“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

Άγρια κόντρα Γαλλίας - Τουρκίας με απάντηση Νταβούτογλου στον Σαρκοζί

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας όταν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, απάντησε στα περί Γενοκτονίας των Αρμενίων στον Γάλλο Πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας ότι η Γαλλία θα πρέπει να αντιμετωπίσει το αποικιακό της παρελθόν πριν δώσει μαθήματα σε άλλους για το πως πρέπει να αντιμετωπίσουν την Ιστορία. Κατά τη διάρκεια συνεδρίου ο Α. Νταβούτογλου είπε «Αυτοί που δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ιστορία τους, όντας αποικιοκράτες και συμπεριφερόμενοι στους ξένους ως ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας, δεν έχουν το δικαίωμα να διδάσκουν στην Τουρκία μαθήματα ιστορίας ή να καλούν την Τουρκία να αντιμετωπίσει την ιστορία της.» Κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του στο Γιερεβάν της Αρμενίας, ο Γάλλος Πρόεδρος, Νικολά Σαρκόζι, έκανε πολύ σκληρές δηλώσεις εις βάρος της Τουρκίας. Από το Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, δήλωσε ότι «η Αρμενική Γενοκτονία είναι ιστορική πραγματικότητα. Η συλλογική άρνηση είναι χειρότερη από την προσωπική. Η Τουρκία, η οποία είναι μια μεγάλη χώρα, θα τιμούσε τον εαυτό της αν αναθεωρούσε την ιστορία της, όπως άλλες έπραξαν ήδη άλλες μεγάλες χώρες στον κόσμο.» Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι το Γαλλικό Κοινοβούλιο είναι πιθανό να αναθεωρήσει τη νομοθεσία που αρνείται τους θανάτους των Αρμενίων ως έγκλημα γενοκτονίας, όπως γίνεται με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φιλική συμβουλή: Ξεφορτωθείτε τα δολάρια σας

Του Rakesh Krishnan Simha
για τα ιστολόγια Op Ed News

Ξοδέψτε τα, χαρίστε τα, κάντε ό,τι σας καπνίσει, αρκεί να μην κρατάτε δολάρια επάνω σας για πολύ ακόμη. Το αμερικάνικο δολάριο είναι το νόμισμα που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη κατάχρηση στον κόσμο, αφού η ανεξέλεγκτη εκτύπωση του έχει εξασφαλίσει ευημερία για λίγους και προβλήματα για όλους τους υπόλοιπους στον πλανήτη. Αλλά η εποχή αυτή θα πάρει τέλος, και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι νομίζετε...

Περισσότερα στο:

Κουΐζ: Βρείτε τις διαφορές

Αυτός που άλλαξε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων

Αυτός που τάραξε τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Βόμβα" Φ.Ρέσλερ - Εξοφλήστε αυτούς που σας έκλεψαν: HDW, Siemens


Όλα τα γερμανικά λαμόγια που ευθύνονται με δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα στην Ελλάδα, η Siemens, η HDW/ThyssenKrupp, ο όμιλος Daimler κλπ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Μνημονίου Κατανόησης (σ.σ.σ: σκανδάλων;) που υπέγραψαν Ελλάδα και Γερμανία για του Γερμανού αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας και Καινοτομίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ και του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα το Μνημόνιο προβλέπει εκτός των άλλων και την ... οικονομική τακτοποίηση των οφειλών του δημοσίου ή καλύτερα αυτά που οιι ίδιοι θεωρούν οφειλές, προς τους ίδιους, τους γνωστούς σπατεώνες που είχαν διαφθείρει ολόκληρες ελληνικές κυβερνήσεις. Επίσης το μνημόνιο περιλαμβάνει συμβουλευτική και διοικητική βοήθεια (σ.σ.: Πως να διαφθείεραι και να "λαδώνεται" τους σωστούς ανθρώπους για να παίρνετε υποβρύχια, δίκτυα κλπ;),και βοήθεια από το νέο "μακρύ χέρι" της Γερμανίας στην Ελλάδα, την "τράπεζα επενδύσεων" KFW κλπ. Το σκάνδαλο είναι τεράστιο κια εκθέτει την κυβέρνηση ακόμα και στα μάτια των (τελευταίων) εναπομείναντων υποστηρικτών της. Έφυγαν ατιμώρητοι με το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214, έφυγαν ατιμώρητοι με την Siemens, έφυγαν ατιμώρητοι με τα Unimog, με τη ΜΑΝ, με, με, με... και τώρα ζητάνε κανονικά και τα ρέστα! Οι αξιώσεις τους από το ελληνικό Δημόσιο, μετρώνται σε αρκετές εκατοντάδες εκατ. ευρώ. Κατά την υπογραφή ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δικαιολόγησε την υπογραφή λέγοντας ότι "Η Γερμανία είναι η πρώτη επενδυτική δύναμη της Ελλάδας, αφού τα επενδεδυμένα γερμανικά κεφάλαια καλύπτουν το 12% του ΑΕΠ της χώρας μας". Άρα μπορουν να κάνουν απατεωνιές άνετα!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

“ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ” ;;;;;

Υπάρχει κανείς σήμερα που δεν καταλαβαίνει τι εννοούσε τότε η ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ όταν ανακοίνωνε στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι:

“Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης…”

 

Υπάρχει κανείς που δεν το καταλαβαίνει ;;;;;;;;;

 

Περιορισμό κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας απαιτούν τώρα οι Γερμανοί


Έρχεται μάγος εκ Γερμανίας και κομίζει δώρα για την Ελλάδα. Μόνο που τα δώρα είναι κακά και προβλέπουν χρεοκοπία, ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας, εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, οικονομική και πολιτική υποδούλωση για πάρα πολλά χρόνια. Ο αντικαγκελάριος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, έρχεται στην Ελλάδα φέρνοντας στο χαρτοφυλάκιό του σχέδιο για την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της....Frankfurter Allgemeine Zeitung. Τις πληροφορίες αναπαράγει και η DW δείχνοντας ότι πρόκειται για σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας που έχει ετοιμαστεί εδώ και καιρό. Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο, όταν η Ελλάδα δηλώσει αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της θα μπει μπροστά η ελεγχόμενη χρεοκοπία που όμως θα έχει ως όρο τον περιορισμό κυριαρχικών δικαιωμάτων, ήτοι την εκχώρηση της διακυβέρνησης της χώρας εμμέσως σε ξένους. Αυτοί θα «τρέψουν» το σχέδιο σωτηρίας – χρεοκοπίας, θα συστήσουν ένα ανεξάρτητο σώμα το οποίο θα αναλάβει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές το κούρεμα που πρέπει να γίνει. Αυτό το σώμα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα είδος Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και να διαδεχθεί τον μόνιμο μηχανισμό του ESM. Αυτός ο μηχανισμός θα μπορεί να δανειοδοτεί τις προβληματικές χώρες αφού πρώτα γίνονται τα παζάρια με τους πιστωτές. Η συμφωνία θα έχει μια προϋπόθεση: Οι χρεωμένες χώρες να εκχωρήσουν το δικαίωμα πρόσβασης στην περιουσία τους, και φυσικά στην πώληση μέρους αυτής, οι δε πιστωτές να χάσουν μέρος των κεφαλαίων τους.
Ο Ρέσλερ θα καταθέσει ως αντιστάθμισμα κι ένα σχέδιο αναπτυξιακού χαρακτήρα με μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα από Γερμανούς επιχειρηματίες κι όχι μόνο. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει η Ελλάδα να δεχθεί μόνιμη επιτροπεία από ομάδα τεχνοκρατών που θα αναλάβουν τις αποκρατικοποιήσεις και το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας.
Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο Ρέσλερ οδηγεί σε ολοφάνερη παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας η οποία θα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία όμως απλά θα είναι διακοσμητική. Έτσι, βλέπουν οι Γερμανοί της σωτηρία μιας χώρας μέλους της ΕΕ.

http://www.promitheasblog.com/

Η Κύπρος κατήγγειλε τον Ερντογαν στα Ηνωμένα Έθνη

Αιτία οι δηλώσεις του για τις έρευνες στην ΑΟΖ

Στα Ηνωμένα Έθνη κατήγγειλε η Κύπρος τις απειλές που εκτόξευσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν για τις έρευνες που διεξάγονται για φυσικό αέριο εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κυπριακή κυβέρνηση εκφράζει λύπη διότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός εκτόξευσε απειλές ακόμη και από το βήμα της γενικής συνέλευσης, σημειώνοντας ότι η άρνηση της Τουρκίας να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τη νομιμότητα και η απαξίωσή της προς τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας δημιουργούν ένταση και απειλούν την πρόκληση κρίσης. Τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η άσκηση του νόμιμου κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη βάση του διεθνούς δικαίου να αποτελεί αιτία πρόκλησης έντασης. Αναφέρει ακόμα ότι εάν όντως ο κ. Ερντογάν επιθυμεί να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στις απευθείας διαπραγματεύσεις να παράσχει υποστήριξη για επίτευξη λύσης το συντομότερο δυνατό_ όπως ισχυρίσθηκε στην ομιλία του_ τότε θα πρέπει να ενθαρρύνει τον κ. Ντερβίς Έρογλου να σταματήσει να υπαναχωρεί από τις συγκλίσεις που έχουν ήδη επιτευχθεί και να εργαστεί πάνω στη συμφωνημένη βάση για την εξεύρεση λύσης και προσθέτει: «Επιπλέον, θα πρέπει ο ίδιος να σταματήσει να στηρίζει και να συντηρεί το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα, με την υπογραφή λεγόμενων συμφωνιών, περιλαμβανομένης και της πρόσφατης για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στα κατεχόμενα καιν την Τουρκία».

http://www.tovima.gr

ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΟΖ !!

Για το Αιγαίο και το Καστελόριζο ρώταγε ο Βελόπουλος , για το Ιόνιο του απαντούσε ο Λαμπρινίδης.

Ανικανότητα ή προδοσία?
Δείτε το βίντεο..

http://www.eglimatikotita.gr




Σε νέες προκλήσεις προβαίνει η Τουρκία


...Ενοχλημένη, εξάλλου, από τη συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας ΥΔΡΑ σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή, η οποία θα διεξαχθεί ανοιχτά της Κύπρου, απειλεί να βγάλει στο Αιγαίο την αόρατη, όπως αποκαλείται, κορβέτα ''Χε'ι'μπελιαντάν'', η οποία δε μπορεί ν' ανιχνευθεί από τους αισθητήρες του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.,,, Σε νέες προκλήσεις προβαίνει η Τουρκία στην προσπάθειά της να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων στη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Διαμηνύει, μέσω του Υπουργού Ενέργειας ότι θα μετακινήσει το βάρος των ερευνών της για εντοπισμό υδρογονανθράκων από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο, από την οποία δεν πρόκειται να φύγει. Ενοχλημένη, εξάλλου, από τη συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας ΥΔΡΑ σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή, η οποία θα διεξαχθεί ανοιχτά της Κύπρου, απειλεί να βγάλει στο Αιγαίο την αόρατη, όπως αποκαλείται, κορβέτα ''Χε'ι'μπελιαντάν'', η οποία δε μπορεί ν' ανιχνευθεί από τους αισθητήρες του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ενόχλησε τη διοίκηση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η οποία διεμήνυσε στην Άγκυρα ότι η Ελληνική φρεγάτα θα λάβει μέρος σε αυστηρώς ΝΑΤΟϊκή άσκηση και δε θα προχωρήσει σε περιπολίες στην περιοχή της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Άγκυρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποδέχτηκε τις ΝΑΤΟϊκές εξηγήσεις και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, που πήρε την περασμένη βδομάδα στην Αττάλεια στο περιθώριο Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της ΝΑ Ευρώπης, συμπεριφέρεται με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο απαντώντας με νέα προκλητική κίνηση.

http://www.sigmalive.com/news/international/425794