαγος περιμένοντας να ισοπεδωθεί από την μυγοσκοτώστρα.

Ιερομόναχος Εφραίμ Κατουνακιώτης (1912-14 Φεβρουαρίου 1998)

(Γέροντας Μωυσής Αγιορείτης)
Ο Γέροντας Ιωσήφ Βατοπεδινός (+2009), που τον γνώριζε καλά, γράφει περί αυτού, δίχως υπερβολή: «Μέσα στην αγιορειτική συνείδηση η μορφή του Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτου έχει χαραχθεί ως οσιακή. Η ζωή του ήταν ένα συνεχές μαρτύριο συνειδήσεως. Δεν μελέτησε μόνο τους Πατέρες, αλλά τους ακολούθησε και εφάρμοσε με ακρίβεια στη ζωή του τη διδασκαλία τους. Ιδιαίτερα καθοδηγήθηκε από τον πνευματικό του πατέρα, Γέροντά μας Ιωσήφ τον Ησυχαστή.