“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Κύριε, ελέησον (†Μωυσής μοναχός Αγιορείτης)

Και ξαφνικά ανοίγει ένα παραθυράκι στο νου. Έρχεταιένα φως. Τότε έχεις μια άλλη αίσθηση. Τότε το κατανοείς καλά. Όχι προς το ετυμολογικό. Μα με μια κατάνυξη και συναίσθηση και θεία θαλπωρή. Και λές: «Τι αλλο να λέω;» Παρά μόνο πάλιν και πολλάκις και συνεχώς: «Κύριε ελέησον!»
Δίχως να βαριέσαι. Δίχως να κουράζεσαι. Αυτό τα λέει όλα. Δεν θέλει άλλα και πολλά. Μόνο ποιητικά μπορεί κανείς μερικές φορές να εκφραστεί. Η προσευχή είναι ποίηση. Όλες οι προσευχές είναι ποιήματα.
Οι ποιητές νιώθουν τους συναθρώπους τους και τους παρηγορούν, όπως οι άγιοι. Είναι μεγάλη ευλογία να συναντάς ένα ποιητή κι ένα άγιο. Οι άγιοι δεν θέλουν να αφήσουν πίσω τους ίχνη. Οι άνθρωποι μόνο αφήνουν πάνω τους τ' αχνάρια της κακίας τους. Κύριε ελέησε τους, δεν ξέρουν τι χάνουν και τι κάνουν.

Μήνυμα του Μ.Βασιλείου για τα Χριστούγεννα!

Ο Μέγας Βασίλειος θαυμάζοντας το γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού, θέτει στο στόμα της Παναγίας τα ακόλουθα λόγια:
«Πως να Σε ονομάσω εγώ, θαυμαστό μου βρέφος; Τι θνητό όνομα να δώσω στον καρπό του Αγίου Πνεύματος; Να Σου προσφέρω θυμίαμα ή γάλα; Έχεις ανάγκη από τις μητρικές μου φροντίδες, ή να πέσω στα πόδια Σου και να Σε λατρεύω; Τι ανεξήγητη αντίθεση; O ουρανός είναι ο θρόνος Σου κι εγώ σε τοποθέτησα στα γόνατα μου. Σε βλέπω στην γη κι όμως δεν άφησες τον ουρανό. O ουρανός είναι εκεί, όπου ευρίσκεσαι Εσύ».

Ρόδος: «Μάτωσε» Εικόνα του Αγίου Νεκταρίου (ΦΩΤΟ)

Θ.Π.: Άγιε του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών
Αντιμέτωπος με ένα θέαμα που προκαλεί δέος αλλά και έντονο προβληματισμό ήρθε ο Ιερέας-θεολόγος της Λίνδου πάτερ Σπυρίδωνας, όταν νωρίς χθες το πρωί αντίκρισε την εικόνα του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην περιοχή Ψάλτος, να έχει «ματώσει» στο κάτω μέρος!

Μόσχα και Άγκυρα δεν θα διαταράξουν τη σχέση τους εκτιμά το Stratfor

Οι εκτιμήσεις του αμερικανικού Think Tank Stratfor είναι πάντα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Αυτή τη φορά η εκτίμηση που κάνει είναι ότι Μόσχα και Άγκυρα δεν πρόκειται να οδηγηθούν σε ρήξη μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα από Τούρκο αστυνομικό.

Βρες τα με τους ΑΓΙΟΥΣ για να συντριβούν οι δυνάμεις της ύλης και του σκότους

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
"Αὔριό σου ἔχω μία ἔκπληξη, ἔλα καὶ θὰ δεῖς".
Ὁ φίλος μου μὲ καλοῦσε νὰ μεταναστεύσω ἀπὸ τὸ κέντρο τῆς Ἀθήνας στὸ ἄλλο ἄκρο της, νὰ ἀφήσω τὴν Κυριακάτικη βολή μου καὶ νὰ ἐκκλησιασθῶ στὴν δικιά του γειτονιά.