“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΗΝ στενοχωρείσαι κ. Ερντογάν, έρχεται σε λίγο «η Συνθήκη της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ»;

Φώτο από ektimotheou.blogspot.com
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τι ζόρι τραβάει ο τελευταίος σουλτάνος της  υπό σύσταση  νεοθωμανικής αυτοκρατορίας; Πήγε στην Νέα Υόρκη πρόσφατα και γύρισε βουρλισμένος για να κάνει τις παρακάτω επαίσχυντες δηλώσεις;
«Μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας τόνισε ότι «μας απείλησαν με τη συνθήκη των Σεβρών το 1920 και μας παραπλάνησαν ώστε να δεχθούμε τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 ως νίκη. Με αυτήν χάσαμε τα νησιά (του Αιγαίου) από τα οποία μπορούσες να φωνάξεις και να ακουστείς απέναντι».

Μάθημα Θρησκευτικών: “Ο βλαμμένος ο άνθρωπος, βλαμμένα σκέφτεται…”

Αυτή είναι η Πολιτεία που αρμόζει σε τέτοιους πολίτες, δεν εξηγείται διαφορετικά. Κάνεις υπομονή, να μην μιλήσεις, να μην σχολιάσεις, να μη φορτώσεις κι άλλο την ψυχή σου με το βάρος της κατάκρισης, αλλά φτάνει η ώρα που δεν αντέχεις. Και δεν αντέχεις ακόμα περισσότερο, όταν βλέπεις να μην αντιδρά συνολικά ο Λαός. 
Ο πολιτικός θίασος που κυβερνάει την Πατρίδα μας, μετά τις αποτυχημένες παραστάσεις που έδωσε με το πρόσχημα της δήθεν προώθησης των συμφερόντων στο όνομα του κυρίαρχου Λαού (ας κρατήσουμε μία υποσημείωση εδώ, για τη συνέχεια), προχώρησε μέσα στην ανιστόρητη ανευθυνότητα (που αγγίζει τα όρια της επικίνδυνης ηλιθιότητας) σε ένα ακόμα ξέσπασμα της ιδεοληψίας του.

"Έσχατο καταφύγιο"

Υπάρχουν στο Άγιο Όρος μερικές σπάνιες ανθρώπινες φύσεις που όσο και να θέλει κανείς, είναι αδύνατο με ακρίβεια να προσδιορίσει τα μέτρα της αξίας τους ή να περιγράψει με λόγια τη δύναμη και την ομορφιά της ψυχής τους. 
Απλοί καλόγεροι, άσημοι για τα μάτια του κόσμου, όμως τόσο έντονα ζυμωμένοι με το σπάνιο χάρισμα να γνωρίζουν επακριβώς την πεπτωκυΐα κατάσταση στην οποία οι ίδιοι κινούνται, να μιλούν με γόνιμη παρρησία για την αμαυρωθείσα εικόνα τους και να ’ναι πρακτικά υπαρκτοί ακόμα και για ληστές, τελώνες και πόρνες. 

Η ‘’αδελφή εκκλησία’’ και ο άγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός
Ως γνωστόν, σύνοδοι συγκροτούνταν πάντοτε με αφορμή την διατάραξη της ειρήνης του πληρώματος της Εκκλησίας, λόγω της εμφάνισης και της διάδοσης κάποιας αιρέσεως.(1) Πώς, λοιπόν, ο λαός μας ο πιστός να αναγνωρίσει την αναγκαιότητα της ‘’αγίας και μεγάλης συνόδου’’, η οποία ούτε επεσήμανε ούτε και καταδίκασε κάποια αίρεση;
Πώς οι φιλότιμοι παπάδες μας και ο απλός πιστός ελληνικός λαός να πούνε το ‘’ναι’’ σε αποφάσεις μιας συνόδου, που αντί να καταδικάσει τις αιρέσεις, τις ονόμασε ‘’εκκλησίες’’ και αντί να αναθεματίσει τους αιρετικούς, τους έβαλε και κάθισαν σε θέσεις τιμητικές, όχι μονάχα μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων, αλλά και μέσα στην Θεία Λειτουργία, ημέρα της Πεντηκοστής;(2)

Γιατί οι Ρώσοι δεν θα μας βοηθήσουν τα πρώτα 24ωρα της πιθανής εμπλοκής μας στο ΑΙΓΑΙΟ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα της ρωσικής διπλωματίας μας λύνουν ένα βασικό ερώτημα και φυσικά μας απαντούν δεόντως.
Το ερώτημα που διατυπώθηκε είναι γιατί στο  πιθανό σενάριο της εμπλοκής μας με τους Τούρκους και έτσι όπως με σαφήνεια μας το προείπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ… οι Ρώσοι δεν θα αντιδράσουν άμεσα στα πρώτα 24 ωρα και θα αφήσουν τους τούρκους να μας προκαλέσουν;

Ο Πούτιν πάει Τουρκία - Θέλει να υπογράψει για τον TurkStream

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία τον Οκτώβριο, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η Μόσχα επιθυμεί την πλήρη αποκατάσταση των πολιτικών, εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με την Άγκυρα.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βυθίστηκαν σε κρίση πέρσι τον Νοέμβριο, έπειτα την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία κοντά στη τουρκο-συριακή μεθόριο. Η Ρωσία απάντησε με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία.