“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

“...δέν θά προφθάσουν...” εξοργιστείτε αλλά μην καταθλίβεσθε

"Θά σάς επιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, αλλά δέν θά προφθάσουν"

«...δέν θά προφθάσουν...»

ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ!

Εξοργιστείτε αλλά μην καταθλίβεσθε!
Ζούμε έναν υψηλό καθαρτήριο πυρετό.

Πονάει το σώμα αλλά πρέπει να ανεβεί η θερμοκρασία, για να εξοντωθούν - μετά από 190 χρόνια! - οι (υ)ιοί που κατέστραψαν στην χώρα...

ΤΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΩΘΟΥΝ!

Να γιατί όλοι μιλούν για τον Αρμαγεδδών !!!


Η Κίνα έχει υπόγειες βάσεις 4.800 χιλιόμετρων εξοπλισμένες με πυρηνικές κεφαλές WW3. Δείτε το βίντεο...

Πρόταση βουλευτών: «Nα ανοίξει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων»

Μεγάλη έκταση, όπως και θα έπρεπε άλλωστε, παίρνει το ζήτημα του γερμανικού κατοχικού δανείου, των γερμανικών επανορθώσεων για τις υποδομές, των αποζημιώσεων που αφορούν τα θύματα και τους ελληνικούς θησαυρούς. Σήμερα 28 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητοι κατέθεσαν πρόταση να συζητηθούν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όλα αυτά τα ζητήματα. Με πρωτοβουλία του Π. Κουρουμπλή οι βουλευτές απέστειλαν επιστολή προς τους προέδρους των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Διοίκησης με την οποία ζητούν να συζητηθεί το θέμα παρουσία των υπουργών Οικονομικών, Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης όπως και εκπροσώπων εμπλεκόμενων φορέων και να πάρει θέση το ελληνικό κοινοβούλιο «επάνω σε αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα».

Βαστάτε αδέλφια...

Tης Σοφίας Λαμπίκη

Δεν θα γράψω για όλους τους Έλληνες. Δε με νοιάζουν αυτοί που ήρεμα περνούν τη ζωή τους μέσα στο βόθρο σα τους χοίρους μασουλώντας τα σκατά που τους πετά ο χοιροτρόφος και τώρα σκούζουν αφού έφτασε η ώρα της σφαγής τους.  Αυτοί που βολεύτηκαν σε μια θεσούλα πατώντας επί πτωμάτων αξιότερων απ΄αυτούς, για ένα μισθό, για μια αδειανή ζωή. Ούτε εκείνοι με νοιάζουν που απλώσανε τα ποδάρια τους δανειζόμενοι για να ζήσουν τη Ντόλτσε Βίτα που τους έταξε ο καπιταλισμός και τώρα κλαίνε γιατί κατάλαβαν ότι λέτσοι ήτανε πάντα, έσβησε το λούστρο των καγιέν και της Αράχωβας. Πεντάρα δεν δίνω για τους ανευαίσθητους, τους αμόρφωτους της ζωής που χρόνια λοιδωρούν ως προδοκουλτουριάρηδες και γραφικούς εμάς τους λίγους που δακρύζουμε με ένα στίχο, με μια εικόνα , με μια μελωδία. Στην Κόλαση οι θρησκόληπτοι, οι δήθεν ευρωπαίοι του ξεματιάσματος και του φυλαχτού δεμένου στο βρακοζώνι τους.

La Croix: "Η Γερμανία δεν ξεπλήρωσε όλα τα χρέη της"

«Tο γερμανικό θαύμα οφείλεται στη μη αποπληρωμή των χρεών μετά από δύο Παγκοσμίους πολέμους», γράφει χαρακτηριστικά ο Γερμανός ιστορικός και καθηγητής Άλμπρεχτ Ρίτσλ, σε δισέλιδο αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας La Croix για τη «χώρα μοντέλο». Η εφημερίδα στον πρωτοσέλιδο τίτλο αναρωτιέται «Η Γερμανία είναι στα αλήθεια χώρα μοντέλο;», ενώ  φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα – άρθρο για τα χρέη της Γερμανίας προς τις χώρες που ζημίωσε κατά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Στο κύριο άρθρο της μάλιστα, με τίτλο: «Μεταπολεμικά, η Γερμανία δεν ξεπλήρωσε όλα τα χρέη της», αναπτύσσονται οι θέσεις του Γερμανού ιστορικού και καθηγητή στο London School of Economics. Ο Άλμπρεχτ Ρίτσλ εξηγεί πως η Γερμανία βρίσκεται ξανά απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της, ωστόσο, αυτήν την φορά από τη θέση στην οποία βρίσκονταν εκείνοι μεταπολεμικά: «Μια χώρα πιστωτής που θα πρέπει να επιλέξει κατά πόσο θα απαιτήσει να την ξεπληρώσουν ή όχι». Παράλληλα, ο Ρίτσλ επισημαίνει πως το 1929, το εξωτερικό χρέος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης ανερχόταν στο 75%- 80% του ΑΕΠ της, εξαιτίας των αποπληρωμών των αποζημιώσεων για τον Πρώτο Πόλεμο, ενώ για να καταφέρει να εξοφλήσει επιδίωξε να δημιουργήσει εμπορικά πλεονάσματα, «βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα μέσω μιας πολιτικής αποπληθωρισμού, δηλαδή μέσω μείωσης κατά 30% των μισθών, με προκαθορισμένες τιμές και καταπολεμώντας τα μονοπώλια».

ΒΟΜΒΑ ΠΟΥΤΙΝ: "Η Ελλάδα μπήκε τεχνητά στη κρίση"

Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ "Ρωσία 2012".   «Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο» είπε ο κ. Πούτιν, επισημαίνοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, «η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο. Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο».   
Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και ότι «στην Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν προσφέρουν».   
 «Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν», συμπλήρωσε ο Β. Πούτιν, εκτιμώντας ότι «εκεί δεν έχουν δημιουργηθεί δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία. Και από εκεί προέρχονται τα προβλήματα».  Μιλώντας στο Φόρουμ ο κ. Πούτιν συμφώνησε με τον οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν ότι η κρίση χρέους των κρατών και των επιχειρήσεων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα του δεύτερου κύματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ κατονόμασε ως δεύτερο χαρακτηριστικό «την ανισορροπία του χρηματιστικού τομέα, υπερφουσκωμένου και κερδοσκοπικού, αποκομμένου από την πραγματική οικονομία».   
«Ούτε μία από τις αιτίες των σημερινών χρηματιστικών συγκλονισμών μέχρι στιγμής δεν έχει εξαλειφθεί», είπε αποτιμώντας την υπάρχουσα κατάσταση ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος συμμετέχει εντατικά στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, διαθέτοντας σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, πράγμα που του επιτρέπει να θεωρείται ως ο πιθανότερος επόμενος πρόεδρος της Ρωσίας.

Πως ένας Έλληνας στον ΟΗΕ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και άφησε άφωνους τους συνομιλητές του!!!

Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη άξιοι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό! Διαßάστε πως ένας Έλληνας στον ΟΗΕ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και άφησε άφωνους τους συνομιλητές του. Ένα λαµπρό υπόδειγµα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει: Ο λόγος του Έλληνα εκπροσώπου στα ΗΕ.
«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για το Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάµασε το Βουκεφάλα… κατά το γυρισµό του και περνώντας τον Αξιό και ßλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν µια καλή ευκαιρία για μπάνιο. Έßγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα… ακούµπησε στο ßράχο και µπήκε στο νερό.
Όταν ßγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί! Τα είχε κλέψει ένας Σλάßος της Μακεδονίας…»
Τότε πετάχτηκε οργισµένος ο «Σλαßοµακεδόνας» εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ κι άρχισε να φωνάζει:
«Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάßοι δεν ήταν εκεί, τότε…»
Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαµογέλασε και είπε:
«Τώρα που το ξεκαθαρίσαµε αυτό, µπορώ να ξεκινήσω την οµιλία µου…»!

Τουρκικές «άδειες» σε Κυπριακή ΑΟΖ: Άρχισαν τα όργανα

Ενόψει του δευτέρου γύρου αδειοδοτήσεων στην Κύπρο η Τουρκία εκδίδει άδειες για την διενέργεια ερευνητικών γεωτρήσεων σε «ξένα χωράφια»! Πιο συγκεκριμένα, η TPAO στην ουσία έχει οικειοποιηθεί ολόκληρη σχεδόν την Ανατολική Μεσόγειο και προσπαθεί να βρει «θύματα» και να τους πουλήσει άδειες. Το θέμα καλύπτεται διεξοδικά και στο παρόν τεύχος του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ που κυκλοφορεί στα περίπτερα σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η Άγκυρα με την συμπεριφορά της στην ουσία «γνωστοποίησε στον κόσμο ότι έχει δικαίωμα στα 7 από τα 12 οικόπεδα στα οποία η ‘νότια Κύπρος’ ισχυρίζεται ότι διαθέτει δικαιώματα»! Η πολιτική της Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσει το μεγαλύτερο δυνατόν πρόβλημα στην διαδικασία αδειοδότησης της Κύπρου, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ θέτει ζήτημα για εφτά (!) θαλάσσια οικόπεδα, τα οποία ας σημειωθεί βρίσκονται στα νότια τη νήσου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη σε συνάρτηση με τις επίσημες ανακοινώσεις για την «παγκόσμια κλάση» των αποθεμάτων στο «Αφροδίτη» είναι δυνατό να δυναμιτίσουν την κατάσταση στην περιοχή. Δεν είναι επίσης τυχαίο πως ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πριν λίγες ημέρες, με τον γνωστό τρόπο ευγενή τρόπο των νεοθωμανών, μας ειδοποίησε πως εάν το Κυπριακό δεν επιλυθεί μέχρι το καλοκαίρι επίκειται «αλλαγή του status quo» της περιοχής…Να ενημερώσουμε τους κρατούντες των Αθηνών πως επειδή ηγούνται κυβέρνησης και όχι… λογιστηρίου εταιρίας, η δικαιολογία πως εμείς «ήμασταν μόνο για το. PSI», σε περίπτωση… «ατυχήματος», απλά δεν στέκει. Ο ελληνικός λαός μπορεί, έως ένα σημείο, να ανεχθεί την οικονομική του εξαθλίωση, σε καμία περίπτωση όμως μία νέα εθνική καταστροφή…

Η συμμαχία Ρωσίας – Κίνας θα γίνει ο εφιάλτης των ΗΠΑ !!!

Ο Κινέζος στρατιωτικός αναλυτής Dai Xu σε άρθρο του στην PEOPLE’S DAILY τονίζει την αναγκαιότητα μιας ευρύτερης συμμαχίας μεταξύ Κίνας – Ρωσίας ώστε να αντιμετωπιστεί δραστικά η προκλητική (όπως τη χαρακτηρίζει) στάση των ΗΠΑ και των συμμάχων της. «Η σύγκλιση μεταξύ Κίνας – Ρωσίας είναι αναπόφευκτη μετά τις στρατηγικές πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ. Η απόφαση αυτή θα έχει να κάνει με την ίδια την επιβίωσή τους. Οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα».
«Από στρατιωτικής άποψης η Κίνα και η Ρωσία είναι δύο πολύ ισχυρές χώρες με πυρηνικά όπλα. Αυτό από μόνο του λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας του να τους επιτεθούν στρατιωτικά οι ΗΠΑ ακόμη και ολόκληρο το ΝΑΤΟ».
«Οι όποιες ισχυρές συμμαχίες προκύψουν στην Ευρασία θα αποτελέσουν …εφιάλτη για τα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή».
«Ρωσία και Κίνα, ήδη βαδίζουν ενωμένες σε έναν μεγάλο αριθμό θεμάτων», ολοκληρώνει.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Νάιτζελ Φάρατζ: Η Ελλάδα δεν είναι πια τίποτε άλλο από μια αποικία

Απεγνωσμένοι άνθρωποι…. κάνουν απεγνωσμένες πράξεις. Δείτε στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί, τι είπε ο Βρετανός ευρωβουλευτής Niegel Farage, σήμερα στην Ευρωβουλή για την πρόταση της Γερμανίας, την Ελλάδα και την κρίση. Ο άνθρωπος είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, αυτά που είπε δεν τα έχουν πει ούτε Έλληνες βουλευτές στο κοινοβούλιο.
Μπράβο κ. Niegel Farage..
Μπράβο και πάλι μπράβο