“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Πάνω απο ένα εκατομμύριο Τούρκοι έχουν την εικόνα της Παναγίας στο σπίτι τους

Το νούμερο σας φαίνεται υπερβολικό; Σύμφωνα με πληροφορίες Τουρκικής εφημερίδας πολλοί Κρυπτοχριστιανοί αλλά κυρίως άνθρωποι απλοί που είναι πιο κοντά στον δυτικό πολιτισμό και  στην πόλη της Κωνταντινούπολης  έχουν στο σπίτι τους μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Το φαινόμενο δεν είναι πρόσφατο αν σκεφτείτε ότι υπάρχουν περίπου 35 χιλίαδες κρυφές Εκκλησίες στην Τουρκία και με τους κατοίκους του πόντου να φτάνουν τα 2 εκατομμύρια, ενώ το προσκύνημα του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά να ξεπερνά τις 150 χιλιάδες επισκέψεις το χρόνο.

ΜΕΓΑ ΣΗΜΕΙΟ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΠΑΣΧΑ!!!

Ο ΕΥΣΧΗΜΩΝ ἸΩΣΗΦ, ΑΠΟ ΤΟY ΞΥΛΟΥ ΚΑΘΕΛΩΝ, ΤΟ AΧΡΑΝΤΟΝ ΣΟΥ ΣΩΜΑ, ΣΙΝΔΟΝΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΛΗΣΑΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΣΙΝ, ΕΝ ΜΝΗΜΑΤΙ ΚΑΙΝΩ ΚΗΔΕΥΣΑΣ ΑΠΕΘΕΤΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα καταπληκτικό γεγονός που σκορπά το δέος, αναφέρεται ότι αποκάλυψαν οι αρχές της περιοχής Düzce, στην ασιατική ευρύτερη περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης στον δρόμο προς την Άγκυρα, όπου όπως αναφέρεται αποκαλύφτηκε και μάλιστα παραμονές Πάσχα, ένα καταπληκτικό, πολύτιμο και σπάνιο εύρημα βυζαντινής περιόδου, που αναπαριστά με πολύ εντυπωσιακό τρόπο την… Αποκαθήλωση του Ιησού Χριστού.

Πακιστανική φανατική νεολαία στην Ελλάδα!

Κοιτάξτε πακιστανική φανατική μουσουλμανική νεολαία που καλλιεργούν στην Ελλάδα! Από εκδήλωση στο Γκάζι στην Αθήνα με τις ευλογίες ΣΥΡΙΖΑ, Καμίνη και ΝΔ! Στρατιωτικές στολές, παραδοσιακές ενδυμασίες και συνθήματα! 
Πού είναι οι αντιφασίστες και οι πολιτικά ορθοί που βγάζουν σπυριά με όλα αυτά; Καημένα μου προσφυγάκια, που δεν σας αφήνουν οι κακοί φασίστες να μετέχετε της "ελληνικής" παιδείας και να "αφομοιωθείτε"...

Ζούνε με το όνειρο να κόψουν τον λαιμό του ΑΙΓΑΙΟΥ, γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Περιμέναμε ακριβώς ένα χρόνο να πάρουμε απάντηση στο ερώτημα της αρθρογραφίας μας της 13 ΜΑΙΟΥ του 2016 και μας το δίνουν καθημερινά οι τούρκοι που άφησαν πλέον τα προσχήματα μετά το πραξικόπημα οδεύοντας προς το δημοψήφισμα τους.

Περί ταπεινοφροσύνης

(Διά την υψίστην ταπεινοφροσύνην, η οποία αποκτάται με μυστικόν τρόπον και εξολοθρεύει τα πάθη)

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΣΙΝΑΪΤΟΥ
1. Εκείνος που θέλει να διηγήται με λόγια αισθητά την αίσθησι και την ενέργεια της αγάπης του Κυρίου στην κυριολεξία της, και της αγίας ταπεινοφροσύνης καθώς πρέπει, και της μακαρίας αγνότητος αληθινά, και της θείας ελλάμψεως παραστατικά, και του φόβου του Θεού πραγματικά, και της εσωτερικής πληροφορίας αλάνθαστα, και φαντάζεται ότι θα δώση να καταλάβουν αυτά τα πράγματα με την εξήγησί του όσοι δεν τα έχουν γευθή προσωπικώς, αυτός ομοιάζει με εκείνον πού θέλει να εξηγήση με λόγια και παραδείγματα, πόσο γλυκό είναι το μέλι σε εκείνους πού ποτέ δεν το εγεύθηκαν. Και ο μέν δεύτερος άδικα φιλολογεί, για να μην ειπώ βαττολογεί, ο δε πρώτος ή αγνοεί αυτά που διηγείται ή εμπαίζεται υπερβολικά από την κενοδοξία.