“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

“Τι να σας πω ...αγράμματος άνθρωπος, έλεγε ο παππούς”

-Τι να σας πω ...αγράμματος άνθρωπος , έλεγε ο παππούς.

-Κάτι για τη ζωή μας. Μια φράση μονάχα.’ Ετσι να την έχουμε φυλαχτό.

Σοβάρεψε. Πήρε ύφος επίσημο....

Του π.Εφραίμ Παναούση
Ήρθε νωρίς στο μοναστήρι.Τελειώναμε τη Λειτουργία και καθήσαμε στο αρχονταρίκι. Παππούλης πολλώ χρονώ με ψυχή παιδιού. Τον ήξερα από την προηγούμενη φορά και κάναμε αστείο με την ηλικία του.

Όταν ο Θεός θέλει...

Κάποτε υπήρχε μια φτωχή γυναίκα, η οποία όλη την ώρα, ό, τι καλό και να της συνέβαινε κοίταζε τον ουρανό και έλεγε "Δόξα τω Θεώ" και αισθανόταν πολύ ευγνώμων για το οτιδήποτε.
Κάπου εκεί κοντά της όμως έμενε ένας πλούσιος άνθρωπος. Κάθε φορά λοιπόν περνούσε μπροστά από τό σπίτι της γυναίκας την άκουγε να λέει "Δόξα τω Θεώ, Ευχαριστώ Κύριε"

Αποδοκιμάστηκε ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης σε εγκαίνια σχολείου στο Ίλιον

Θ.Π.: «ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ… ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ;;;» ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

Τι είναι αυτή η γαλήνη που προηγείται από την καταιγίδα που θα ξεσπάσει σε λίγο;

Τὸ ἱερὸ καὶ προφητικὸ βιβλίο τῆς Ἀποκαλύψεως περιγράφει τὴν διὰ μέσου τῶν αἰώνων πάλη τῆς Ἐκ­κλησίας τοῦ Χριστοῦ μὲ ὅλες τὶς ἀντίθετες δυνάμεις καὶ τὸν ὁριστικὸ θρίαμβό της στὰ τέλη τῶν αἰώνων.
Στὸ κύριο μέρος τοῦ βιβλίου εἰσερχόμαστε ὅταν τὸ Ἀρνίο τῆς Ἀποκαλύψεως, δηλαδὴ ὁ σταυρωμένος καὶ ἀναστημένος Χριστός, ὁ αἰώνιος θριαμβευτὴς καὶ κυβερνήτης τοῦ παντός, παίρνει ἀπὸ τὰ χέρια τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ θρόνου Θεοῦ τὸ βιβλίο τὸ σφραγισμένο μὲ ἑπτὰ σφραγίδες γιὰ νὰ τὸ ἀνοίξει.

Η συμβολή της Ελλάδας στη νίκη

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς
"Ομπρός κ' η Ελλάδα σκώθηκε
Και διασκορπάει τα σκότη!
Ανάστα η Ανθρωπότη,
Κι ακλούθα την...Ομπρός!".
Άγγελος Σικελιανός
«Κατακλίθημεν άνθρωποι και ανηγέρθημεν έθνος», γράφει ο Άγγελος Βλάχος την μεγάλη εκείνη μέρα που άρχιζε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος.
Πράγματι, η προ του πολέμου κατάσταση στην Ελλάδα, δεν ήταν και η ιδανικότερη. Ο Μεταξάς, ικανότατος στρατιωτικός προετοίμαζε την πατρίδα για παν ενδεχόμενο, όμως η αστάθεια και ο διχασμός και του τότε πολιτικού και παραπολιτικού κόσμου, δεν εξασφάλιζε την σύμπνοια και την ενότητα, που απαιτεί ένας εθνικός αγώνας.

«Πολωνική» λύση για το Αιγαίο με επέκταση της Τουρκίας προς Δυσμάς προκρίνουν και οι Κούρδοι

ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ «ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ»
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Την «πολωνική» λύση φαίνεται πως προκρίνουν και οι Κούρδοι ως αντάλλαγμα στην Τουρκία για να επιτρέψει στα νοτιοανατολικά εδάφη της ή τουλάχιστον να το αποδεχθεί, την δημιουργία ενός αυτόνομου (στην αρχή) «Κουρδιστάν» που θα περιλαμβάνει τουρκικά (ΝΑ.Τουρκία), συριακά (Β.Συρία) και ιρακινά εδάφη (Β.Ιράκ) με τους Αμερικανούς να θέλουν να κατέχει και ιρανικά (Δ.Ιράν όπου και διαβιεί το 25% του συνόλου του κουρδικού πληθυσμού).