“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Γέροντα πως είναι ο Θεός;

Ο κ. Αθανάσιος Ρακοβάλης περιγράφει ένα πολύ μεγάλο πνευματικό δώρο που του έκανε ο Άγιος Παΐσιος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από το Άγιον Όρος στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Απόσπασμα από την ταινία Ο οικουμενικός αγιορείτης Γέροντας Παΐσιος παραγωγή: ΕΠΕ Παραγωγικό Κέντρο "POKROV", 2012 Πηγή Video: «Ο οικουμενικός αγιορείτης Γέροντας Παΐσιος» παραγωγή: ΕΠΕ Παραγωγικό Κέντρο "POKROV", 2012 Επεξεργασία Video: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού

H Αγία Υπομονή

ΒΙΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ
Η μνήμη της Οσίας και Θεοφόρου μητρός ημών Υπομονής, τελείται τη 13η Μαρτίου και 29η Μαΐου.
Από τις εκδόσεις ‘Ορθόδοξος Κυψέλη', (Πνευματικά Ορθόδοξα Μηνύματα Σωτηρίου Οικοδομής).
Η Αγία Υπομονή, κατά κόσμον Ελένη Δραγάση, και αργότερα, ως σύζυγος του Μανουήλ Β' Παλαιολόγου, «Ελένη η εν Χριστώ τω Θεώ αυγούστα και αυτοκρατόρισσα των Ρωμαίων η Παλαιολογίνα», ήταν θυγατέρα του Κωνσταντίνου Δραγάση, ενός από τους πολλούς ηγεμόνες - κληρονόμους του μεγάλου Σέρβου κράλη (=βασιλιά) Στεφάνου Δουσάν.

Τα λουλούδια φέτος στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ματωμένα

Τα λουλούδια φέτος στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ματωμένα, να τα μαζέψουμε και να τα βάλουμε στα εικονοστάσια μας. Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και αυτή θα κάνει το δικό της χρέος  προς  εμάς.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η Μακεδονία δεν είναι μόνο ιστορία και πολιτισμός, είναι και ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ, είναι ο λίθος ο κυλιστείς όλων των μνημονιακών και των εν δυνάμει μεταμνημονικών επιλογών και γεωπολιτικών αποφάσεων που ελήφθησαν σε ανύποπτο χρόνο στο υψηλότερο  πλανητικό επίπεδο διαβούλευσης.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΥ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η Αγία Τριάδα, έδειξε ξεκάθαρα τη δώρο έστειλε σ 'αυτόν από τον Θεό για να αποδείξει την αλήθεια του Θεού. Μια μέρα ήρθε  στους Γεωργιανούς, οπαδός του Ινδουισμού, που για πολλά χρόνια κατείχε τη θρησκεία, και συχνά επισκέπτονταν  την Ινδία για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου ήταν δάσκαλος. Ο πατέρας Γαβριήλ πήρε το  ψωμί στο όνομα της Αγίας Τριάδος έκανε το σημείο του σταυρού του και αντί για ψωμί εμφανίστηκε το νερό, το σιτάρι και η φωτιά :