“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έντονη δυσαρέσκεια στην Άγκυρα προκαλεί η στάση του Ρώσου πρόεδρου να περιφρονήσει κυριολεκτικά την τουρκική πρόσκληση να παραστεί στις 24 Απριλίου στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Τουρκία για την νίκη της το 1915, στον πόλεμο κατά την απόβασης των Αγγλογάλλων στην χερσόνησο της Καλλίπολης. Οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τους Τούρκους την ίδια μέρα της επετείου της αρμενικής γενοκτονίας, σε αντιπερισπασμό στις εκδηλώσεις που γίνονται την ίδια μέρα στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν, για την εκατοστή επέτειο της αρμένικης γενοκτονίας. 

Τι θα γίνει αν ΗΠΑ και Ρωσία εμπλακούν σε πυρηνικό πόλεμο;

Σχόλιο Θ.Π.: τότε θα ακουστεί πάλι το ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ, με θεία παρέμβαση. Και θα γίνει ΕΚΕΙ πάνω από την ΠΟΛΗ. Και αλίμονο σ’ αυτόν που δεν θα υπακούσει….  
Τυχόν πυρηνικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσία θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή των ΗΠΑ. Η Ρωσία και η Κίνα θα βρίσκονται σε καλύτερη θέση. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο Γάλλος συντάκτης του διαδικυακού κόμβου «Europesolidaire», Jean-Paul Baquiast.

Ο Ιταλός αξιωματικός και η εικόνα του Αγίου Γεωργίου

Όταν πολεμούσαμε το 1940 στην Αλβανία, εναντίον των Ιταλών, που μας επιτέθηκαν χωρίς κανένα λόγο, συνέβη το εξής θαυμαστό.
Οι τσολιάδες συνέλαβαν μαζί με άλλους Ιταλούς και έναν αξιωματικό αιχμάλωτο. Οι Έλληνες στρατιώτες του αφαίρεσαν το πιστόλι, τα κιάλια κ.λ.π. Ο Ιταλός αξιωματικός τα παρέδωσε όλα ευχαρίστως.
Παρέδωσε ακόμη και τις φωτογραφίες της οικογενείας του.
Μια μικρή όμως εικόνα του Αγίου Γεωργίου δεν ήθελε να την παραδώσει με κανένα τρόπο. Τελικά του την πήρανε. Τότε ο Ιταλός αιχμάλωτος ζήτησε να δει τον διοικητή. Όταν τον συνάντησε του μίλησε με ευγενικό τρόπο και τον παρακάλεσε να του επιστρέψουν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου.