“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

☦ Ὅσο βαρύς κι ἂν εἶναι ὁ σταυρός …..

«Ὅσο βαρὺς κι ἂν εἶναι ὁ σταυρὸς τῆς δοκιμασίας, τὸ ξύλο ἀπὸ τὸ ὁποῖο κατασκευάσθηκε, πάντοτε φυτρώνει στὸ ἔδαφος τῆς καρδιᾶς! Μὴ φοβᾶστε.

Κι ἂν γκρεμίζονται ὅλα γύρω σας, κι ἂν ἰσοπεδώνονται οἱ ναοὶ καὶ τὰ μοναστήρια, μὴν ἀποκαρδιώνεστε!

☦ Έχει και η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ τα ιαματικά εμβόλια της. Τα Ιερά Λείψανα των ΑΓΙΩΝ της και οι ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ αυτών απολυμαίνουν σώματα, ψυχές, πόλεις και χωριά από κάθε πνευματική πανδημία.

ΦΩΤΟ: ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΙΜ ΙΒΗΡΩΝ

Πολλοί άγιοι των ημερών μας τόνιζαν από την δεκαετία του 90 με θλίψη:

"έρχονται δύσκολες μέρες για εσάς τους πιστούς, θα εκλείψουν πολλοί  πνευματικοί με αγιαστική Χάρη και μόνο στην συμμετοχή στα  ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, στην προσκύνηση και την τιμή  των Ιερών Λειψάνων των ΑΓΙΩΝ  και  στις θαυματουργές εικόνες θα βρίσκετε ξεκούραση και ίαση γιατί σε αυτά ενοικεί η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Θεανθρώπου που θα σας σώζει από κάθε σωματική και πνευματική ασθένεια"

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

☦Θαυμαστό όραμα για την αξία των Πατερικών βιβλίων

Πώς οι δαίμονες τρέμουν όταν οι πιστοί μελετούν πατερικά βιβλία

Όραμα του γέροντα Σωφρόνιου (μαθητού του οσίου Παϊσίου Βελιτσκόφσκυ)

Το μοναστήρι του Νιαμέτς ήταν για την Μολδαβία ό,τι και το μοναστήρι της Άγιας Τριάδος στην Ρωσία, ό,τι της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου για την Ουκρανία, ό,τι το Άγιον Όρος για την Ελλάδα. Για πέντε αιώνες ήταν το κέντρο της θρησκευτικής διαφώτισης στην Μολδαβία. Από εκεί βγήκε ο περίφημος μολδαβός γέροντας Παΐσιος Βελιτσκόφσκυ, ιδρυτής και πατέρας του θεσμού των γερόντων στη Ρωσία στους έσχατους καιρούς.

☦ «Αὐτός ὁ λαός θ’ ἀντέξει γιατί ἀγαπάει τήν Παναγία»

Ὁ Γάλλος περιηγητής François Richard, Ἰησουΐτης μοναχός, στά χρόνια τῆς Τουρκοκρατίας, γράφει τά ἑξῆς:

«Ἀπορῶ πῶς μέσα στή φοβερή κατάσταση τῆς Τουρκοκρατίας ἐπιβιώνει ἡ χριστιανική πίστη καί πῶς ὑπάρχουν ἀκόμη στήν Ἑλλάδα Χριστιανοί, γιατί ἀπό τήν ἐποχή τοῦ Νέρωνα καί τοῦ Διοκλητιανοῦ ὁ Χριστιανισμός δέν ἔχει ὑποστεῖ χειρότερους διωγμούς ἀπό αὐτούς.

☦ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ

(αποστάγματα από πατέρες  για αυτές τις δύσκολες στιγμές)

ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΩΘΕΝ ΒΟΗΘΕΙΑ - ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ - ΑΠΙΣΤΟΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΕΓΙΝΕ - ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ - ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ- ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ.