“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

☦ Συνεπώς όσο καιρό θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ζητούν τη μετάνοια και τη Θεία Κοινωνία, ο σατανάς δεν θα έχει δύναμη

Το Αίμα του Αμνού της Θείας Μεταλήψεως συντηρεί την ψυχή βαθύτατα και στηρίζει τον κόσμο να στέκεται στα πόδια του. […]

Ιδού γιατί όλος ο κόσμος θα έπρεπε να είναι στη Θεία Λειτουργία, διότι η παράταση της ζωής του είναι δώρο της Θείας Λειτουργίας. […]

Συνεπώς όσο καιρό θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ζητούν τη μετάνοια και τη Θεία Κοινωνία, ο σατανάς δεν θα έχει δύναμη. Τον εμποδίζει η δύναμη του Θεού.

☦«Τοῦ λίθου σφραγισθέντος ὑπό τῶν Ἰουδαίων καί στρατιωτῶν φυλασσόντων τό ἄχραντόν Σου Σῶμα…»

Αύριο κατά περίεργη σύμπτωση στους άδειους και συνάμα φυλασσόμενους Ενοριακούς Ναούς θα ακουστεί το αναστάσιμο απολυτίκιο του ά’ ήχου. Ας κάνουν λοιπόν τον κόπο κι ας το ακούσουν αυτό οι εντεταλμένοι φρουροί του Χριστού μας και των Αγίων του, για να καταλάβουν ότι η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΖΩΗ που πήραν εντολή να φρουρούν ούτε φρουρείται, ούτε περιορίζεται και ούτε φυλακίζεται……. ΑΛΛΑ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ

Ἀπολυτίκιον, Ἦχος α΄

«Τοῦ λίθου σφραγισθέντος ὑπὸ τῶν Ἰουδαίων καὶ στρατιωτῶν φυλασσόντων τὸ ἄχραντόν Σου Σῶμα, ἀνέστης τριήμερος Σωτήρ, δωρούμενος τῷ κόσμῳ τὴν ζωήν. Διὰ τοῦτο αἱ Δυνάμεις τῶν οὐρανῶν, ἐβόων Σοι Ζωοδότα. Δόξα τῇ Ἀναστάσει Σου Χριστέ. Δόξα τῇ οἰκονομίᾳ Σου, μόνε Φιλάνθρωπε.»

☦Όσιος Νεκτάριος ο Καρεώτης (†1500)

“Η Σκήτη των Καρεών, αγάλλου εν θείω Πνεύματι, ανθήσασα και αυτή, τον κλεινόν Νεκτάριον, νέκταρ το γλυκύτατον, αρετής απάσης, και Οσίων τον εφάμιλλον.”

Γεννήθηκε στο Μοναστήρι (Βιτώλια) των σημερινών Σκοπίων. Ο πατέρας του, με τη συμφωνία της συζύγου του, αναχώρησε μαζί με τους δύο υιούς του, για την πλησιόχωρη μονή των Αγίων Αναργύρων Καστοριάς και όλοι μαζί αφοσιώθηκαν στους ασκητικούς αγώνες.

Ο Νεκτάριος όμως, ο κατά κόσμον Νικόλαος, ποθώντας την ανώτερη ζωή, ήλθε στο Άγιον Όρος και υποτάχθηκε στους οσίους Γέροντες Φιλόθεο και Διονύσιο, στο Κελλί των Αγίων Αρχαγγέλων, του Ιάγαρη επονομαζόμενο, στις Καρυές. Με μεγάλη αγάπη τήρησε μέχρι τέλους τις μοναχικές υποσχέσεις του.

☦Ένας τέτοιος ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ μας πρέπει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ;

"το ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ πλήρωμα δεν θέλει να γυμναστεί  στην Πάρνηθα , όπου και οι θρύλοι αναφέρονται για τις εκεί νεράιδες και τα ξωτικά, αλλά θέλει να γυμναστεί πνευματικά μέσα στο φυσικό του σπίτι που είναι οι Εκκλησίες των πατέρων και των προγόνων του. Αυτοί τις οικοδόμησαν και οι πιστοί τις θεωρούν πνευματικό ιδιοκτησιακό δικαίωμα  τους.

Μέσα εκεί επιθυμούν να " γυμναστούν"  πνευματικά δηλ. να προσευχηθούν και μέσω των ΘΕΙΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ  να αναπέμψουν προσευχές - ικεσίες πρώτα για το μεγάλο λοιμικό κακό που μας βρήκε. Ήδη κάθε πιστός , κάθε οικογένεια εκτός των επώδυνων προβλημάτων της ανεργίας και της κατάθλιψης αρχίζει και υποφέρει από το λοιμικό αυτό κακό.