“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Τι εξαφανίζει τις αμαρτίες μας;

Α΄. Αναφέρει η αγία Γραφή (Γ΄ Βασ. 17ο κεφ.) ότι μετά την ανομβρία που επικράτησε την εποχή του προφήτη Ηλία στο Ισραήλ, τα πάντα ξεράθηκαν και κάηκαν·οι χείμαρροι, όπως ο Χορράθ κοντά στον οποίον ζούσε ο Ηλίας, και αυτοί στερέψανε.
Έτσι φοβερή πείνα επικράτησε στο Ισραήλ. Οι άνθρωποι και τα ζώα πεθαίνανε συνεχώς λόγω ελλείψεως τροφής και νερού. Τα πάντα καταστρεφόταν.

Σειρήνες πολέμου θα ηχήσουν αύριο σε ολόκληρη την χώρα - Με πολεμική ετοιμότητα απαντά η Ελλάδα στα περί «αναθεώρησης της Λωζάνης»

Σειρήνες Πολιτικής Αμυνας θα ηχήσουν ξανά μετά από πολλά χρόνια σε ολόκληρη την χώρα αύριο Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της πανεθνικής (με την έννοια ότι συμμετέχουν εκτός από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και σειρά υπουργείων, εθνοφύλακες κλπ) στρατιωτικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2016».

Στις 10 Οκτωβρίου πάει στην Τουρκία ο Πούτιν: Θα έχει συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί στις 10 Οκτωβρίου την Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ενέργεια, ανακοίνωσε σήμερα ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ. “Η επίσκεψη θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου”, είπε ο Ουσάκοφ από την Αστάνα του Καζακστάν όπου βρίσκεται. Πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου και θα έχει “διμερείς επαφές” με τον Ερντογάν.

Γιατί δεν κατεβαίνουν στους δρόμους οι ελεύθεροι επαγγελματίες;

Γράφει ο  Γιώργος Περάκης
Μίλησα πρόσφατα με ένα φίλο μου που είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της τεχνολογίας. Η αλήθεια είναι ότι, ως μετανάστης στο εξωτερικό, για το περισσότερο της ενήλικης ζωής μου δεν γνώριζα τις ακριβείς λεπτομέρειες για το πως φορολογείται ένας αυτοαπασχολούμενος στην Ελλάδα. Όταν λοιπόν μου εξήγησε με νούμερα και ποσοστά την φορολογία και εισφορολογία που υπόκειται κάποιος ή κάποια που συντηρεί ατομική επιχείρηση, στην αρχή δεν τον πίστευα.