“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

"Το θέμα της ενέργειας, κορυφαίο για Ελλάδα-Κύπρο"

Την ανάγκη υλοποίησης μιας εθνικής στρατηγικής στον τομέα των υδρογονανθράκων και της ενέργειας προς όφελος Ελλάδας - Κύπρου, τόνισε ο Έλληνας υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ύστερα από μακρά και διεξοδική συζήτηση με την υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Πραξούλα Αντωνιάδου.  
Την ανάγκη υλοποίησης μιας εθνικής στρατηγικής στον τομέα των υδρογονανθράκων και της ενέργειας προς όφελος Ελλάδας - Κύπρου, τόνισε ο Έλληνας υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ύστερα από μακρά και διεξοδική συζήτηση με την υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Πραξούλα Αντωνιάδου. 

Καμμένος: Έχετε ήδη υπογράψει σε Αγγλικό δίκαιο

Ο Πάνος Καμμένος έβγαλε στην σελίδα του στο facebook έγγραφα που δείχνουν ότι έχουν υπογράψει σε αγγλικό δίκαιο...

«Αρχίζει να φουσκώνει... το κέικ»- Ανησυχία σεισμολόγου για το ηφαίστειο της Σαντορίνης

«Οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο όμως... προειδοποιεί»- είπε το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου, ο καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Φίλιππος Βαλλιανάτος, αναφερόμενος στην πρωινή ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Κρήτη αλλά και την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης.   Ο κ. Βαλλιανάτος ανέφερε ότι ο σεισμός είναι μεν ένας φυσιολογικός σεισμός για τα δεδομένα της Κρήτης, αυτό που προβληματίζει, δε, είναι η ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο. «Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει ... το κέικ της Σαντορίνης» - είπε ο Φ.Βαλλιανάτος, παρομοιάζοντας το ηφαίστειο με ένα κέικ, το οποίο έχει παραμορφωθεί φουσκώνοντας. Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην ευρύτερη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο 6μηνο στην περιοχή της Σαντορίνης, όπου μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 20 σεισμικές δονήσεις, εντάσεως ως και 3,5 ρίχτερ, οι οποίες, όμως, σύμφωνα με τον κ. Βαλλιανάτο συνιστούν μια προειδοποίηση ότι ενδέχεται «κάτι να συμβεί», ενώ παραπέμπει στη δεκαετία του '50, οπότε είχε παρουσιαστεί ένα παρόμοιο φαινόμενο που είχε «φέρει» έναν πολύ ισχυρό σεισμό.   «Όταν παίρνει φωτιά το σπίτι του γείτονα, φυσικό είναι να ανησυχείς κι εσύ» - είπε ο Φ.Βαλλιανάτος, τονίζοντας ότι αν και οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο προειδοποιεί! Όπως είπε, οι αρχές έχουν ήδη ειδοποιηθεί, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να έχουν εξετάσει σενάρια και τρόπους αντίδρασης, γιατί ακόμη και η πιο «απλή» εκδοχή, το να αρχίσει να βγαίνει τέφρα από το ηφαίστειο, θα έχει συνέπειες, επηρεάζοντας - αν μη τί άλλο - τα αεροπορικά δρομολόγια.

cretalive.gr

Σαμαράς μετά τη συνάντηση με τον Πούτιν: «Η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος»

Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά την οποία συζητήθηκαν οι ελληνορωσικές σχέσεις και η κατάσταση στην Ελλάδα. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Σαμαράς δήλωσε : «Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική, σε όλα τα ζητήματα. Εξέθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και  διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας. Μιλήσαμε ακόμα για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν. Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της. Και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος».

ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ Η ΡΩΣΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Μετά τις φαιδρές αντιδράσεις των έμμισθων διαδηλωτών των Αμερικάνων, για δήθεν νοθεία στις εκλογές της Ρωσίας, ο Πούτιν, σύμφωνα με πληροφορίες του liako.gr, δέχθηκε τις "φιλικές συμβουλές" συμβούλων της Χίλλαρυ να αφήσει την εξουσία, να μην συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές και να δεχθεί μία αδρά καλοπληρωμένη θέση στο παγκόσμιο συμβούλιο κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, μαζί με τον Γκορμπατσώφ, αντί να κινδυνεύσει να λυντζαριστεί από το πλήθος των κομμουνιστών, όπως ο Γκαντάφι. Η αντίδραση του Πούτιν ήταν άμεση και αφού τους σικτίρισε με τον δικό του τρόπο, λέγοντας ότι ο Μακέϊν, που μίλησε για νοθεία στις ρωσικές εκλογές, έμεινε για πολύ καιρό μέσα σε κλουβί των Βιετκόγκ στο Βιετνάμ και έχει χάσει τα λογικά του, έβαλε τον στρατηγό του, τον Sergey Karakaev διοικητή των πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας να δηλώσει  πως οι πύραυλοι οι οποίοι βρίσκονται σε υπηρεσία έχουν προς το παρόν κενό πρόγραμμα στόχευσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να στοχεύσουν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση συμπεριλαμβανομένης και της αμφιλεγόμενης αντι-πυραυλικής ασπίδας, ή άλλων επιθυμητών στόχων. «Δεν υπάρχουν τεχνικοί περιορισμοί στη χρήση των στρατηγικών πυραύλων. Χρειάζεται πολύς λίγος χρόνος για να επιλεγεί κάποιος στόχος και να φορτωθεί ένα νέο πρόγραμμα πτήσης», δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός των πυραυλικών δυνάμεων.

«Πλημμύρισε» το Σύνταγμα για λίγα κρεμμύδια και πατάτες

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την προσπάθεια υποβάθμισης των προϊόντων τους θέλησαν να εκφράσουν οι αγρότες της Βοιωτίας. Από τις 6:00 το πρωί έστησαν στην πλατεία Συντάγματος μία αυτοσχέδια λαϊκή, όπου μοιράζουν δωρεάν λαχανικά προκειμένου να γνωρίσουν οι καταναλωτές τα άριστης ποιότητας, όπως υποστηρίζουν, προϊόντα τους.
Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου που «μυρίστηκε» τα καρότα, τις πατάτες και τα άλλα λαχανικά έχει επισκεφθεί την λαϊκή για να γευτεί τα λαχανικά. Σύμφωνα με τους παραγωγούς εδώ και ένα χρόνο γίνεται συστηματική προσπάθεια για την υποβάθμιση των προϊόντων τους με επιχείρημα την μόλυνση του Ασωπού.
Στη συνέχεια οι αγρότες θα μεταβούν στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, όπου θα μοιράσουν 3 τόνους φρέσκα λαχανικά. «Είμαστε παραγωγοί από τη Θήβα. Οικονομικά συμφέροντα δυσφημούν τα δικά μας προϊόντα, για αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ στο Σύνταγμα για να διαπιστώσει ο κόσμος ότι δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα. Με αυτά τα προϊόντα μεγαλώσαμε εμείς και τα παιδιά μας. Είναι από τη μάνα ελληνική γη», δηλώνει παραγωγός από τη Θήβα.
«Η πιο ελεγμένη περιοχή από κρατικούς φορείς είναι αυτή των Θηβών» τονίζει μια αγρότης από τη Θήβα.