“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ : ότι έπαθε το Ιράκ, το ίδιο θα πάθει και η Τουρκία

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Η φωτογραφία του άρθρου  είναι ενδεικτική και αποδεικτική το τι θα προκύψει μετά την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ υπό των αγαρηνών του Ερντογάν.
Η Πλατυτέρα και οι τα άλλα Ορθόδοξα Περικαλλή Ψηφιδωτά του Ιερού Σεβάσματος μας δεν θα κάνουν μόνο τα πόδια των τούρκων να τρέμουν , όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μουεζίνης που έψαλλε παράνομα μέσα στο καθολικό της  ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ,αλλά θα τους τα κόψουν κιόλας.

Η Αγία Ευφημία η Μεγαλομάρτυς

Η μνήμη της εορτάζεται την 11 Ιουλίου και 16 Σεπτεμβρίου

Η Μεγαλομάρτυς Ευφημία
Η γενναίοψυχη Μεγαλομάρτυς του Χριστού Ευφημία έζησε και μαρτύρησε επί του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, πού βασίλεψε από το 284 μέχρι 305 μ.Χ. Η Ευφημία καταγόταν από την Χαλκηδόνα. Ο πατέρας της ονομαζόταν Φιλόφρων. Ήταν πολύ πλούσιος και κατείχε το αξίωμα του Συγκλητικού. Η μητέρα της, η Θεοδοσιανή, ήταν γυναίκα με πίστη χριστιανική.

Η ταπείνωσις είναι η πιο χαριτωμένη αρετή

«Οι άγγελοι εις τον Ουρανόν μέσα εις την δόξαν και τους ύμνους. Οι άνθρωποι εις τας χαράς των και εις τα παλάτια των. Ο δε Θεός και δημιουργός μέσα εις εν σπήλαιον και επάνω εις την φάτνην των ζώων, ωσάν τον τελευταίον πτωχόν άνθρωπον! Τι ταπείνωσις του Ιησού μας! Αυτήν την ταπείνωσιν να αποκτήσετε, παιδιά μου. Η ταπείνωσις είναι η πιο χαριτωμένη αρετή, χρυσοϋφαντος στολή, μακάριος όποιος την ενδυθή, θα αποκτήση μίαν ανέκφραστον πνευματικήν ομορφιάν. Αντιθέτως, το πιο βρώμικον πάθος είναι η υπερηφάνεια και ο εγωϊσμός.» Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης
http://www.pemptousia.gr

Η Άγκυρα κλείνει μέτωπα με φόντο το... «Ορθόδοξο Βατικανό» και το Κουρδικό

Σαν να θέλει ο Τ. Ερντογάν να προλάβει τις εξελίξεις για κάτι πολύ σημαντικό και ενδεχομένως επώδυνο για την Τουρκία, σπεύδει τις τελευταίες μέρες και αλλάζει την τακτική στη διπλωματική σκακιέρα κλείνοντας τα «μέτωπα» με τη Ρωσία και το Ισραήλ. 
Οι γνωρίζοντες το διπλωματικό παρασκήνιο και τις διεργασίες που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν, βλέποντας ότι απομονώνεται από ΗΠΑ, Ρωσία και Ευρώπη, αφήνει χώρο για τη δημιουργία κουρδικού κράτους στο «μαλακό υπογάστριο» της Τουρκίας υλοποιώντας γεωστρατηγικά σχέδια των Μεγάλων Δυνάμεων που καταστρώνουν επί χάρτου τουλάχιστον τα τελευταία εκατό χρόνια.

Η σωτηρία της Ελλάδος

Ο Ιδιωτικός Τομέας ως εργοδότης του Δημοσίου
Όσο περισσότερο βαθαίνει η κρίση εις την Ελλάδα, τόσο περισσότερο γίνεται δυσοίωνο το μέλλον των Ελλήνων. Διότι ως Λαός αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε γιατί η οικονομική κρίση προκαλεί απειράριθμες ανατροπές σε όλα αυτά που επί δεκαετίες εθεωρούντο δεδομένα, όπως π.χ. εις την κρατική κυριαρχία, τα ατομικά δικαιώματα, την κοινωνική πρόνοια, η εκπαίδευση, τον δημόσιο χαρακτήρα βασικών αγαθών κ.λπ.