“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Τον νυμφώνα σου βλέπω

Γέρων Εφραίμ Φιλοθεΐτης: «Τον νυμφώνα σου βλέπω»

Tον νυμφώνα Σου βλέπω, Σωτήρ μου, κεκοσμημένον και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ· λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής, Φωτοδότα και σώσόν με», ψάλλει η Εκκλησία μας.
Η ψυχή του χριστιανού, η μετανοημένη ψυχή, αυτή που έχει συναίσθηση της αμαρτωλότητος και της ευθύνης, στρέφει τα μάτια της προς τον Νυμφίον της Εκκλησίας και γοερώς αναφωνεί:  «Σωτήρα μου, Ευεργέτα μου, Συ που σταυρώθηκες γιά μένα την αμαρτωλή ψυχή· δεν έχω χιτώνα καθαρό, χιτώνα λελαμπρυσμένο από τα δάκρυα και την μετάνοια· ένδυμα δεν έχω αγνό. Πώς θα παρουσιασθώ ενώπιόν Σου, Ουράνιε Νυμφίε κάθε μετανοημένης και καθαράς ψυχής! 

Μαύρη Θάλασσα: «Ψυχροπολεμικό» επεισόδιο με ρωσικό μαχητικό και αμερικανικό καταδρομικό

Το ρωσικό αεροσκάφος, που δεν έφερε οπλισμό, πέταξε πολύ κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας και σε ελάχιστη απόσταση γύρω από το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS Donald Cook»
Την ώρα που η ένταση στην ανατολική Ουκρανία κορυφώνεται, οι Αμερικανοί γνωστοποίησαν σήμερα ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στη Μαύρη Θάλασσα μόλις το περασμένο Σάββατο, ανεβάζοντας στα ύψη το θερμόμετρο στην περιοχή.

"Η Τουρκία πρέπει να αποφύγει ένα επεισόδιο στο Αιγαίο", λένε στον Ερντογάν

Η Τουρκία, όπως διαμορφώνεται μετά τις δημοτικές του Μαρτίου, τις πολιτικές διαμάχες, τις διαδηλώσεις και την απαγόρευση του Twitter, ήταν το αντικείμενο συζήτησης στην DW με συμμετοχή και τούρκων δημοσιογράφων.
Αβέβαιο όσο ποτέ μοιάζει το μέλλον της Τουρκίας μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου και πριν τις προεδρικές το καλοκαίρι. Η καθημερινότητα μονοπωλείται από τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώντος AKP, τις διαμάχες του πρωθυπουργού και του παλιού συνοδοιπόρου του Φετουλάχ Γκιουλέν, και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης. Την ίδια στιγμή ο περιορισμός της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και της ελευθερίας της έκφρασης έχουν επιπτώσεις και στην τουρκική οικονομία.

Ἡ Μεγάλη ἑβδομάδα καί τα… ἀρνία τοῦ Lidl

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Μεγάλη Δευτέρα πολὺ πρωὶ γύρω στὶς ἑφτὰ ἡ ὥρα καὶ ἔξω ἀπὸ τὴν κεντρικὴ εἴσοδο ἑνὸς μεγάλου ὑποκαταστήματος τῆς ἁλυσίδας supermarket, Lidl, γίνεται ὁ... χαμός. Περίπου 200 ἄτομα περιμένουν ἀπὸ τὶς ἕξι καὶ μάλιστα πολλοὶ μαλώνουν τὸ ποιὸς ἦρθε πρῶτος γιὰ νὰ βρεθεῖ μπροστὰ μόλις ἀνοίξουν «οἱ πύλες τοῦ παραδείσου» τοῦ γερμανόφωνου Lidl. Ἡ «προκήρυξη» γιὰ τὴν πώληση ἀμνῶν στὴν τιμὴ τῶν 4 εὐρώ, σηματοδότησε τὸν νέο μεγάλο ἑλληνικὸ «ξεσηκωμὸ» ποὺ ἔκανε τὴν οἰκονομικὴ κρίση νὰ φαντάζει καταναλωτικὸ παιχνίδι στὶς πλάτες μιᾶς Ἑλλάδας, ὅπου ὁ ἀριθμὸς τῶν αὐτοκτονιῶν κάθε μέρα μεγαλώνει ὅλο καὶ πιὸ πολύ. 

Πρόσθες Αυτοίς Κακά ΚΥΡΙΕ, Πρόσθες Αυτοίς Κακά Τοις Ενδόξοις Της Γής

13 Απριλίου 2014  Εσπέρας Ακολουθία του Νυμφίου
O διευθυντής της CIA John Brennan επισκέφθηκε το Κίεβο κι είχε συναντήσεις με τους επικεφαλείς των υπηρεσιών ασφαλέιας της Ουκρανίας. Λίγο αργότερα είχαμε την προβοκάτσια στο οδόφραγμα του Slovyansk από μέλη του "Δεξιού Τομέα" που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει κοστίσει την ζωή σε τέσσερα άτομα. efenpress.gr

Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου

Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Τύπος του Κυρίου μας Ιησού είναι ο πάγκαλος Ιωσήφ που σήμερα επιτελούμε την ανάμνησή του (Γεν. 37 - 50).
Ήταν ο μικρότερος γιός του Πατριάρχη Ιακώβ και ο πιο αγαπητός. Όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του και αρχικά τον έρριξαν σ' ένα βαθύ λάκκο και εξαπάτησαν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο. Στη συνέχεια τον πούλησαν για τριάντα αργύρια σε εμπόρους, οι οποίοι τον ξαναπούλησαν στον αρχιμάργειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Πετεφρή.

Kοροϊδία των LIDL στους καταναλωτές με τα αρνιά των 3 ευρώ !

Τεράστια κοροϊδία της γερμανικής αλυσίδας LIDL στους Έλληνες καταναλωτές. Διαφημίζει αρνιά σε συσκευασία με μόλις 3 ευρώ και οι καταναλωτές έχουν σχηματίσει ουρές για την προσφορά.
Το κόλπο ωστόσο είναι πως...σε κάθε κατάστημα, όπως καταγγέλλουν πολίτες έχουν το πολύ 10 συσκευασίες με 3 ευρώ και λένε στον κόσμο που περιμένει στην ουρά πως η προσφορά τελείωσε και έχουν μείνει αρνιά με πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο.

«Η αποτροπή ενός εμφυλίου βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δύσης» - Παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ ζητά η Μόσχα

Την άμεση παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) μετά τα αιματηρά γεγονότα στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ζήτησε αργά σήμερα το βράδυ το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
«Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις κατά του λαού της Ουκρανίας οι “διαδηλωτές της  πλατείας Μαϊντάν” που ανέτρεψαν τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας. Τους καλούμε να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που συμφωνήθηκαν την 21ης Φεβρουαρίου» γράφει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.