“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

“ΑΝ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΓΓΕΛΟΙ…”

Του Ιερομονάχου Σεραφείμ Ρόουζ
Ε: Αν οι δαίμονες εμφανίζονται ως άγγελοι και λένε τα πράγματα που θα έλεγαν οι άγγελοι, τότε πως μπορεί κανείς να διακρίνει ποια είναι η αλήθεια;
Α: Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Πρέπει να ταπεινωθείς∙ πρέπει να είσαι σε μια κατάσταση όπου θα θέλεις την αλήθεια του Θεού, κι όχι να ψάχνεις για «εμπειρίες». Φυσικά, θα έλεγα να γίνεις ένας Ορθόδοξος Χριστιανός και να ανακαλύψεις όλους τους κανόνες που κατευθύνουν μια χριστιανική ζωή. Αυτό βοηθά, παρ’ ότι… δεν είναι εγγύηση γιατί μπορείς να πλανηθείς και ως Ορθόδοξος Χριστιανός επίσης.

Εικόνα σαπίλας σε χώρα υπό διάλυση

Ενίοτε η εικόνα λέει όλη την αλήθεια. Μία από τις λίγες φορές που ίσχυσε το προαναφερθέν είναι η παρέλαση ομοφυλόφιλης «υπερηφάνειας» στην Αθήνα. Η λέξη «υπερηφάνεια» χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται από τους διοργανωτές ως γέφυρα του κοινού με μια βδελυρή πραγματικότητα, όπου νόμος είναι η εκτροπή, η ακαλαισθησία, ο εκφυλισμός και η καταπάτηση της έννοιας του φύλου, και παράβαση είναι η… κανονικότητα.

Χριστιανικαί ταυτότητες και ταυτότητες υπερηφανείας

Με αφορμή το Athens Pride 2017,  δηλαδή την ετήσια εορτή-παρέλαση των ομοφυλοφίλων στην Αθήνα- που πρωτοδιοργανώθηκε το 2005- ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με συντάκτες Gay περιοδικού, όπου με χαλαρή διάθεση ανέφερε ότι, «η καταπολέμηση των διακρίσεων βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας» και μάλιστα σε μήνυμά του με αφορμή την παρέλαση σημείωσε «Να είστε υπερήφανοι για αυτό που είστε».

«η ΧΙΟΣ θα “καεί” το ίδιο και η ΛΕΣΒΟΣ, το θηρίο που είναι στο ΑΙΓΑΙΟ θα ξυπνήσει» ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ τον Αύγουστο του 2012

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
Θέλουν να πουλήσουν την ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΛΛΑΔΑ δεν πουλιέται για αυτό και κουνιέται
ΑΝ δεν γνωρίζουμε  τι σημαίνει ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΠΡΟΣΕΥΧΗ ας φροντίσουμε να μάθουμε για να γλυτώσουμε τα χειρότερα πιθανά ,  όπως περιγράφονται στο ΟΡΑΜΑ της ηλικιωμένης από την Κέρκυρα που έγινε γνωστό από τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2012 και στοχοποίησε με τα λεγόμενα του τον συγκεκριμένο χώρο μεταξύ ΧΙΟΥ και ΛΕΣΒΟΥ.