“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: «ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ»

ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού
Ξεχωριστή χορεία των αγίων της Εκκλησίας μας είναι όσοι έλαβαν μέρος στις Μεγάλες Οικουμενικές Συνόδους, στις οποίες, με την καθοδήγηση και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, καθόρισαν τα όρια της σωστικής ορθοδόξους πίστεώς μας. Ένας από αυτούς υπήρξε και ο άγιος Αχίλλειος, επίσκοπος Λαρίσης, ο οποίος είχε τη δική του συμβολή στις εργασίες της Αγίας Α΄ Οικουμενικής Συνόδου.

Ορθόδοξα Λόγια Σύγχρονων Αγιορειτών Πατέρων

«Όταν εισέρχεσαι στο Άγιον Όρος δεν προγραμματίζεις κατά παραγγελίαν την πνευματική σου πορεία.. Αφήνεσαι να σου μιλάει και να σε κατευθύνει αυτό το Άγιον Όρος όπως η Κυρία Θεοτόκος γνωρίζει. Αφήνεσαι όπως το κλαράκι στην ροή του ποταμού να σε ταξιδέψει όπου  ο Θεός  Θέλει.»
«-Ασχολούμαστε διαρκώς με το πλάτος της Ορθοδοξίας  και όχι με το βάθος της. Μαθαίνουμε καθημερινά ποιος Πατριάρχης έβηξε. Τί φόρεσε ό τάδε Δεσπότης στο πανηγύρι. Ποια κυρία επιτέλεσε την τάδε αρτοκλασία. Πιο νέο βιβλίο εκδόθηκε κ.α. αλλά λίγοι ασχολούμαστε  με το βάθος και την ουσία της Ορθοδοξίας που μεταποιεί τους αμαρτωλούς σε Αγίους και  τους αποξενωμένους σε φίλους και παιδιά  του Θεού  γεμίζοντάς τους με την χάρη του Αγίου Πνεύματος.»

Η Παναγία θύμιαζε στη Μεγίστη Λαύρα

Ο γέρο-Θεόφιλος, αδελφός της Μονής αυτής, σε μια πνευματική συζήτηση που είχαμε, πριν από 40 περίπου χρόνια, μου είπε τα εξής :
«Αδελφέ πάτερ Ανδρέα, επειδή και συ είσαι εξαρτηματικός αδελφός της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας... κι εδώ έβαλες μετάνοια για να γίνεις μοναχός και επομένως σαν παράδελφος μου, που είσαι, σου λέγω, πως πρέπει πάντοτε να είμαστε προσεκτικοί και νηφάλιοι. Η προσευχή με την υπακοή πρέπει αδελφές να είναι ενωμένες, όπως είναι οι φτερούγες στα πουλιά, για να μπορεί ο άνθρωπος να έχει πνευματική προκοπή και να πετάει με το νου του, από τα γήινα στα ουράνια.

Στο τσακ μιας Εθνικής Ιστορικής Περιπέτειας.

Δεν ρωτάω εσάς, ρωτάω τους δημοσιογράφους , τους γεωπολιτικούς και πολιτικούς αναλυτές. Προλαβαίνετε βρε τα γεγονότα και τις εξελίξεις; Ούτε τα προλαβαίνετε αλλά ούτε και φτάνει ο χρόνος  να τα αναλύσετε. Και σας ρωτάω… Επιβεβαιώνεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ «θα τρέχουν τα γεγονότα και δεν θα τα προλαβαίνουν οι δημοσιογράφοι.»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Από το πρωί έχουμε καταιγισμό πληροφοριών από την τρέχουσα επικαιρότητα και από ανθρώπους του ΘΕΟΥ.  ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ