“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

☦ Λέει κάποτε στο γεροντικό, ο διάβολος εμφανίστηκε σε έναν ηγούμενο και του λέει: "Όλη την ημέρα καταφέρνω να κάνω τους μοναχούς σου να τσακώνονται στις δουλειές".

Φαίνεται ήταν λίγο απρόσεκτοι στον τομέα αυτό και υπήρχε μια φιλονικία. Και εκεί, λέει, που είμαι έτοιμος να τους διαλύσω όλους -γιατί σίγουρα μια αδελφότητα μοναστική, αν φιλονικούν θα διαλυθούν. Σε ένα σπίτι άμα τσακώνονται θα διαλυθούν. Σε μια δουλειά άμα τσακώνονται θα διαλυθούν. Φυσικό είναι- και λέει: "Εκεί που είμαι έτοιμος να τους διαλύσω όλους, δυστυχώς κάθε βράδυ μού χαλούν τις δουλειές μου! Μου χαλούν τα δίχτυα και τις παγίδες μου!". Του λέει ο γέροντας: "πως σου τα χαλούν;" Του λέει: "διότι κάθε βράδυ βάζουν όλοι μετάνοια και λένε συγχωρέστε με! Ό,τι έγινε σήμερα, συγχωρέστε με!".

☦ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ…

«Όταν εσύ αναπνέεις,  μην ξεχνάς  εκείνους που πνίγονται!».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΥΜΕΩΝΟΒΑ ΣΑΧΑΡΩΦ

(Κατά σάρκα αδελφή του Αγίου Σωφρονίου Σαχάρωφ 1896–1993)

apantaortodoxias

☦ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΦΩΤΊΖΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΊΩΝ

Οι Άγιοι 7 αόρατοι ασκητές,

έως ότου παραμένει η εικόνα

τής Πορταϊτισσας στό Όρος,

θά υπάρχουν και αυτοί...

Εσείς τί λέτε, οι Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΦΩΤΊΖΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΊΩΝ, αόρατοι αυτοί ασκητές, δέν φανερώνονται σέ μερικούς Γέροντες;

Δέν τούς πληροφορούν;

Ή μήπως ο Γέροντας Ευθύμιος στήν Καψάλα, ή ο Γέροντας Παρθένιος, ή ο Γέροντας Γαβριήλ, είναι παιδαρέλια καί τήν πατήσανε;

☦ «Αυτοί θα μας δικάσουν στην άλλη ζωή!»

Διαβάζοντας σε ένα δημοσίευμα του fb την απάντηση του αγίου Παϊσίου σε ερώτηση ενός ιερέως, ότι δηλαδή ίσως θα έβρισκε τους αγίους που έψαχνε σε κακόφημη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενθυμήθηκα το παρακάτω περιστατικό.

''Πριν από είκοσι περίπου έτη, ήμασταν στην Δράμα με δύο ευλογημένους Ιερομονάχους από το Άγιον Όρος και ένα συγγενικό τους πρόσωπο. Ψάχνοντας για να βρούμε τα ΚΤΕΛ, σταματήσαμε σε ένα καφενεδάκι για να ρωτήσουμε και ήρθε ένας ατημέλητος άνθρωπος, ίσως και πιωμένος και πέφτοντας στο χέρι του ενός Ιερομονάχου, που καθόταν στην θέση του συνοδηγού, έκλαιγε και έλεγε:

☦ “…καί φωτιά βγῆκε σ' ἐκείνους πού θέλησαν βιαστικά, ἐπιπόλαια καί περίεργα νά πραγματοποιήσουν τήν ἐκταφή του”

Εἶχε πεῖ ὁ ὅσιος ὅτι θά φανερώσει σημεῖο γιά τήν πραγματοποίηση τῆς ἀνακομιδῆς τῶν τιμίων λειψάνων του. Τά πρῶτα χρόνια ὅσοι ἐπιχείρησαν ν' ἀνοίξουν τόν τάφο του ἔφυγαν ἄπρακτοι, γιατί ὁ ὅσιος, μέ τόν τρόπο πού ἐκεῖνος γνώριζε, δέν τούς τό ἐπέτρεψε. Ἀναφέρεται ὅτι καί φωτιά βγῆκε σ' ἐκείνους πού θέλησαν βιαστικά, ἐπιπόλαια καί περίεργα νά πραγματοποιήσουν τήν ἐκταφή του.

Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης

Hlias Daslis