“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

☦Οι απροετοίμαστοι κληρικοί που εμποδίστηκαν από τον Θεό και δε λειτούργησαν

Κάποτε, στην σπηλιά του Αγίου Αθανασίου ήταν ένας Γέροντας με δύο υποτακτικούς. Ο ένας ήταν Ιερομόναχος και ο άλλος Ιεροδιάκονος. Μια μέρα, λοιπόν, πήγαν οι υποτακτικοί του σ΄ ένα εξωκκλήσι, για να λειτουργήσουν.
Ο Ιερεύς όμως φθονούσε πολύ τον Διάκονο, γιατί τον ζήλευε, επειδή ο Διάκονος ήταν πιο έξυπνος και επιτήδειος φυσικά σε όλα. αλλά και ο Διάκονος δεν βοηθούσε με τον εγωιστικό του τρόπο.

☦Τα παλληκάρια του Χριστού

Αρσένιος Μοναχός, Σκήτη Κουτλουμουσίου- Άγιον Όρος
Το ακούσαμε κι αυτό απ' τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Μας είπε ότι «η Εκκλησία δεν θέλει παλληκαρισμούς αλλά Αγίους». Εδώ, με τη φράση αυτή, μπορούμε να πούμε πως έγινε μεγάλη διαστροφή της αλήθειας εκ μέρους του Μακαριώτατου. Διότι πως μπορεί να είναι Άγιος ο χριστιανός ορθόδοξος αν πρώτα δεν είναι παλληκάρι;

☦ «το 40% των Αμερικανών δεν έχουν 400 δολάρια σε μετρητά για να προετοιμαστούν για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.» ΑΡΑΓΕ στην ΕΕ , στην Ελλάδα;


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ήταν κατηγορηματικός «κάποια στιγμή το παγκόσμιο σύστημα θα φάει ένα δυνατό χαστούκι, θα συγκλονιστούν τα Έθνη και το καθένα θα κάνει ότι του λέει ο λογισμός του» Σήμερα αυτά δεν τα λέει μόνο ο ΑΓΙΟΣ αλλά και ένας διεθνώς γνωστός οικονομολόγος που έτυχε να γεννηθεί στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

☦ Σύγχρονα θαύματα της Παναγίας της Αρβανίτισσας

Το θαύμα δεν είναι μόνο ένα έκτακτο και υπερφυσικό γεγονός, που φυσικά μας εκπλήσσει και μας αλλάζει τη ζωή.
Είναι αποτέλεσμα της δύναμης της αγάπης του Θεού, για να ευεργετήσει, για να θεραπεύσει, για να παρηγορήσει τον πάσχοντα και αδύναμο. Αυτό το περιεχόμενο έχουν και τα σύγχρονα θαύματα, που επέτρεψε ο Θεός, μέσω της Παναγίας της Αρβανίτισσας.

☦ "Χαίροις, Ὁσίων Ἄθω πληθύς, τῆς Βασιλίσσης οὐρανοῦ ἡ παράταξις"

«Τη δευτέρα Κυριακή του Ματθαίου, την μνήμην εορτάζομεν πάντων των Όσιων Πατέρων, των εν Αγίω Όρει του Άθω λαμψάντων».
Μητροπολίτου Προικοννήσου Ιωσήφ
Όρη ιερά και, άγια υπάρχουν πολλά… Άγιο όρος και θεοβάδιστο, το Σινά. Εκεί δόθηκε από τον ίδιο το Θεό Σαβαώθ ο Νόμος στο δούλο Του τον Μωυσή. Άγιο όρος το Θαβώρ! Εκεί η Μεταμόρφωση του Ιησού υπήρξε για τους Αγίους Αποστόλους μια εμπειρία θεώσεως. Άγιο όρος το Όρος των Ελαιών, απ’ όπου ο Θεάνθρωπος ανελήφθη στους ουρανούς, «ίνα πέμψη τον Παράκλητον τω κόσμω» κ.λπ. Όμως εμείς όταν μιλάμε για «Άγιον Όρος», εννοούμε «τον αγιώνυμο Άθω, τον νοητό της Θεοτόκου και ωραίο παράδεισο».