“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Γέροντας Γαβριήλ: "Μόνο η μετάνοια θα σώσει την Ελλαδίτσα μας.."

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ Η ΥΑΙΝΑ

                            Ο άνθρωπος ζει ειρηνικά με τα άγρια ζώα στον Παράδεισο

π. Δημητρίου Μπόκου

Παιδικές ιστορίες (κατάλληλες και για μεγάλους)
Ο μεγάλος προφήτης Ησαΐας που έζησε 800 περίπου χρόνια πριν από τη Γέννηση του Χριστού, προφητεύει ότι θα έλθει κάποια εποχή, που τα ζώα δεν θα κατασπαράζονται μεταξύ τους. Ο λύκος με το αρνί θα βόσκουν μαζί. Η λεοπάρδαλη (πάνθηρας) θα κοιμάται παρέα με το κατσικάκι. Το μοσχάρι, ο ταύρος, το λιοντάρι και η αρκούδα θα βόσκουν στο ίδιο λιβάδι και ένα μικρό παιδί θα τα οδηγεί όλα μαζί, σαν να είναι ήμερα αρνάκια (Ησ. κεφ. 11).

Πριν μας κάνουν άθεο κράτος ήρθε ο τούρκος.

ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο 1/3 θα βαπτιστεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά.» ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός

Περί ἀγάπης... (γεροντικόν)

Ὁ ὑποτακτικὸς κάποιου Γέροντα ἔμενε σὲ μία καλύβα δέκα μίλια μακριὰ ἀπὸ τὴ σκήτη. Μία μέρα θέλησε νὰ τὸν εἰδοποιήσῃ ὁ Γέροντας νὰ ἔλθῃ νὰ πάρῃ τὸ ψωμί του. Ὕστερα ὅμως σκέφθηκε: Γιὰ λίγα ψωμιὰ νὰ κάνω τὸν Ἀδελφὸ νὰ περπατήσει δέκα μίλια; Ἂς τοῦ τὰ πάω μόνος. Ἔβαλε τὸ ταγάρι στὸν ὦμο καὶ ξεκίνησε. Πηγαίνοντας, σκόνταψε σὲ μία πέτρα κι ἔκανε τέτοια πληγὴ στὸ πόδι, ποὺ ἦταν ἀδύνατον νὰ σταματήσει τὸ αἷμα. Ἀπὸ τὸν ὑπερβολικὸ πόνο ποὺ ἔνιωσε, ἄρχισε νὰ κλαίει.

Η Ελλάδα εισήλθε στην ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ της. Εγερθείτε Την ΑΝΑΣΤΑΣΗ την κάνουμε στις πλατείες.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ποιο σχέδιο βαριοπούλα; Τις τελευταίες ώρες βιώνουμε και φαίνεται να βιώσουμε  τον αναβαθμισμένο τουρκικό σχεδιασμό που θα μπορούσε να ονομαστεί σχηματικά « κρυφή προσφυγοπούλα» κατά το βαριοπούλα.
Ήρθε η ώρα για να τα δούμε όλα, όλοι μας. Την ώρα που οργιάζουν οι ψυχοτρονικές –επικοινωνιακές επιθέσεις της τουρκικής πλευράς ως αναφορά την άδικο  σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας, έχουμε εξέγερση παράνομων μεταναστών στην Πάτρα, αύριο πιθανόν  αλλού.