“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στόν πανηγυρικό Ἑσπερινό τῆς ἑορτῆς τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου

Ἡ Γ΄ Στάσις τῶν Χαιρετισμῶν τῆς Παναγίας μας

Γ’ ΣΤΑΣΙΣ
Νέαν ἔδειξε κτίσινἐμφανίσας  Κτίστηςἡμῖν τοῖς ὑπ᾿ αὐτοῦ γενομένοις· ἐξ ἀσπόρου βλαστήσας γαστρόςκαὶ φυλάξας ταύτηνὥσπερ ἦνἄφθορον· ἵνα τὸ θαῦμα βλέποντεςὑμνήσωμεν αὐτήνβοῶντες·

Γ’ Κυριακή των Νηστειών, Σταυροπροσκυνήσεως: Ομιλία εις τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό (Αγ. Γρηγόριος Παλαμάς)

Μικρή περίληψη ομιλίας 11: Εις τον Τίμιον Σταυρόν, την Κυριακήν της Σταυροηροσκυνήσεως. Την ημέραν αυτήν εορτάζεται ο Σταυρός προ του Σταυρού· αυτή είναι προτύπωσις της πραγματικής εορ­τής του Σταύρου, κατά την 14 Σεπτεμβρίου, και το εορταζόμενον γεγονός είναι προτύπωσις του Σταύρου του Χριστου. Ο Σταυρός είναι αιώνιον φαινόμενον και κανείς ποτέ δεν συνεφιλιώθη με τον Θεόν χωρίς την δύναμιν του Σταύρου. Διότι ο Σταυρός του υπήρχε πάντοτε ως προτύπωσις και προαγγελία του Σταύρου του Κυρίου. Προϋπήρχεν αναμέσον των προπατόρων, ενεργών εις αυτούς το μυστήριον του Σταυρού. Το μυστήριον του Σταυρού είναι διπλούν, σημαίνον πρώτον μεν φυγήν ημών από τον κόσμον, δεύτερον δε φυγήν των παθών από ημάς· το πρώτον είναι σταύρωσις του κόσμου δι’ ημάς, ήτοι η πραξις, το δεύτερον είναι σταύρωσις ημών δια τον κόσμον, ήτοι η θεω­ρία.

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΠΟΘΟΥΜΕ …ΟΧΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ ΣΟΥ!!!

ΠΑΝΤΑ Η ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
Την ώρα που ασκείται λεκτική βία και ανείπωτος ιστορικός εκβιασμός από τους γείτονες μας, είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε όλους τους τρόπους έκφρασης ακόμα και ηλεκτρονικές πλατφόρμες για να διατρανώσουμε την ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ άφοβα, ώστε να κατανοήσει η νεοθωμανική λαίλαπα ότι η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δεν πρόκειται να γίνει τζαμί και η ΠΟΛΗ θα λέγεται πάντα Κωνσταντινούπολη.
Υπογράψτε όχι με μελάνι αλλά με την καρδιά και την προσευχή σας το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ για την Αγία Σοφία μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΠΟΘΟΥΜΕ… ΟΧΙ  ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ ΣΟΥ!!!