“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

οι ψαλιδόκωλοι και το “τυρί-Ελλάδα” στην φάκα

Ψαλιδόκωλος, λέγεται εκείνος που φοράει φράκο, επειδή το φράκο είναι σχιστό πίσω σαν ουρά χελιδονιού.
Με λίγες ώρες διαφορά  από το αίτημα για ένταξη στον ΕLA και από τις 4 συστημικές τράπεζες. Η προσφυγή στον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας γίνεται για προληπτικούς λόγους.

Αφιέρωμα "Μακεδονίας της Κυριακής": Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης (1924-1994), Παρακαταθήκη αιωνιότητας

Αφιέρωμα στον νέο άγιο της εκκλησίας
Άνθρωποι που τον γνώρισαν αναφέρονται στη θυσιαστική του αγάπη για τον κόσμο, στην εγκαρτέρηση και την ελπίδα που μετέδιδε, στις θαυματουργικές του επεμβάσεις, στην αγάπη του για το οικουμενικό πατριαρχείο και την Ελλάδα, στην προφητεία του για το δόσιμο της Κωνσταντινούπολης στους Έλληνες.

Κείμενα
Πατήρ Βασίλειος Καλλιακμάνης
Αθανάσιος Ρακοβαλής
Γεώργιος Μαρτζέλος
Αλέξανδρος Κοσματόπουλος

Δείτε το συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Μητσικώστα για τον Βασίλη Λεβέντη (βίντεο)

Ο Γιώργος Μητσικώστας εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και μετά από τόσα χρόνια σάτιρα στον Βασίλη Λεβέντη, έγραψε ένα βίντεο στο οποίο παρείχε την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στο κόμμα της Ένωσης Κεντρώων και τον ίδιο τον Βασίλη Λεβέντη προσωπικά.

ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΑ «ΘΕΡΜΑ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Παραμονές ελληνικών εκλογών, σχετική πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και οι Τούρκοι πολλαπλασιάζουν τις ανακοινώνεις τους για «θερμά» επεισόδια στο Αιγαίο ενώ από ελληνικής πλευράς δεν γίνεται καμία αναφορά για την όλη κατάσταση που εμφανίζεται σαν εξαιρετικά εύφλεκτη και επικίνδυνη.
Το καινούργιο «σοβαρό» επεισόδιο, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές αναφορές, έγινε στις 16 του Ιανουαρίου στο ανατολικό Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή του τουρκικού ναυστάθμου Aksaz.