“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΔΑΚΡΥΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΛΛΟΥ

ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΣΗΜΑΔΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ
Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Μπουργκάς, για να ασπαστούν την εικόνα της Παναγίας της Κασπερόφσκαγια, η οποία δάκρυσε. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Ναού το γεγονός συνέβη την πρώτη Κυριακή πριν την Σαρακοστή, όταν αποφάσισε να πάρει μερικές εικόνες του Ναού για να κάνει υπαίθρια θεία λειτουργία.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: «Ή ΝΑ ΞΕΣΚΛΑΒΩΘΟΥΜΕ Ή ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΜΕ!»

ΣΤ’ ΑΡΜΑΤΑ, ΑΔΕΡΦΙΑ!…
Ήγαπημένοι μου… Ήτανε φαίνεται από το Θεό γραμμένο ν’ αδράξωμε τ’ άρματα μία ήμερα και να χυθούμε καταπάνου στους τυράννους μας, που τόσα χρόνια ανελεήμονα μας τυραγνεύουν. Τι τη θέλομε, βρέ αδέρφια, αυτή την πολυπικραμένη ζωή, να ζούμε από κάτω ατή σκλαβιά και το σπαθί των Τούρκων να ακονιέται στα κεφάλια μας; Δεν τηράτε που τίποτα δε μας απόμεινε; Αι εκκλησίες μας γενήκανε τζαμιά και αχούρια των Τούρκων κανένας δε μπορεί να πη, πώς τάχα έχει τίποτε εδικό του, γιατί το ταχιά βρίσκεται φτωχός, σα διακονιάρης στη στράτα. Οι φαμελιές μας και τα παιδιά μας, είναι ατά χέρια και στη διάκριση των Τούρκων. Τίποτε, αδέρφια δε μας έμεινε. Δεν είναι πρέποντας να σταυρώσωμε τά χέρια και να τηράμε τον ουρανό· ο Θεός μάς έδωσε χέρια, γνώση και νου ας ρωτήσομε την καρδιά μας και ό,τι μας απαντυχαίνει, ας το βάλωμε γλήγορα σε πράξη, και ας είμεθα, αδέρφια, βέβαιοι, πως ο Χριστός μας, ο πολυαγαπημένος, θα βάλη το χέρι απάνου μας.

ΚΥΠΡΟΣ: Ο Πούτιν μας φέρθηκε σαν ζητιάνους

«Οι επαφές με τη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ προσβλητικές για την Κύπρο. Το νησί μας πλέον έχει μηδαμινές πιθανότητες να πάρει στήριξη από τους Ρώσους» φέρεται να δήλωσε...Κύπριος αξιωματούχος που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, στη βρετανική εφημερίδα Guardian. 

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝ ΔΕN ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ...

Η Λευκωσία αρνείται να υπογράψει τη συμφωνία για μεταβίβαση του δικτύου των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς, απειλώντας  με αποσταθεροποίηση την ευρωζώνη. Η απειλή εστιάζεται στο ενδεχόμενο παγώματος ... των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα, αν το Eurogroup επιμένει ότι τα χρέη της Λαϊκής Τράπεζας στον ELA θα πρέπει να τα επωμιστεί η Τράπεζα Κύπρου. Πολλά από τα χρήματα που δανείστηκε η Λαϊκή Τράπεζα από τον ELA είχαν διοχετευθεί στρην Ελληνική αγορά.

Άγκυρα: «Θα μοιραστείτε τα κοιτάσματα – Δεν είστε οι μόνοι ιδιοκτήτες του νησιού»!

Με γενικευμένη κρίση απειλεί η Τουρκία την Κύπρο, μέσω του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και το οποίο και σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών μιλά για «διαμοιρασμό των κυπριακών κοιτασμάτων νότια από τη νησί» προσθέτοντας ακόμη ότι «οι ελληνοκύπριοι δεν είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες του νησιού» και όλα αυτά με πλήρη και εντυπωσιακή αποχή από τις εξελίξεις της Αθήνας και της ελληνικής κυβέρνησης!

Ευαγγελίζου Ελλάδος Γή Χαρά Μεγάλη

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
ΜΗ ΦΟΒΟΥ ΕΛΛΑΣ σε λίγο θα χαμογΕ(λ)λάς.
Τι ταράζεσαι μικρό ποίμνιο? Γιατί κλαίς και πονάς?
Μήπως βλέπεις τον εχθρό να προσμένει να σε κατασπαράξει?
Ναι αυτό βλέπεις! αλλά δεν βλέπεις και κάτι άλλο, την φονική αδημονία του να σε αποτελειώσει τώρα που σε έχει χαμαί κάτω. Τι συμβαίνει?

Οἱ δῆθεν ὕβρεις κατὰ τοῦ Ἑλληνισμοῦ τὴν Κυριακή τῆς Ὀρθοδοξίας

Λάμπρου Κ. Σκόντζου Θεολόγου - Καθηγητοῦ
Ἡ Ἁγία μας Ὀρθόδοξη Καθολικὴ Ἐκκλησία καθόρισε, ὡς ὄφειλε, ἐπακριβῶς τὰ ὅρια τῆς ἀλήθειας καὶ τῆς πλάνης, διότι πιστεύει ὅτι ἡ ἀλήθεια εἶναι συνώνυμη μὲ τὴ σωτηρία. Οἱ ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων περιχαρακώνουν τὴν βιβλικὴ ἀλήθεια καὶ τὴν αὐτοσυνειδησία τῆς Ἐκκλησίας μας, ὥστε νὰ ἀποτελοῦν τὴν ἀλάνθαστη πυξίδα πλεύσης τοῦ νοητοῦ σκάφους της ὡς τὰ ἔσχατα τῆς ἱστορίας.