“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ …. ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ;;;

Απίστευτη πρόκληση σε προεκλογική αφίσα: «ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Η Ελλάδα «πρωταγωνιστεί» τώρα και σε προεκλογικές αφίσες στο εξωτερικό. Είναι πραγματικά εξωφρενική η ιδέα του κόμματος «UNI»  να χρησιμοποιήσει την χώρα μας σε προκλητική του αφίσα. Η γαλλική ακροδεξιά οργάνωση  έχει αφισοκολλήσει στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις  την αφίσα που γράφει  «Με τον Ολάντ θα έχετε την Ελλάδα» γράφει η αφίσα. Αν εννοούν ότι η Γαλλία θα γίνει Ελλάδα… ή ότι η Γαλλία θα μπορέσει να αγοράσει την Ελλάδα  δεν διευκρινίζεται…Όπως και να το εννοούν οι Γάλλοι ακροδεξιοί το βρίσκουμε απαράδεκτο.

prionokordela

CNN: Τα οικονομικά προβλήματα τρέφουν την Ακροδεξιά;

Προβληματισμός επικρατεί σε όλη την Ευρώπη καθώς τα εξτρεμιστικά κόμματα ολοένα και κερδίζουν έδαφος εξαιτίας της λαϊκής δυσαρέσκειας για την οικονομική κρίση. Δείτε τι λένε κορυφαίοι αναλυτές στο CNN
Το CNN στο κεντρικό του θέμα διερωτάται εάν η κρίση και τα οικονομικά προβλήματα βοηθούν στο να κερδίζει ολοένα έδαφος η Άκρα δεξιά. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η επιτυχία του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών έκανε την αρχή καθώς τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με την Ακροδεξιά. Μια μέρα μετά σημειώνει, στην Ολλανδία η άρνηση του ακροδεξιού κόμματος της Ελευθερίας να στηρίξει τα μέτρα λιτότητας οδήγησε στην κατάρρευση της κυβέρνησης. Δύο διαφορετικά σενάρια αλλά με ένα κοινό:  τις προσπάθειες των εξτρεμιστικών κομμάτων να κερδίσουν υποστήριξη από τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την οικονομική κρίση μέσα σε ένα σκηνικό μιας ευρύτερης κοινωνικής αναταραχής και ενός κλίματος κατά των μεταναστών.

Bόμβα Ε.Βενιζέλου: "Μόνο με 50% των "μνημονιακών" και 180 έδρες ζει το Μνημόνιο"

«Δεν βάζει το κεφάλι του στο ντορβά» ο Ε.Βενιζέλος και για πρώτη φορά σήμερα, τουλάχιστον κατά την προεκλογική περίοδο (γιατί αυτό το έχει ξαναπεί παλαιότερα) σε δηλώσεις του έκανε σαφές ότι για να μπορέσει να συνεχίσει την πολιτική των Μνημονίων μια νέα συγκυβέρνηση θα πρέπει να συγκεντρώνει «Τουλάχιστον 180 βουλευτές και τουλάχιστον το 50% των κομμάτων αυτών σε ποσοστό του εκλογικού σώματος»! Και όταν λέμε «Δεν βάζει το κεφάλι του στο ντορβά» ξέρει πως οτιδήποτε άλλο οδηγεί σε ειδικά δικαστήρια. Και σε ότι αφορά το πρώτο Μνημόνιο που δεν συγκέντρωσε τους 180, υπήρξε το δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο περιελάμβανε πολύ έξυπνα και τις ρυθμίσεις του πρώτου και με την ψήφο της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε και το πρώτο!

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: "ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤO ΔΙΚΑΣΤΗΡΙO"

«Αυθαίρετη» χαρακτηρίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος με δήλωση του την απόφαση της δικαιοσύνης να προφυλακίσει την σύζυγο του Β. Σταμάτη. Επίσης υποστηρίζει πως ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης «θα ειπωθούν όλα» και τονίζει πως «δεν εκβιάζεται»
Η δήλωση του Α. Τσοχατζόπουλου:

Κεραυνοί Α.Τσίπρα κατά του pay - roll της τρόϊκας: Διαπλοκής, πολιτικών και δημοσιογράφων

Σφοδρή επίθεση στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, κυρίως τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια που στηρίζουν το Μνημόνιο και τις πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν ως εκπρόσωποι των ξένων δανειστών στην χώρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα από την Λαμία, όπου μίλησε και έστειλε μήνυμα στην μνημονιακή διαπλοκή: «Ο καιρός που είχατε τον πολιτικό κόσμο στο χέρι πέρασε. Οι μάσκες σας έχουν πέσει. Είστε ταυτισμένοι με το Μνημόνιο. Το υπερασπιστήκατε με λύσσα. Είστε τόσο ένοχοι όσο είναι και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις» κατήγγειλε και είναι η πρώτη φορά που ένας πολιτικός ηγέτης θέτει το θέμα των ευθυνών των ΜΜΕ για την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. "Είστε ταυτισμένοι με το Μνημόνιο. Το υπερασπιστήκατε με λύσσα. Είστε τόσο ένοχοι όσο είναι και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Έχετε σφιχταγκαλιάσει Βενιζέλο και Σαμαρά, γιατί είναι οι άνθρωποι των δικών σας συμφερόντων. Τον έναν τον έχετε παντρευτεί απ΄τα παλιά και στον άλλο δίνετε "παιδιά" για υιοθεσία.

Βόμβα μεγατόνων από Στρος Καν αλλάζει γαλλικές και ελληνικές εκλογές.

Παγίδεψε ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί τον Ντομινίκ Στρος Καν σε αυτήν την αποφράδα μέρα της Ν. Υόρκης με την υπόθεση της καμαριέρας; Αυτό ισχυρίζεται ο π. επικεφαλής του ΔΝΤ στη Guardian. Αναφέρεται και στην Ελλάδα. Η νίκη Ολάντ στον δεύτερο γύρο φαίνεται σχεδόν δεδομένη. Το δείχνουν οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις, στις οποίες....ναι μεν ο Σαρκοζί κατορθώνει να ανακτήσει δυνάμεις, ωστόσο η διαφορά του με τον Ολάντ αγγίζει το 8%. Σε αυτήν την καυτή φάση της προεκλογικής εκστρατείας την εμφάνισή του έκανε ο π. επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος αξίζει να υπενθυμίσουμε είχε πολλές πιθανότητες να βρισκόταν στη θέση που είναι σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ, αν δεν είχε μεσολαβήσει η πολύκροτη υπόθεση με την καμαριέρα.

Προκλητικό δημοσίευμα της Sabah " Με τις άδειες ερευνών δώσαμε καλή απάντηση στους Έλληνες"

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Με προκλητικό δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα Sabah κάνει αναφορά στις άδειες για έρευνες των τούρκων στην περιοχή κοντά στο Καστελόριζο και αναφέρει πως η Τουρκία εξέδωσε άδειες ερευνών «σε όλες τις ΑΟΖ στη Μεσόγειο» «Κίνηση που θα εκνευρίσει του έλληνες. Με τις νέες άδειες δόθηκε απάντηση στην Ελλάδα, η οποία ισχυρίζεται πως έχει δικαίωμα ερευνών στη Μεσόγειο λόγω της ύπαρξης νήσων 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων» αναφέρει η Sabah. H τουρκική εφημερίδα συνεχίζει και γράφει χαρακτηρηστικά « η Τουρκική εταιρεία πετρελαίου εξέδωσε άδειες μέχρι τη Ρόδο και τα σύνορα με την Αίγυπτο και ακόμα δυτικά της Κύπρου.

Spiegel: Tότε που οι Έλληνες μας κορoϊδευαν που αγοράζαμε μια φέτα καρπούζι

«Βάλτε μου μια φέτα καρπούζι και τέσσερις ντομάτες». Ένα νέο προκλητικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel για τις αλλαγές στις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων. Όπως αναφέρει το περιοδικό, στην Ελλάδα βλέπαμε παλιότερα ως ..... ανέκδοτο τις καταναλωτικές συνήθειες των Γερμανών! Τώρα όμως λόγω κρίσης τα πράγματα άλλαξαν...Η κατανάλωση είχε γίνει η κύρια πηγή της αυτοεκτίμησης για τους Έλληνες, οι οποίοι ωθούμενοι από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ ακολούθησαν ένα συγκεκριμένο μοντέλο κατανάλωσης, γράφει το Spiegel. Και η τάση αυτή συνεχίστηκε με την εισροή των κονδυλίων της ΕΕ, σύμφωνα με το περιοδικό. Οι καιροί όμως άλλαξαν και «η κατανάλωση έπεσε από το βάθρο της λόγω της κρίσης και όλο και περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν την αξία της γερμανικής λιτότητας.

Το σχέδιο του ΟΗΕ για την παγκόσμια διακυβέρνηση ...

Ξέρετε ότι ο ΟΗΕ έχει στα σκαριά ένα σχέδιο παγκόσμιας διακυβέρνησης, που δεν είναι καν μυστικό- Το ονομάζει «βιώσιμη ανάπτυξη», και αν ισχύσει, θα αλλάξει για πάντα όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Πρόκειται για μια αναφορά 204 σελίδων, με τίτλο «Working Towards a Balanced and Inclusive Green Economy, A United Nations System-Wide Perspective», που δημοσιεύτηκε εν όψει της επερχόμενης συνάντησης Rio 20 του ΟΗΕ στη Βραζιλία. Το σχέδιο προβλέπει ένα παγκόσμιο σύστημα φορολόγησης του άνθρακα, παγκόσμια δίχτυα ασφάλειας, και μια ενιαία για τον πλανήτη πράσινη οικονομία. Πολλοί από τους υποστηρικτές της βιώσιμης ανάπτυξης, πιστεύουν πως όλα γίνονται για το καλό του πλανήτη. Μάλιστα, σύμφωνα με την αναφορά, θα χρειαστεί μια πλήρης αλλαγή του τρόπου που σκεφτόμαστε και που λειτουργούμε, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ευνοϊκό για όλους.

Σκεφτείτε καλά! Η τύχη σας εξαρτάται από το χέρι σας!

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη
Αγαπητοί συμπολίτες σε μία εβδομάδα θα πρέπει να αποφασίσετε, εάν θα είστε ελεύθεροι ή θα είστε επιφανειακά ήσυχοι! Σε μία εβδομάδα θα πρέπει να αποφασίσετε, εάν με την ψήφο σας θα νομιμοποιήσετε όλα όσα μέχρι σήμερα έχουν συμβεί και όλα όσα θα ακολουθήσουν, που θα είναι πολύ χειρότερα και πολύ πιο βίαια και για πολύ περισσότερο καιρό ή θα κλείσετε ερμητικά την πόρτα στις Διεθνείς Αγορές και τους υπαλλήλους της και θα διεκδικήσετε πίσω την χαμένη σας αξιοπρέπεια, ζωή, το χαμένο σας παρόν και το ακόμα πιο χαμένο σας μέλλον! Για να μην μένω σε γενικόλογες θεωρήσεις, θα σας πω απλά ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα ταμείο που ακούει στο όνομα ΤΑΙΠΕΔ κατά τα πρότυπα της γερμανικής ΤΡΟΪΧΑΝΤ που ιδιωτικοποίησε ολόκληρη την περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας εν μία νυκτί και έστειλε 4,5 εκ. κόσμο στην ανεργία. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η λελογισμένη χρήση των ιδιωτικοποιήσεων και άλλο πράγμα το εκ του πονηρού ολοκληρωτικό ξεπούλημα.

Έβριζαν Βενιζέλο & Παπανδρέου σε συγκέντρωση - φιάσκο ΒΙΝΤΕΟ

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η συγκέντρωση και η ομιλία του Ε.Βενιζέλου στο πάλαι ποτέ προπύργιο του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα. Μερικές εκατοντάδες οπαδοί σε μία συγκέντρωση που σε τίποτα δεν θύμιζε τους "σεισμούς" των προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ σε παλαιότερες εκλογές. Και μέσα σε αυτή την παρακμιακή ατμόσφαιρα κατά την έξοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου απο το κλειστό γυμναστήριο που μίλησε αγανακτισμένος πολίτης τον προπηλάκισε και επιχείρησε να κινηθεί προς το μέρος του αλλά παρενέβη η αστυνομία και ο πολίτης απωθήθηκε. Προπηλακισμούς όμως είχαμε και στην έξοδο από τους συγκεντρωμένους άνεργους στην οδό Φαβιέρου που παρέμεναν στην περιοχή και εξακολουθούσαν να φωνάζουν "κλέφτες" και συνθήματα όπως "Αλήτες, χήτες ταγματασφαλίτες" "ψωμί, παιδεία, ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το 73".

Στο Μακελειό η αναλυτική δημοσκόπηση για όλες τις περιφέρειες της Αττικής...

Την πρώτη ολοκληρωμένη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρη την Αττική έχει στη διάθεση του το makeleio...Το γκάλοπ έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί το πραγματοποίησε ανεξάρτητος φορέας και μάλιστα σε πολύ μεγάλο δείγμα ψηφοφόρων- 3000  άτομα, όταν τα περισσότερα γκάλοπ διενεργούνται με δείγμα 1000 ατόμων...Τα αποτελέσματα όπως είδατε στην παραπάνω κάρτα είναι πραγματικά τραγικά τόσο για Πασοκ και Νεα Δημοκρατία όσο και για τον Καρατζαφέρη που φαίνεται να μην μπαίνει στη Βουλή... Απο την άλλη τα αντιμνημονιακά κόμματα προελαυνουν στην κυριολεξία ενώ πολυ υψηλά ποσοστα καταγράφει και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ... Ο "ρουφιάνος" που εξασφάλισε για το makeleio το γκάλοπ έκανε πολύ καλή δουλειά αφού η δημοσκόπηση έχει ποσοστά για όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής... Στη μεγαλύτερη περιφέρεια αυτή της 'Β ΑΘΗΝΩΝ το Πασόκ έρχεται τέταρτο ένω ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ χτυπάνε στα ίσια την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας... Αναλύτικα τα ποσοστά των κομμάτων στη Β ΑΘΗΝΩΝ είναι:

Η Milliyet, ο «Συνωστισμός στη Σμύρνη» και η ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη

Νουθετούν οι Τούρκοι τον Γ.Μπαμπινιώτη που άλλαξε το απαράδεκτο και ανιστόρητο βιβλίο της ΣΤ Δημμοτικού στο οποίο η κα Ρεπούση μετέβαλε την Σφαγή της Σμύρνης σε ... "Συνωστισμό"
Ένα εμβόλιμο και μάλλον σκόπιμο άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, με τίτλο «Βρικολάκιασε το πνεύμα πολέμου στον γείτονα» έρχεται να προστεθεί στα κατορθώματα της κας Μαρίας Ρεπούση η οποία έγραψε το βιβλίο της ΣΤ τάξης του Δημοτικού, που έμεινε στην μνήμη των Ελλήνων ως ο ... «Συνωστισμός της Σμύρνης. Η τουρκική εφημερίδα μάλιστα σηκώνει το θέμα ψηλά κάνοντας την είδηση πρωτοσέλιδο και … διαφημίζοντας με τον τρόπο αυτό την υποψηφιότητα της κας Ρεπούση, ως βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι στη χώρα μας γράφηκε και πάλι το βιβλίο της Ιστορίας της τελευταίας τάξης του Δημοτικού που είχε προκαλέσει την αντίδραση, όπως τονίζει, των εθνικιστών καθώς περιείχε ήπιες διατυπώσεις για τους Τούρκους και τους Οθωμανούς.