“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Θα προτιμούσα χίλιες φορές....

Να είμαι ανάμεσα στους Μυρμηδόνες του Αχιλλέα και να σκοτωνόμουν στη πολιορκία της Τροίας...
Να ακούω τον Μιλτιάδη στο Μαραθώνα να λέει πως εκείνοι έχουν...πατρίδα να γυρίσουν αν χάσουν τη μάχη,ενώ εμείς αν ηττηθούμε δε θα έχουμε πατρίδα να επιστρέψουμε...
Να είμαι δίπλα στο νεκρό Λεωνίδα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος...

Οι Τούρκοι γιόρτασαν τη σφαγή της Σμύρνης

Γιορτάστηκε  στην Τουρκία η «Εορτή της Μεγάλης Νίκης» της 30ης Αυγούστου ως Εθνική Εορτή -είναι η γιορτή για την ελληνική ήττα στην Μικρασία το 1922. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν στην Τουρκία παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες  τον Τούρκο  Πρόεδρο Γκιούλ λόγω της νοσηλείας του , αναπληρεί ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τζεμίλ Τσιτσέκ .  Το πρωί έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ , στην οποία συμμετείχε όλη η ηγεσία. Σήμερα όπως κάθε χρόνο, ήτα  επίσημη αργία στην Τουρκία. Ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Γκιούλ σε μήνυμα που εξέδωσε λόγω της ημέρας τόνισε ότι το τουρκικό Εθνος και ο Στρατός υπο την ηγεσία του Ατατούρκ στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας έδωσαν αγώνα ύπαρξης και υπενθυμίζοντας ότι κατορθώνοντας να σημειώσει μια μεγάλη νίκη μέσα σε ανέχειες έναντι στρατών πολύ ανώτερων από την ίδια , επεσήμανε πως κανένας εδώ και αιώνες δεν μπόρεσε να επιφέρει ζημία στην ενότητα και ομοψυχία του τουρκικού Εθνους και ότι θα απογοητευτούν όσοι και στο μέλλον θα αποπειραθούν κάτι τέτοιο. 

Κύπρος: Ακούς; Ακούω! 300 εκατ. τα πρώτα ενεργειακά έσοδα

Η συγκεκριμένη είδηση γεμίζει κάθε Έλληνα με χαρά και ελπίδα, τους Ελλαδίτες όμως και με θλίψη… Η υπογραφή των συμβολαίων με τις κοινοπραξίες που θα επιλεγούν από τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων της Κύπρου θα αποφέρει στη Λευκωσία, περί τα 300 εκατομμύρια Ευρώ, ποσό το οποίο έχει προϋπολογιστεί για το οικονομικό έτος του 2013. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Νεοκλή Συλικιώτη, η αξιολόγηση των προτάσεων των κοινοπραξιών έχει ολοκληρωθεί – εντός προγράμματος και χωρίς καμία καθυστέρηση ελέω… Τουρκίας, οπότε πολύ σύντομα αναμένονται οι παραχωρήσεις. Η αρμόδια επιτροπή θα κάνει την εισήγηση της, ενώ το θέμα θα περάσει στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα ανάψει το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα επιλαχόντα επιχειρηματικά και επενδυτικά σχήματα. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται δε να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2013, οπότε και τα πρώτα έσοδα θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΘΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Να στηρίξουν τα νέα επώδυνα μέτρα, που προκαλούν  νέο σοκ στην ελληνική κοινωνία, ζήτησε από τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο πακέτο των μέτρων, τόνισε πως «οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα είναι δύσκολες, δυσάρεστες και επώδυνες, αλλά αναγκαίες». Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι, θα είναι τα τελευταία μέτρα και θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάπτυξης. «Μεγαλύτερος αντίπαλος μας είναι ο χρόνος. Παλιά το μετρούσαμε σε μήνες, τώρα σε εβδομάδες και μέρες». Σύμφωνα με τον  κ. Σαμαρά το «λόμπι της δραχμής είναι πραγματικά ισχυρός αντίπαλος εντός και εκτός Ελλάδος και έχασε μόνο μια μάχη».

Ευτυχώς που δεν μας είπες να κρατήσουμε και το Βίντεο !!!

30 Σεπ 2011 - Ακούστε τη δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για τα μέτρα της τότε κυβέρνησης. Δεν θα πιστεύετε αυτά που βλέπετε και ακούτε...

exomatiakaivlepo

Γέρων Παΐσιος: Θα είναι μεγάλη ευλογία για την Ελλάδα

Οι μέρες περνούν καθώς εισερχόμαστε στον Σεπτέμβριο και αυτό το φθινόπωρο μοιάζει πιο αβέβαιο από ποτέ. Οι εξελίξεις ραγδαίες στα γεωπολιτικά μέτωπα της Μ. Ανατολής και Μεσογείου και τις οικονομικές εξελίξεις να δείχνουν ότι μια παγκόσμια κατάρρευση είναι περισσότερο από βέβαιη.  Οι λαοί όλοι δείχνουν να εξοπλίζονται και να προετοιμάζονται για ένα ξεκαθάρισμα, για το ποιος θα είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού τις επόμενες γενιές. Οι αμερικανοί «δείχνουν» ανίκητοι, οι ρώσοι «ξύπνησαν», οι ισραηλινοί «βέβαιοι» για την επικείμενη νίκη τους κόντρα στο Ιράν, οι Ιρανοί «σίγουροι» για την καταστροφή του «άξονα του κακού» Ισραήλ και των Σιωνιστών, οι Τούρκοι «υπερδύναμη» του εαυτού τους με ανοιχτά πολλά μέτωπα, η Αίγυπτος έχει ισλαμική πλέον κυβέρνηση και δεν βλέπει κανέναν γύρω της, οι Κούρδοι θέλουν το κράτος τους, οι Αρμένιοι το ίδιο, οι Αλβανοί την μεγάλη Αλβανία με λίγο από Ελλάδα και οι Σκοπιανοί το ίδιο με λίγο ιστορία ελληνική στο πακέτο, η Γερμανία κάνει ότι μπορεί να αναβιώσει τον Ευρωπαϊκό εθνικισμό, η Γαλλία αφού βομβάρδισε τη Λιβύη ανυπομονεί να κάνει το ίδιο και στον Άσσαντ, με τον τελευταίο να επιμένει να αυτοκαταστρέφει τη Συρία και τους αντάρτες να σφάζουν σαν αρνιά τους συμπολίτες τους για μια κυβέρνηση, την Αγγλία χαμένη μεταξύ Ολυμπιακών αγώνων και βέβαιης συμμετοχής σε ότι μυρίζει πόλεμο, με Πακιστάν –Κορέα-Ινδονησία να κάνουν ότι μπορούν από εξοπλισμούς σε μια κούρσα με νικητή τον κανένα, την Κίνα να έχει ετοιμάσει στρατό πιο πολύ και από τα μυρμήγκια, την Σαχάρια και υποσαχάρια αφρική να ακροβατεί μεταξύ εμφυλίων, λιμών και λοιμών και στο τέλος αυτής της ιστορίας η Ελλάδα να ασθμαίνει πεθαίνοντας, παρακολουθώντας ως τελευταίος μαραθωνοδρόμος την πιο μεγάλη κούρσα του πλανήτη. 

Η σημαία του PKK υψώνεται στο Şemzinan-Ανενόχλητο δρά το PKK

Με την κίνηση τους αυτή οι Κούρδοι Μαχητές του PKK επιβεβαιώνουν τον έλεγχο της περιοχής του ŞEMZINAN (SEMDINLI) αντικρούοντας κάθε ισχυρισμό της Τουρκικής Προπαγάνδας σύμφωνα με την οποία ο ορεινός όγκος του Goman που δεσπόζει της πόλης είναι υπο τον ελεγχο του Τουρκικού στρατού

Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης: Ο χριστιανός ήρωας των Βαλκανικών Πολέμων

Με αφορμή τη  συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων (1912), ιερό καθήκον επιτάσσει  αναφορά σε μια από τις πιο ηρωικές μορφές που κυριάρχησαν σε αυτούς, του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.
                                                     ***
Γεννήθηκε στην Ύδρα το 1855. Καταγόταν από αρχοντική ναυτική οικογένεια και ακολουθώντας την ναυτική της παράδοση, το 1873 κατετάγη στο Βασιλικό Ναυτικό, στο Ναυτικό Σχολειό. Απεβίωσε στις 22 Αυγούστου1935στο Παλαιό Φάληρο και ενταφιάστηκε, κατόπιν επιθυμίας του, στον οικογενειακό τους τάφο στην Ύδρα. Το όνομά του έχει δοθεί μέχρι σήμερα σε 4 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού: Στο τελευταίο από αυτά, τη  φρεγάτα «Κουντουριώτης» ο θυρεός της, φέρει το Σταυρό και από κάτω την ημισέληνο με τη φράση «ΠΛΕΩ ΜΕΘ' ΟΡΜΗΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ»,η οποία  αναγραφόταν στο σήμα που έστειλε ο ΝαύαρχοςΚουντουριώτης, κατά την καταδίωξη του Τουρκικού Στόλου στηΝαυμαχία της Έλλης. Ο Σταυρός επί της ημισελήνου συμβολίζει την νίκη του ορθοδόξου Ελληνικού έθνους επί του Τουρκικού.

ΩΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ !!!

Σημείωση συντάκτη: Αυτό το άρθρο συντάχθηκε για να φτάσει στα αυτιά των υψηλά ιστάμενων στην κυβέρνηση και στα επιτελεία άμυνας.
Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας δύσκολων πολιτικών αποφάσεων που υπάρχει η πιθανότητα (μεγάλη) να φέρει κοινωνικές αναταραχές και πτώχευση. Προσωπικά δεν το εύχομαι αλλά είναι πιθανό, δηλαδή:
-Πρέπει να ψηφίσετε πολύ σκληρά μέτρα στην βουλή που πιθανόν (και το ξέρετε) να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να επαναστατήσει ο κόσμος εναντίον σας, σε σημείο που να μην μπορείτε να σταθείτε πουθενά. Αν δεν πάρετε αυτά τα μέτρα δεν έχει δόση. Πέρσι τρομάξαμε να πάρουμε τα 6 δις φέτος θα πάρουμε τα 30 δις; Πολύ δύσκολο.
-Πρέπει να τελειώσετε με την συμφωνία για τον αγωγό ΕΛΛΑΣ- ΚΥΠΡΟΣ –ΙΣΡΑΗΛ (αλήθεια πως θα το δεχθεί η ΤΟΥΡΚΙΑ αυτό;)
Όμως είναι και μήνας μεγάλων στρατιωτικών ανακατατάξεων, που έχουν σχέση με τα τεκταινόμενα στην ΕΛΛΑΔΑ δηλαδή:

“ΤΑ ΖΩΑ ΜΟΥ ΑΡΓΑ…” με τις έρευνες Υδρογονανθράκων !!!

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από το defencenet
Τι συμβαίνει με τις έρευνες στα κοιτάσματα; - Επιστολή-κεραυνός καταγγέλλει καθυστερήσεις
Γιατί καθυστερούν οι διαδικασίες σε ότι αφορά την έρευνα των κοιτασμάτων υδρογονανθράκκων στην Ελλάδα;; Και δεν μιλάμε για την ΑΟΖ. αναφερόμαστε στην διαδικασία που έχει εκκινήσει για τις έρευνες σε Ιόνιο και θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Ενώ η όλη διαδικασία έπρεπε να "τρέχει" και να έχει τον χαρακτηρισμό "εθνικής προτεραιότητας" εν τούτοις είναι "χαρακτηριστικά αργές" και εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα για ποιο λόγο καθυστερούν οι διαδικασίες. Στις 25/08 το defencenet.gr πρώτο έθεσε το ζήτημα της καθυστέρησης στην έναρξη του ουσιαστικού τμήματος της διαδικασίας που αφορά την προεπιλογή των εταιρειών που θα προεπιλεγούν για την διενέργεια των πρώτων ερευνών. Υπάρχει κάτι που δεν το κοινοποιούν στους Έλληνες πολίτες; Μήπως το "μακρύ χέρι" της τρόϊκα σαμποτάρει για ευνόητους λόγους, την έναρξη των ερευνών; Ή μήπως υπάρχει, μήπως ενδιαφέρον εγχώριου επιχειρηματικού ομίλου να καθυστερήσουν οι έρευνες; Και το τραγικό σε αυτή την περίπτωση δεν είναι οι κινήσεις του επιχειρηματικού ομίλου, το τραγικό είναι ότι βρίσκουν ενταπόκριση απ'ότι φαίνεται οι προσπάθειες τροχοπέδησης των ερευνών.