“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Τεράστια ιπτάμενη σφαίρα τροφοδοτείται με ενέργεια από τον Ήλιο. Δείτε το βίντεο !!!

Γιώργος Παπανδρέου σε αντιμνημονιακό ντελίριο!!!

Παπανδρέου: Το πρόγραμμα λιτότητας είναι ένα είδος τιμωρίας
Ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη δεν έδωσε αρκετό χρόνο στην Αθήνα για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και ότι το πρόγραμμα λιτότητας είναι «ένα είδος τιμωρίας». «Είπα στην Ευρώπη: δώστε μας χρόνο για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στη διάρκεια συζήτησής του στο Στρασβούργο με τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ. «Η Ευρώπη έχει κάνει βήματα, όμως δεν πήγε προς τη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε. «Η συντηρητική Ευρώπη απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι πολίτες της -είτε είναι Έλληνες, είτε Πορτογάλοι ή Γάλλοι- να προστατευθούν σε αυτή τη μετάβαση που πρέπει να φέρουμε σε πέρας», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου. «Ναι, είδαμε την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά επίσης και πολύ πόνο. Θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει με έναν τρόπο που να μην τιμωρεί τους ανθρώπους», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός. Το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα «έχει γίνει ένα είδος τιμωρίας», σημείωσε. Πάντως ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ακόμη πιο επιζήμια για τους Έλληνες απ' ό,τι η παραμονή στο κοινό νόμισμα παρά τις μεγάλες θυσίες. «Οι συντάξεις μας μειώθηκαν κατά 30%, όμως χωρίς το ευρώ θα είχαν μειωθεί κατά 70%», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΔΩΝΙ ΚΑΤΑ ΤΡΑΓΚΑ!

Σε «αντίφαση» και «σύγχυση» βρίσκεται, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Γιώργος Τράγκας. Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση μέσω της εκπομπής του στο Blue Sky κατά του δημοσιογράφου, λέγοντας ότι: «Ο Γιώργος Τράγκας παραδέχθηκε δημοσίως ότι είναι υπέρ της Ομοσπονδιακής Ευρώπης. Ενώ, μας έχει πρήξει με τη Μέρκελ, τους επιτρόπους και το αντιμνημόνιο», ενώ πρόσθεσε: «Τι σημαίνει η Ομοσπονδιακή Ευρώπη. Θα πει ότι σταματάει το έθνος-κράτος των Ελλήνων. Frau Μέρκελ για πάντα δηλαδή, όχι για λίγο». Ο κ. Γεωργιάδης, επίσης, παρομοίασε τον Γιώργο Τράγκα με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, αφού όπως είπε είναι και οι δυο υπέρ της Ομοσπονδιακής Ευρώπης. Ακόμα το στέλεχος της ΝΔ τόνισε: «Δημοσιογράφοι δεξιοί που τόσα χρόνια έδιναν μάχη να βοηθήσουν τη ΝΔ, τώρα μας το παίζουν αντιμνημονιακοί. Δεν μπορεί να λέει ψηφίστε Καμμένο γιατί είναι κατά της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας και να λέει ότι είναι υπέρ της Ομοσπονδιακής Ευρώπης.

Βρες σε ποιο κόμμα ανήκεις

Θραύση κάνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ένα τεστ στο διαδίκτυο που υποστηρίζει πως εντοπίζει με ακρίβεια τον πολιτικό χώρο και το κόμμα κάθε πολίτη που θα... υποβληθεί σε αυτό. Το τεστ περιλαμβάνει ερωτηματολόγιο με είκοσι διαφορετικά θέματα στα οποία απαντά ο ενδιαφερόμενος. Από τις απαντήσεις του καθενός αποκαλύπεται -όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του τεστ- η ιδεολογία, αλλά και ο κομματικός φορέας, τον οποίο λογικά ο ψηφοφόρος τείνει να επιλέξει στην κάλπη


Le Monde: "Έλληνες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους"

Εδώ και πάρα πολύ καιρό τα εγχώρια ΜΜΕ προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ότι οι Έλληνες φεύγουν με συνοπτικές διαδικασίες στο εξωτερικό για να ξεφύγουν από την Δαντική κόλαση του μνημονίου. Σε μεγάλο κανάλι πρόσφατα παρουσιάστηκε νεαρή φοιτήτρια, φοιτούσα στο Βουκουρέστι, η οποία δήλωνε ότι μετά τις σπουδές της θα έμενε στη Ρουμανία (του ΔΝΤ, και των 300 ευρώ) γιατί εκεί υπάρχουν προοπτικές!! Ποιός εχέφρων πιστεύει κάτι τέτοιο; Ας σκεφτούμε ότι το αν κάποιοι μανιωδώς μας ζητούν να φύγουμε από τη γενέθλια γη μας κάποιοι θα μας αντικαταστήσουν, μπορείτε από μόνοι σας να καταλάβετε ποιοι. Για αυτό το λόγο το παρακάτω δημοσίευμα μίας μεγάλης ευρωπαικής εφημερίδας αποκτά ιδιαίτερο νόημα. «Μετανάστες σε Ευρώπη και Αμερική αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, τη στιγμή που η χώρα βουλιάζει στην κρίση... Και είναι σίγουροι: δεν θέλουν να ξαναφύγουν».

Gazprom και Prometheus σε επαφές με αντικείμενο την ΔΕΠΑ

O επικεφαλής της ρωσικής Gazprom και ανώτατο στέλεχος της ελληνικής Προμηθεύς συζήτησαν την Παρασκευή την πιθανότητα να καταθέσουν πρόταση για την ΔΕΠΑ, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική εταιρεία.

Γ' Χαιρετισμοί

Ακάθιστος Ύμνος - Γ' Στάσις

Νέαν ἔδειξε κτίσιν,
ἐμφανίσας ὁ Κτίστης,
ἡμῖν τοῖς ὑπ' αὐτοῦ γενομένοις·
ἐξ ἀσπόρου βλαστήσας γαστρός,
καὶ φυλάξας ταύτην,
ὥσπερ ἦν ἄφθορον,
ἵνα τὸ θαῦμα βλέποντες,
ὑμνήσωμεν αὐτὴν βοῶντες·
Χαῖρε, τὸ ἄνθος τῆς ἀφθαρσίας,
χαῖρε, τὸ στέφος τῆς ἐγκρατείας.
Χαῖρε, ἀναστάσεως τύπον ἐκλάμπουσα,
χαῖρε, τῶν Ἀγγέλων τὸν βίον ἐμφαίνουσα.
Χαῖρε, δένδρον ἀγλαόκαρπον, ἐξ οὗ τρέφονται πιστοί,
χαῖρε, ξύλον εὐσκιόφυλλον, ὑφ' οὗ σκέπονται πολλοί.
Χαῖρε, κυοφοροῦσα ὁδηγὸν πλανωμένοις,
χαῖρε, ἀπογεννῶσα λυτρωτὴν αἰχμαλώτοις.
Χαῖρε, Κριτοῦ δικαίου δυσώπησις,
χαῖρε, πολλῶν πταιόντων συγχώρησις.
Χαῖρε, στολὴ τῶν γυμνῶν παρρησίας,
χαῖρε, στοργὴ πάντα πόθον νικῶσα.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

Ο Κίσινγκερ άρχισε τις «Πουτινιές»

Κίσινγκερ υπέρ Πούτιν!
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ρωσίας, πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «πατριώτης της Ρωσίας" και δεν βρίσκεται σε αντίθεση με τη Δύση και τις ΗΠΑ. Αυτή τη δήλωση έκανε σε συνέντευξή του στο CNN ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρυ Κίσινγκερ. Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ρωσίας, πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «πατριώτης της Ρωσίας" και δεν βρίσκεται σε αντίθεση με τη Δύση και τις ΗΠΑ. Αυτή τη δήλωση έκανε σε συνέντευξή του στο CNN ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρυ Κίσινγκερ. Ο Κίσινγκερ κάλεσε τους συμπολίτες του να μήν βλέπουν με καχυποψία τις ενέργειες του ηγέτη της Ρωσίας πιστεύοντας εκ των προτέρων ότι εναντιώνεται στα συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. «Δεν νομίζω ότι έχει τοποθετηθεί ενάντια στη Δύση - είπε ο Κίσινγκερ. Είναι, πρώτα απ’ όλα Ρώσος πατριώτης, που αισθάνεται προσβεβλημένος απ’ ό, τι συνέβαινε στη Ρωσία  τη δεκαετία του ‘90».