“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Τον Ήλιον Κρύψαντα - Χορός Βατοπαιδινών Πατέρων

Τον ήλιον κρύψαντα

Η κτίση συμπάσχει με το Πάθος του Κτίστου της. Ο ήλιος κρύβει τις ακτίνες του. Η γη σείεται και το καταπέτασμα του ναού σχίζεται στα δύο «από άνωθεν έως κάτω» (Μάτθ. 27,51). Ο Σωτήρας θανατώνεται. Και ο από Αριμαθαίας Ιωσήφ, κρυφός μαθητής του Χριστού, παρουσιάζεται στον Πιλάτο, για να ζητήσει το νεκρό σώμα του Διδασκάλου: «Δος μοι τούτον τον ξένον, τον εκ βρέφους ως ξένον ξενωθέντα, εβόα· δος μοι τούτον τον ξένον, ον ομόφυλοι μισούντες θανατούσιν ως ξένον».

Καταγγέλλουμε τον "θάνατο", εξαγγέλλουμε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ της ΕΛΛΑΔΟΣ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όλη την ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ οι Ορθόδοξοι Έλληνες οι μετέχοντες των ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ του ΚΥΡΙΟΥ ημών ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ εν μέσω μνημονιακής και όχι μόνο δαιμονικής λαίλαπας, μέσα στις Εκκλησιές μας καταγγέλλουμε τον ΘΑΝΑΤΟ του ΧΡΙΣΤΟΥ και εξαγγέλλουμε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ.

Φέτος το  ΑΓΙΟ ΦΩΣ ¨φώτισε¨ και ήρθε πιο νωρίς από τους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ.

ΜΕΓ. ΤΡΙΤΗ 2016
Ιεροσολύμων Θεόφιλος: ''Όργανα οι Έλληνες πολιτικοί''
Ο Πατριάρχης μίλησε και για τους Έλληνες πολιτικούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν διαχειρίζονται την μοίρα της Ελλάδος οι Έλληνες πολιτικοί. Όργανα είναι, όπως και τα μικρά κράτη που εμφανίζονται στην Ε.Ε. εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Είναι φυσικό και επόμενο η Ελλάδα να υποτάσσεται στην Ε.Ε. αφού της υποσχέθηκε ευτυχία και τα συνακόλουθα. Απεδείχθη όμως ότι ο Θεός της Ε.Ε. είναι το χρήμα».

«Ο λαός της Ελλάδος και γενικότερα οι χριστιανικοί λαοί είμαστε οι λαοί του Χριστού. Αυτή η δοκιμασία που περνάει "η χριστιανοσύνη" θα συνεχίζεται. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που συμβαίνουν αυτά που λέγονται στα Ευαγγέλια», πρόσθεσε.

"Ο Χριστός επι του Σταυρού"

Υπό Δημητρίου Π. Λυκούδη
Θεολόγου – Φιλολόγου, Υπ. Δρος Παν/μίου Αθηνών
Μεγάλη Παρασκευή σήμερον και ο Χριστός επί του Σταυρού! Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο Κύριος της Δόξης, σήμερον «τα θεμέλια της γης εδυνήθησαν φόβω του κράτους σου»[1], « ο ήλιος εσκοτίζετο και γης τα θεμέλια συνεταράττετο»[2]. Όσες ομιλίες και κηρύγματα και αν δονήσουν τον αέρα, όσα κείμενα και αν συμπλεύσουν εις την βιβλιογραφικήν φαρέτραν του έντυπου κόσμου, όσοι ζωγράφοι και αγιογράφοι και αν επιχειρήσουν ν΄ αποδώσουν  το μεγαλείο της ημέρας αυτής, δε θα καταφέρουν παρά μόνο, να μας μυήσουν επιδερμικά εις το αφ΄ εαυτού ασύλληπτο σε κενωτική θυσία και υπερφυές σε διανοητική σύλληψη μυστήριο του Θεανθρώπου, στη Σταυρική Θυσία του Λυτρωτού Κυρίου Ιησού Χριστού.