“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Παρμενίων 2015: Θα ηχήσουν αύριο οι σειρήνες συναγερμού

Οι σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας, θα ηχήσουν αύριο Τρίτη (06.10.2015)», σε όλη την Ελλάδα, για πέντε λεπτά, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015», σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

ΘΑ «ΛΑΜΨΕΙ» ΞΑΝΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ Α. ΘΡΑΚΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Νικόλαου στην επαρχία των Σαράντα Εκκλησιών, (Kırklareli), της Ανατολικής Θράκης, στην περιοχή του Kıyıköy, θα ανακαινιστεί και θα ξαναγεμίσει από ζωή μετά από εγκατάλειψη πολλών αιώνων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου που κτίστηκε την εποχή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, (527-565), μετά από 1.500 χρόνια σιωπής που το έφεραν σε κατάσταση ερειπίων, πρόκειται να ανακαινιστεί και να ξαναγίνει προσιτό στους προσκυνητές σε μια περιοχή στην Α. Θράκη, όπου πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών κατοικούσε πυκνός ελληνορθόδοξος πληθυσμός.

Nταβούτογλου: Η Ρωσία ευθύνεται για την κλιμάκωση της κρίσης στη Συρία

Θ.Π.: Άϊντε ντε, ενεργοποιήστε τους!!! Αυτό περιμένουν τρεις γενιές Ελλήνων μέχρι σήμερα!!!
Η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τους κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση παραβίασης του εναέριου χώρου της, προειδοποίησε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, έπειτα από περιστατικό που προκλήθηκε στην μεθόριο με τη Συρία από ένα ρωσικό αεροσκάφος.
«Οι κανόνες μας εμπλοκής είναι σαφείς για οποιονδήποτε παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας», σημείωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber-Turk, κατά την οποία υπογράμμισε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν την εντολή να αναχαιτίσουν «ακόμη κι ένα πουλί».

Η ΡΩΣΙΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

Ρωσικό μαχητικό κρούσης Su-34 εισέβαλλε στον τουρκικό εναέριο χώρο - Αερομαχία BVR ρωσικών Su-30SM και τουρκικών F-16C
Ρωσικό μαχητικό υποστρατηγικής κρούσης Su-34 (κατ' άλλες πηγές πρόκειται για τον προγενέστερο τύπο Su-24) εισέβαλλε σήμερα στον τουρκικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από τουρκικό έδαφος, σε αποστολή καταδίωξης και προσβολής μιας φάλαγγας ισλαμιστών του μετώπου αλ-Νούσρα που διέφευγε στην Τουρκία για να γλιτώσει από τα ρωσικά πυρά.

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΥΣΤΙΚΟ των Τούρκων ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ;

Τον Αύγουστο επισημάνθηκε τον Οκτώβριο πραγματοποιείται;
Και να που έγιναν της μόδας πάλι οι ¨ζώνες ασφαλείας¨ σαν γεωστρατηγικός σχεδιασμός επιβολής χάραξης νέων συνόρων στην ευρύτερη γειτονιά μας.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΡΑΧΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη αναστάτωση προκαλούν στην Άγκυρα οι συνεχιζόμενες πληροφορίες που έρχονται από την Συρία, σύμφωνα με τις οποίες οι ρωσικές επιχειρήσεις κατά των Τζιχαντιστών πλησιάζουν όλο και περισσότερο προς τα τουρκοσυριακά σύνορα, αλλάζοντας όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα στα οποία είχε στηριχτεί η πολιτική της Τουρκίας στο συριακό.

ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ CAESAR KUNIKOV

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με φανερό δέος αλλά και μεγάλη ταραχή τα τουρκικά ΜΜΕ παρακολουθούσαν σήμερα το πρωί επί ώρα ένα μεγάλο ρωσικό πολεμικό πλοίο καθώς περνούσε με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια τα Στενά του Βοσπόρου. Συγκεκριμένα σήμερα Κυριακή, 4/9 και ώρα 06,30 π.μ., το ρωσικό πολεμικό πλοίο, Caesar Kunikov, με νούμερο 158 bordo, πέρασε τα Στενά του Βοσπόρου ενώ οι Τούρκοι είχαν στηθεί από πολλές μεριές και παρακολουθούσαν την διέλευση του.

Ποιο ήταν το γεγονός που οδήγησε την Παναγία στο Όρος του Άθωνος

~Σε παλαιό κώδικα της βιβλιοθήκης της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας, αναφέρεται το περιστατικό περί της συνδέσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου με το αγιώνυμο Όρος του Άθωνος.
Όταν οι Απόστολοι έβαλαν κλήρους, για να ορισθεί ο τόπος όπου θα πήγαινε ο καθένας να κηρύξει το Ευαγγέλιο, τότε ζήτησε και η Παναγία να κηρύξει και κείνη κάπου, για να μη μείνει αμέτοχη στο θείο έργο της εξαπλώσεως της χριστιανικής πίστεως. Της έπεσε ο κλήρος να πάει στην Ιβηρία, δηλαδή στη σημερινή Γεωργία, ανατολικά του Ευξείνου Πόντου.

Stratfor: «Η Ρωσία δείχνει την ικανότητα ενός παγκόσμιου παίκτη»

Η Ρωσία επιτυγχάνει τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής της στη Μέση Ανατολή, και όλο και περισσότερο γίνεται παγκόσμιος ηγέτης στην επίλυση της συριακής κρίσης. Η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών αυτό επιβεβαιώνει, πιστεύουν οι αναλυτές του αμερικανικού ερευνητικού κέντρου Stratfor.