“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Τα πέντε στάδια της «Ευχής» και οι ενέργειές της

του Πρωτοπρεσβύτερου Στέφανου Κ. Αναγνωστόπουλου
~ Συνοπτικά τα στάδια της Ευχής («Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησον με«) είναι:
Πρώτο στάδιο: προφορική
Δεύτερο στάδιο: Με τον ενδιάθετο λόγο – από μέσα μας.
Τρίτο στάδιο: Με τον νου – Νοερά. Ο νους, που έχει εγκλωβίσει την Ευχή, την λέγει από μόνος του. Έχει δε την εντύπωση ο ευχόμενος, ότι η Ευχή «λέγεται» κάπου μέσα στο κεφάλι. Μέχρι εδώ η Ευχή μπορεί και διδάσκεται. Η Νοερά όμως καρδιακή προσευχή ΚΑΤΑΚΤΑΤΑΙ με και από την Χάρη των ακτίστων ενεργειών του Αγίου Πνεύματος.

Τί σημαίνουν τα “κυμαινόμενα χωρικά ύδατα” που επιδιώκει η Τουρκία Αρθρο της Κύρας Αδάμ του 2011

ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ

Λιμνάζοντα χωρικά ύδατα
Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
Τα ψιχία των στοιχείων από το βιβλίο του έμπειρου στα αεροναυτιλιακά ζητήματα, Τούρκου διπλωμάτη Ντενίζ Μπουλούκμπασι, που ήρθαν προσφάτως στη δημοσιότητα, φέρνουν στην επιφάνεια αθέατες συνέπειες των ελληνοτουρκικών διερευνητικών συζητήσεων-διαπραγματεύσεων, οι οποίες ξεκίνησαν το 1978 με πρωτοβουλία-πίεση της Τουρκίας και βρίσκονται στην 50ή συνάντηση.

Ο Άγιος Παΐσιος είναι και τώρα εδώ!

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, πνευματικά πάντα ζωντανός και παρών στα εθνικά γεγονότα. Θα εκπλαγείτε διαβάζοντας το κείμενο που ακολουθεί, όμως θα πρέπει και να φρίξετε και για την αμετανοησία μας. Ευχαριστώ από καρδίας τον Άγιο Γέροντα από το ακριτικό νησί της πατρίδας μας, που μου απέστειλε το κείμενο.

Είναι γνωστή και πολλάκις βεβαιωμένη η αγάπη και η μακροθυμία Του Θεού προς το γένος ημών των Ελλήνων. Στο αποκαλυπτικό κείμενο που ακολουθεί, απλώς επαναλαμβάνεται. Δεν είναι, όμως, ανάγκη να επαναληφθεί η αχάριστη και θρασεία προσκόλλησή μας στην πολυποίκιλη αμαρτία, η οποία πολλαπλασιάζει την εθνική αμαρτία και μειώνει τη δυνατότητα γρήγορης Αναλαμπής της Ορθοδοξίας κι αίγλης του έθνους, λόγω της επιβολής δικαίων επιτιμίων από τον αγαθότατο Ιησού Χριστό μας.

Νομιμοποιήθηκαν τρία τζαμιά στην Αττική

Το τζαμί Χάμζα στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας άρχισε να λειτουργεί από το καλοκαίρι και «απευθύνεται» κυρίως στους μετανάστες από το Μπαγκλαντές, αλλά και σε άλλους που βρίσκουν εδώ, σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας, χώρο για να προσευχηθούν.
Στην πράσινη πόρτα υπάρχει η πινακίδα και ο αριθμός αδείας. Ο Χελάλ Χελάλ από το Μπαγκλαντές, που είναι υπεύθυνος του τζαμιού, ζει είκοσι χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζει ότι «νομιμότητα σημαίνει εκτός από δικαιώματα και υποχρεώσεις…».