“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΨΑΧΝΕΙ ΑΙΤΙΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

"Eλληνικό μαχητικό F-16 απείλησε με κατάρριψη τουρκικό AΦΝΣ CN-235"!
Mε το γνωστό θρασύδειλο ανατολίτικο ύφος το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι ελληνικά μαχητικά F-16C, καταδίωξαν στον διεθνή εναέριο χώρο αεροσκάφος αεροσκάφος CN-235 του τουρκικού Ναυτικού και μάλιστα το είχαν εγκλωβίσει με το ραντάρ σε διαμόρφωση βολής πυροβόλου και βλήματος AIM-9L, επί 2 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα!

Τώρα …να ξανά –“αγοράσουμε” το πραγματικό “Ασφάλιστρο έναντι των κινδύνων” του Γένους.

Του Δρ. Κωνσταντίνου  Βαρδάκα
Ο μπάρμπα- Δημητρός από την Άγρα ένα καθαρό  κτηνοτροφικό χωριό της Δυτικής Λέσβου τηλεφωνούσε επανειλημμένα το “μωρέλι” του τον Θύμιο  στην Αθήνα που σπούδαζε οικονομικά.
-Λεβέντη μου τώρα που θα έρθεις στο μνημόσυνο της γιαγιάς Χαρίκλειας φρόντισε να μας πεις δυο πράγματα …να για αυτά τα ασφάλιστρα έναντι  κινδύνων!! Που τα ακούμε αυτές τις μέρες και δεν καταλαβαίνουμε “τίποτες”.

Die Linke: Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να ζητά επανορθώσεις

Ως λήξαν θεωρεί το ρήγμα που είχε προκληθεί στις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ το «Die Linke» με αφορμή τη θέση του κόμματος για τις γερμανικές επανορθώσεις, όπως δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΚΟ του κόμματος Βόλφγκανγκ Γκέργκε. «Το προεδρείο μας αποφάνθηκε ομόφωνα ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να ζητεί αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό δεν θα πάψουμε ποτέ να το ζητάμε από τη γερμανική Βουλή».

Πώς ο Τσίπρας καταφέρνει να ακροβατεί μεταξύ ριζοσπαστικής Αριστεράς και Σοσιαλδημοκρατίας -Πως τον βοηθά η ιταλική διανόηση

Σκίτσο Δ. Χαντζόπουλου

Να ισορροπήσει σε δύο «βάρκες» επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος, εν όψει και της υποψηφιότητας του για την προεδρία της Κομισιόν και την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από μια ομάδα ετερόκλητων συνιστωσών με διαφορετικές θέσεις σε κόμμα εξουσίας, βρίσκεται να «πατάει» σε δύο χώρους: τη ριζοσπαστική Αριστερά και τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του Κέντρου.

Γέρων Παΐσιος - Ρωσική Ταινία

Γέροντας Παΐσιος: Ὅταν ὅμως δεῖτε συμφορὲς στὴν Ἑλλάδα, τὸ κράτος νὰ βγάζη παλαβοὺς νόμους καὶ νὰ ὑπάρχη γενικὴ ἀστάθεια, μὴ φοβηθῆτε, θὰ βοηθήση ὁ Θεός

Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ νεοκυκλοφορηθέν βιβλίο "Λόγοι Γέροντος Παϊσίου, Περὶ προσευχῆς"

-Γέροντα θὰ γίνη πόλεμος;

-Ἐσεῖς κάνετε προσευχή; Ἐγὼ ἔχω ἀπὸ τὴν ἄνοιξη μέχρι τὸ φθινόπωρο ποὺ κάνω ἐπιστράτευση προσευχῆς -ἀθόρυβα-, γιὰ νὰ μᾶς λυπηθῆ ὁ Θεός, νὰ ἀποφύγουμε τὴν ἐπιστράτευση καὶ τὸν πόλεμο. Εἶχα πληροφορία: "Κάνετε πολλὴ προσευχή, γιὰ νὰ ἐμποδιστοῦν οἱ Τοῦρκοι, διότι τὴν Κυριακὴ 16 Ὀκτωβρίου, ἔχουν σκοπὸ νὰ μᾶς χτυπήσουν" (εἰπώθηκε τὸν Νοέμβριο τοῦ 1983. Ἡ πληροφορία δὲν ἦταν ἀνθρώπινη ἀλλὰ θεϊκή). Δόξα τῷ Θεῶ, μέχρι στιγμῆς μᾶς φύλαξε ἡ Παναγία, ἂς εὐχηθοῦμε νὰ μᾶς προστατεύσει καὶ στὴ συνέχεια.